Yılın En Kısa Ayı İş Sanat İle Dolu Dolu - Son Dakika
Güncel

Yılın En Kısa Ayı İş Sanat İle Dolu Dolu

İş Sanat, özenle hazırladığı 16. sezon programı kapsamında klasik müzik dünyasının çınarlarından Arjantinli piyanist Martha Argerich'i sahnesinde konuk etmenin onurunu yaşıyor.

14.01.2016 10:42  Güncelleme: 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş Sanat, klasik müziğin duayenlerinden dünya müziği yıldızlarına, yöresel ezgilerden şiirimizin usta kalemlerinin dizelerinin seslendirildiği dinletilere ve müzikli çocuk oyunlarına uzanan renkli programıyla şubat ayında da sanatseverlerin buluşma noktası olacak.

Kremerata Baltica eşliğinde efsane piyanist Martha Argerich İş Sanat'ta

Buenos Aires'in egzotik topraklarında dünyaya gelen ve beş yaşında piyano dersleri almaya başlayan Martha Argerich, 1964 yılında Varşova'daki Chopin piyano yarışmasını kazanarak dünya sanat çevrelerinin ilgisini çeken bir isim… 48. Grammy Ödülleri'nde Claudio Abbado yönetimindeki Mahler Chamber Orchestra ile gerçekleştirdiği Beethoven 2. ve 3. piyano konçertoları kaydıyla "Orkestra Eşliğinde En İyi Solo Performans" ödülüne layık görülen sanatçı, Gramophon, Choc, BBC Müzik Dergisi gibi prestijli ödüller ile klasik müziğin efsanevi yorumcuları arasındaki yerini almaya başardı. 19. ve 20. yüzyıl piyano literatürüne olan hâkimiyetiyle tanınan Martha Argerich, Bach'tan Beethoven'a, Schumann'dan Liszt'e, Debussy'den Ravel'e ve Bartók'a uzanan sınırsız bir vahada repertuvarın da sahibi… Argerich'in sıklıkla bir araya geldiği Letonyalı dünyaca ünlü keman virtüözü Gidon Kremer tarafından 1997 yılında kurulan topluluk Kremerata Baltica ise 50'den fazla ülkede, 1500'den fazla konser vererek tüm Asya, Avustralya, Kuzey- Güney Amerika ve Avrupa'yı turladı ve oda müziği alanında uluslararası bir markaya dönüştü. Başarısını 2001 yılında kaydettiği "After Mozart" CD'si Grammy ve ECHO Klasik ödülleriyle taçlandıran topluluğun Martha Argerich'e eşlik edeceği bu özel konser 5 Şubat, Cuma akşamı saat 20.30'da.

Çanakkale Zaferi Sunay Akın'ın öyküleri, Onur Akın'ın türküleriyle yâd edilecek

Benzersiz kahramanlık hikâyeleri ile tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşı'nın 100 yıllık öyküsü çok özel bir projeyle sahneye taşınıyor. Kendine özgü, akıcı anlatımıyla dinleyenleri etkileyen Sunay Akın, günümüzün en değerli özgün müzik yorumcularından Onur Akın, Nilüfer Sarıtaş ve Cihan Yıldız ile bir araya gelerek zaferin hiç bilinmeyen yönlerini aktaracak. Sunay Akın'ın duygu dolu anlatımına, Onur Akın'ın seslendireceği "bu topraklarda yüzlerce yıldır yaşayan halkların sözlü ve müzikli tarihi" olan türküler eşlik edecek. Sanatseverleri geçmişin değerli mirasıyla buluşturacak bu anlamlı proje 6 Şubat, Cumartesi akşamı saat 20.30'da gerçekleşecek.

Ödüllü piyanist Anna Vinnitskaya ve Cameristi Della Scala ile müzik dolu bir gece

İş Sanat, kısa sürede uluslararası müzik dünyasının dikkat çeken yeteneklerinden biri olan ve Türkiye'deki klasik müzik izleyicisinin de beğeniyle takip ettiği Rus piyanist Anna Vinnitskaya'yı sahnesinde ağırlıyor. Müzikle iç içe yaşayan bir aileden gelen ve ilk piyano derslerini altı yaşındayken annesinden alan Vinnitskaya, sekiz yaşında orkestra ile ilk konserini, dokuz yaşında ise ilk resitalini verdi. 2007 yılında Brüksel'de düzenlenen Uluslararası Kraliçe Elizabeth Yarışması'nda birincilik ödülünü alan zarif piyanist, 2008 yılında Schleswig-Holstein Müzik Festivali'nde Leonard Bernstein Ödülü'nü aldı. Rachmaninov, Gubaidulina, Medtner ve Prokofiev eserlerini içeren ilk CD'si ile "Diapason d'Or" ve Classica Magazine'in "Choc du Mois" ödüllerine layık görülen sanatçıya gecede La Scala orkestrasının müzisyenleri tarafından 1982 yılında kurulan Cameristi Della Scala eşlik edecek. 18. yüzyıldan günümüze uzanan zengin bir repertuvara sahip olan topluluk, eserlere getirdiği canlı ve incelikli yorumla beğeni topluyor. Son yıllarda New York'taki Carnegie Hall, Paris'teki Salle Gaveau, Varşova Operası, Moskova'daki Tchaikovsky Hall, Buenos Aires'teki Coliseum olmak üzere birçok prestijli salonda sahne alan Cameristi Della Scala ve Anna Vinnitskaya Bach, Respighi, Rossini ve Bossi'den eserlerle 11 Şubat, Perşembe akşamı sanatseverlerle buluşacak.

Türk şiirinin usta kalemlerinden aşk dizeleri

Bir şubat ayı klasiği haline gelen Aşk Şiirlerinden Seçmeler, şiir tutkunlarına romantik bir gece vadediyor. "Sende Ben İmkânsızlığı Seviyorum" başlıklı dinletiyi Atilla Birkiye hazırladı, Mehmet Birkiye sahneye uyguladı. Serdar Yalçın'ın piyanosu ve besteleri eşliğinde bir sanatçı lokali atmosferinde gerçekleşecek dinletide, modern şiirimizin ustalarından Ahmed Hâşim, Nâzım Hikmet, Ahmet Hamdi Tanpınar, Ahmet Muhip Dıranas, Cahit Sıtkı Tarancı, Ziya Osman Saba, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Oktay Rifat, Orhan Veli, Melih Cevdet Anday, Behçet Necatigil, Cahit Külebi, İlhan Berk, Sabahattin Kudret Aksal, Necati Cumalı, Özdemir Asaf, Attilâ İlhan, Arif Damar, Can Yücel, Ümit Yaşar Oğuzcan, Turgut Uyar, Edip Cansever ve Cemal Süreya'dan seçilmiş şiirler yer alıyor. Tilbe Saran, Hümay Güldağ, Metin Belgin ve Hakan Gerçek'in sesleriyle hayat vereceği dizeler, Sevgililer Günü'nün hemen ertesinde 15 Şubat, Pazartesi akşamı saat 20.30'da İş Sanat'ta yankılanacak.

Ünlü mezzo-soprano Anne Sofie von Otter ve Les Musiciens Du Louvre'dan barok ziyafeti

Deutsche Grammophon etiketli çok sayıda kaydıyla International Record Critics' Award, Grammy, Diaspason d'Or gibi saygın ödüllerin sahibi olan ve kendi kuşağının en iyileri arasında gösterilen Anne Sofie von Otter, The Guardian'ın klasik ve barok dönem repertuvarını en iyi icra eden topluluklar arasında gösterdiği Les Musicien du Louvre, Thibault Noally yönetiminde İş Sanat'a konuk oluyor. Sir Simon Rattle yönetimindeki Berlin Filarmoni Orkestrası, Alan Gilbert yönetimindeki Boston Senfoni Orkestrası, Christoph Eschenbach yönetimindeki Washington Ulusal Senfoni Orkestrası ve daha birçok orkestra ile aynı sahneyi paylaşan Anne Sofie von Otter, klasiklerden çağdaş eserlere uzanan zengin repertuvarıyla opera sahnelerinin aranan solistlerinden biri. Strauss'un Pembe Şövalye operasındaki Octavian rolü ile uluslararası ün kazanan mezzo-soprano, pop yıldızı Elvis Costello ve ünlü caz piyanisti Brad Mehldau ile gerçekleştirdiği işbirlikleri ile de dikkat çekiyor. Cecilia Bartoli, Anne Sofie von Otter, Philippe Jaroussky, Jennifer Larmore gibi ünlü müzisyenlerle düzenli olarak konserler veren Thibault Noally'nin şefliğini üstleneceği bu muhteşem konseri kaçırmak istemeyenler 23 Şubat, Salı akşamını ajandalarına not edebilirler.


Flamenko'nun prensi Miguel Poveda Türkiye'de ilk kez İş Sanat'ta

İş Sanat'ın dünya müziği serisinin ilk konuğu, Flamenko'nun yakışıklı prensi Miguel Poveda oluyor. Barcelona'da doğup büyüyen ve 15 yaşında Katalonya'daki Flamenko kulüplerinde dans eden kız kardeşi Sonia Poveda'ya eşlik ederek şarkı söylemeye başlayan Miguel Poveda, Festival Nacional del Cante de las Minas'ın büyük ödülü La Lámpara Minera'yı kazanarak kariyerinde hızlı bir çıkış yakaladı. Bigas Lunas'ın La Teta y la Luna filmindeki rolü ve ilk solo albümü Viento del Este ile tanınırlığa ulaşan sanatçı, konserlerinin yanı sıra diskografisine sığdırdığı 11 albüm ile geniş bir hayran kitlesine ulaştı. Bugüne kadar Enrique Morente, Carmen Linares, Paco de Lucia, Eva Yerbabuena, Tomatito gibi Flamenko devleriyle çok sayıda müzikal işbirliği gerçekleştiren sanatçı, Carnegie Hall, Lincoln Center, the Wiener Koncerthaus gibi saygın salonlarda performanslar sergiledi. Pedro Almodovar'ın Kırık Kucaklaşmalar (Broken Embraces) filminin çok beğenilen soundtrack'lerinde sesiyle yer alan Poveda'nın etkileyici performansını kaçırmak istemeyenler 26 Şubat, Cuma akşamı İş Sanat'ta buluşuyor.


Sahne Denilen Büyülü Kutu'dan çıkacak sürprizlere hazır olun!

İş Sanat'ın sevilen çocuk etkinliği Sahne Denilen Büyülü Kutu, şubat ayında bir kere daha miniklerle buluşuyor. Çocuklara müzikli bir oyunun sahnede her yönüyle nasıl hayat bulduğunu gözlemleyecekleri bir deneyim sunan oyun, minik sanatseverlerin sahne arkasında verilen büyük emeği ve perde arkasındaki görünmez kahramanları tanımalarını da sağlıyor. Sahnenin sır perdesinin aralandığı bu özel gösteride, şarkıların ve dansların yanı sıra sahnedeki büyülü kutudan çıkan sürprizler de yer alıyor.

Murat Göksu'nun yazıp yönettiği bu sihirli oyunun kahramanlarına ise oyuncu Gökçen Gökçebağ, Zeynep Kızıltan, Hicran Akın, Didem Atasoy, Ahmet Baykara, Can Sıkyıldız hayat veriyor. İş Sanat, minik sanatseverleri 7 Şubat, Pazar günü saat 15.00'te Barış Büyükyıldırım'ın müzikleri ile renklenecek oyuna bekliyor.


Keloğlan Yine Macera Peşinde

İş Sanat'ın şubat ayında minikler için programına aldığı bir diğer müzikli oyun ise Keloğlan… Zekâsı, şansı ve hazırcevaplığıyla yediden yetmişe herkesin sevdiği Keloğlan, kendini yine bir dizi maceranın içinde buluyor. Meddah, orta oyunu, Hacivat ve Karagöz gibi geleneksel Türk tiyatrosu öğeleri ile Anadolu'nun zengin tekerleme ve masal karakterlerinin bir araya geldiği oyunu deneyimli yönetmen Işıl Kasapoğlu yazdı ve sahneye uyarladı. Başrollerini Pamela Spence ve Serkan Keskin'in paylaştığı oyunun müzikleri Alper Maral'a, kostüm ve kukla tasarımları ise Karina Cheres'e ait.

Geleneksel kültürümüzün saçsız masal kahramanının başından bu defa neler geçtiğini merak ediyorsanız, 28 Şubat, Pazar günü saat 15.00 için şimdiden biletlerinizi alın.


Genç yıldızlar Millî Reasürans'ta Parlayacak

İş Sanat'ın genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandırmak ve sanat hayatına attıkları ilk adımlarında destek olmak amacıyla Millî Reasürans'ta gerçekleştirdiği Parlayan Yıldızlar serisinin bu ayki konukları, klarnet sanatçısı Utku Çetin ve keman sanatçısı Irmak Ülke oluyor. 8 Şubat, Pazartesi akşamı saat 20.30'da ücretsiz olarak gerçekleşecek konserde Çetin, Rossini, Baermann, Weber, Widor ve Monti'den; Ülke ise Çaykovski, Ysaye ve Franck'tan eserler seslendirecek.









Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yılın En Kısa Ayı İş Sanat İle Dolu Dolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement