Yıldız Sarayı Vakfı Tarih Severleri Yıldız Sarayı'nda Buluşturuyor - Son Dakika
Güncel

Yıldız Sarayı Vakfı Tarih Severleri Yıldız Sarayı'nda Buluşturuyor

Yıldız Sarayı Vakfı Tarih Severleri Yıldız Sarayı\'nda Buluşturuyor

Yıldız Sarayı Vakfı, tarih severleri Yıldız Sarayı'nda buluşturuyor.

28.03.2013 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldız Sarayı Vakfı, tarih severleri Yıldız Sarayı'nda buluşturuyor. Türkiye'nin önde gelen akademisyen ve sanatçılarını buluşturan konser ve seminer dizisinin startı, düzenlenen basın toplantısıyla verildi.

Tarihe bakışa yeni bir içerik ve zenginlik kazandırmayı hedefleyen ve bu doğrultuda "Saray Akademi Yıldız" eğitimlerini Yıldız Sarayı Müzesi Müdürlüğü'nün katkılarıyla hayata geçiren Yıldız Sarayı Vakfı, bahar dönemi konferans ve seminerler dizisi başlattı. Etkinliklerin startı düzenlenen basın toplantısıyla verildi. Yıldız Sarayı'nda yapılan basın toplantısına Yıldız Sarayı Müdürü Ali İlker Tepeköy, Yıldız Sarayı Vakfı Başkanı Dölen Eker, Minyatür ve Performans Sanatçısı Günseli Kato, Tarihçi-Yazar Saro Dadyan, Prof. Dr. Ünal Akkemik, Sanat Tarihi Uzmanı Belkıs Buket Bayoğlu ve gezi yazarı ve Tarihçi Saffet Emre Tonguç katıldı. Düzenlenen toplantıda etkinlikler hakkında bilgi verildi.

Nisan, mayıs, haziran ayları boyunca sürecek olan eğitim seminerlerine, Yıldız Sarayı Müdürü Ali İlker Tepeköy, Araştırmacı Yazar Aytunç Altındal, Minyatür ve Performans Sanatçısı Günseli Kato, Dr. Irvin Cemil Schick, Sadberk Hanım Müzesi Sanat Tarihçisi Lale Görünür, Yüksek Mimar Murat Atabarut, Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler Uzmanı Sevgi Ağca, Prof. Dr. Ünal Akkemik ve Prof. Dr. Vahdettin Engin'in katılacağı belirtildi. "Saray Akademi Yıldız"ın konferanslarının ise halkla ilişkiler duayeni İtibar Mimarı Betül Mardin, Sanat Tarihi Uzmanı Belkıs Buket Bayoğlu, Müzikolog Dr. Emre Aracı, Tarihçi Yazar Mustafa Armağan, Prof. Dr. Norman Stone, Tarihçi Yazar Saro Dadyan ve Prof Dr. Semavi Eyice tarafından verileceği ifade edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yıldız Sarayı Vakfı Tarih Severleri Yıldız Sarayı'nda Buluşturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement