Yıldızlarla dolu kadrosuyla 11 Temmuz'da başlıyor - Son Dakika
Güncel

Yıldızlarla dolu kadrosuyla 11 Temmuz'da başlıyor

Türkiye'nin kamu yayıncısı TRT1, sinema tadında mini dizilerle tarihe ışık tutmaya devam ediyor.

01.07.2016 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Yüz Yıllık Mühür Çanakkale" Ezberleri Bozacak

Aralık 2015'te ekranlara gelen "Seddülbahir 32 Saat" ve Ocak 2016'da izleyicisi ile buluşan "Büyük Sürgün Kafkasya"nın ardından şimdi de ''Yüz Yıllık Mühür, Çanakkale Öyküleri'', iki seneden fazla süren yoğun bir emeğin ürünü olarak 11 Temmuz'da TRT1 ekranlarında başlıyor.

Proje tasarımını Miraç Kazancı'nın yaptığı ''Yüz Yıllık Mühür, Çanakkale Öyküleri'', her biri beş bölümden oluşan; ''Genç Kahramanlar'', ''Kadın Kahramanlar'', ''Millet-i Selase (Gayrimüslim) Kahramanlar'', olmak üzere üç ana konudan oluşuyor. Her bir hikâye kendi içinde bağımsız, kendi karakterleri ile ilerlese de beş öykünün karakterleri ve yazgıları iç içe geçerek adeta bir yap-bozun parçalarını oluşturuyor. Dizi, alışılagelmişin dışında hem tarihe sadık hem de farklı hayatlara değen kurgusuyla iddiasını vurguluyor.

Her bölümde yıldız yağmuru

Dizinin kadrosunda Yiğit Özşener, Serkan Kuru, Selda Alkor, Barış Küçükgüler, Yusuf Güney, Yıldırım Memişoğlu, Şencan Güleryüz, Atsız Karaduman, Nesrin Cevatzade, Kemal Uçar, Gökcan Kuru, Onuryay Evrentan Hayal Kahraman Özalp, Emir Benderlioğlu, Sezgi Mengi, Cemal Toktaş, Mehmet Esen, Mehmet Ali Nuroğlu, Mehmet Can Mincinozlu, Rüçhan Çalışkur, Seda Yıldız, Onur Dikmen, Şebnem Dilligil, Levent İnal gibi oyuncuların yanı sıra Osmanlı ve düşman askerlerini canlandıran yüzlerce yardımcı oyuncu bulunuyor.

Kadınlar ve Gayrimüslimler Başrolde

Tarihi bir konuyu işleyen 'Yüz Yıllık Mühür'ü benzerlerinden ayıran en dikkat çekici özelliklerinden biri, ''Kadın Kahramanlar'' ve ''Gayrimüslim Kahramanlar'' konularının işleniş şekli. Alışılagelmiş, kolaycı bir anlatım yerine, tarihi gerçekliklerden hareketle dönemin ruhunu detaycı bir biçimde anlatıyor. Osmanlı vatandaşı olan tüm etnik unsurların vatanseverliğini, gayrimüslim vatandaşlarımızın kahramanlığını, gerçeğe müdahale etmeden, hak ettiği değerle anlatan dizide, fedakârlıkları ile düşmanın bile saygısını kazanan Anadolu kadınının kahramanlığı da Yüz Yıllık Mühür dizisinin en önemli referanslarından biri.

Yapımcılığını Galibarda Fikir Sanat adına Miraç Kazancı'nın üstlendiği Yüz Yıllık Mühür dizi projesi, yaklaşık yüz kişilik bir ekibin titiz çalışmalarıyla gerçekleşti. Yoğun emek isteyen, yüksek maliyet gerektiren birçok ayrıntı, tarihsel sorumluluk bilinciyle hayata geçirilmiş. Yüz Yıllık Mühür, savaş dönemini yansıtan dev dekorlarla, tarihsel gerçekliği yansıtan, büyük bir platoda beş ay süren bir çalışma sonrasında tamamlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yıldızlarla dolu kadrosuyla 11 Temmuz'da başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement