Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında İki Sporcumuz Altın Madalya İçin Mindere Çıkacak - Son Dakika
Güncel

Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında İki Sporcumuz Altın Madalya İçin Mindere Çıkacak

Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında İki Sporcumuz Altın Madalya İçin Mindere Çıkacak

Bulgaristan'ın Samokov kentinde bugün başlayan ve yarın sona erecek, Yıldızlar Serbest Grekoromen Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde 5 sporcumuz mindere çıktı.

10.05.2014 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'ın Samokov kentinde bugün başlayan ve yarın sona erecek, Yıldızlar Serbest Grekoromen Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde 5 sporcumuz mindere çıktı.

Samokov Sport Arena'da sabah seansıyla başlayan karşılaşmalarda Grekoromen Milli takımımızdan ilk gün mindere, 69 kg'da M. Tahsin Özcan, 50 kg'da U.Davut Beytekin, 58 kg'da M. Ömer Fırat, 42 kg'da K.Kazım Kamal ve 85 kg'da E. Bilal Yeşilçiçek çıktı.

MURAT TAHSİN ÖZCAN ELENDİ

Günün ilk maçında 69 kg'da M.Tahsin Özcan, İsvçre'li Fabio Deıtsche ile karşılaştı. Karşılaşmada oldukca üstün güreşen Özcan, 10-4 teknik üstünlükle kazandı ve 2. Tura yükseldi. Bu turda Belarus'lu Yauheni Lysenka ile karşılaşan Özcan karşılaşmayı 2-1 kaybetti. Tahsin Özcan, repesaj maçına çıkabilmek için Belarus'lu sporcunun finale çıkmasını bekledi. Belarus'lu sporcu yenilince bugün elenen ilk sporcumuz Özcan oldu.

KEREM KAZIM KAMAL FİNALDE

42 Kg'da ilk turu bay geçen K.Kazım Kamal, çeyrek finalde Gürcüstan'lı Nugzari Tsurtsumıa ile karşılaştı. Çekişmeli geçen müsabakada Kamal, 2-0 geriye düşsede ilk devreyi 2-2 beraberlikle bitirdi. İkinci devreye iyi başlayan Kamal, rakibinin pasif güreşi nedeniyle ihtar verdirdi ve yerde bağlama ile oyuna başladı. Milli sporcumuz yerde peş peşe rakibi çırparak skoru 6-2'ye getirdi ve karşılaşmayıda aynı skorla kazanarak yarı finale yükselen ilk güreşcimiz oldu. Yarı finalde Kamal, Macar Jabbar Najafon ile karşılaştı. Maçın ilk devresinde Macar sporcu Kamal karşısında 3-0 öne geçti ve devre bu skorla kapandı. İkinci devreye sporcumuz bir puanla başladı. Rakibine iki ihtar verdiren Kamal, maça yerde bağlama ile devam etti ve skoru 7-4 yaptı. Son saniyelerde Macar sporcu dirensede Kamal, skoru 11-3'e getirdi ve Finale yükseldi.

UĞUR DAVUT BEYTEKİN FİNALDE

50 kg'da mücadele eden U.Davut Beytekin 1. Tuda Almanya'dan Alexander Gınç karşısında rahat bir galibiyet aldı (5-3). 2. Turda ise Beytekin, Moldava'lı Dorin Cojocari karşısında adeta şov yaptı. Maçın başlamasıyla birlikte rakibini yerde bağlayan Beytekin, iki puanlık oyunlarla 40 saniyede skoru 8-0 yaptı ve karşılaşmayı teknik üstünlükle kazanarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Polonyalı Jakup Tadeusz karşındada sayı tuşu (8-0) yapan Beytekin yarı finale yükseldi. Yarı finalde Rus Segey Madzhıev ile karşılaştı. Karşılaşmaya kötü başlayan Beytekin ilk devreyi 2-0 yenil kapattı. İkince devreye fırtına gibi giren milli sporcumuz raibini tuş pozisyonuna getirdi ve 6-3 öne geçti. Son saniyelerde Rus sporcunun atakları yeterli olmadı ve karşılaşmayı 6-3 kazanarak finale yükseldi.

ENES BİLAL YEŞİLÇİÇEK ELENDİ

85 kg'da mindere üçüncü olarak Enes Bilal Yeşilçiçek 1. Turda, Sılovakya'lı Lajos Papp karşısında 9-1 teknik üstünlükle galip geldi. Çeyrek finale yükselme karşılaşmasında ise Enes, Alman Felix Kaestner'e son saniyede verdiği bir puanla 3-2 yenildi. Yeşilçiçek, repesaj mücadelesi için Alman sporcunun finale çıkmasını bekledi. . Alman sporcu yarı finalde yenilince bugün elenen ikinci sporcumuz Murat Ömer Fırat oldu.

MURAT ÖMER FIRAT Sabah seansında mindere son çıkan sporcumuz 58 kg'da Murat Ömer Fırat oldu. Fırat, 1. Turda Sırbistan'lı Dalibor Karamarkoviç ile karşılaştı. Raha bir maç çıkaran milli sporcumuz, bu karşılaşmayı (8-0) teknik üstünlükle kazandı. 2. Turda Ukrayna'lı Parviz Nasibov'a yenilince bu sporcunun finale çıkmasını bekledi. Ancak Ukrayna'lı sporcu, yarı final karşılaşmasında Rus'a yenilince Fırat'ta şampiyonadan ilk gün elenen üçüncü sporcumuz oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında İki Sporcumuz Altın Madalya İçin Mindere Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement