Yılın Girişimcisi Baydöner Oldu - Son Dakika
Güncel

Yılın Girişimcisi Baydöner Oldu

Yılın Girişimcisi Baydöner Oldu

Ey'nin (Ernst&Young) bu yıl dünya üzerinde 27'inci, Türkiye'de ise Hürriyet Gazetesi iş birliği, CNN Türk ve Endeavor'ın katkılarıyla 9'uncusunu düzenlediği "Yılın Girişimcisi" ödülü Baydöner'in oldu.

21.02.2014 02:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ey'nin (Ernst&Young) bu yıl dünya üzerinde 27'inci, Türkiye'de ise Hürriyet Gazetesi iş birliği, CNN Türk ve Endeavor'ın katkılarıyla 9'uncusunu düzenlediği "Yılın Girişimcisi" ödülü Baydöner'in oldu.

Çırağan Sarayı'nda, dün saat 19.30'da düzenlenen ödül törenine, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Ernst&Young Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Çamlıca ile çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.

Ödül töreninde konuşan Ernst&Young Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Çamlıca, Anadolu insanının çılgın olduğunu belirterek, "Boşuna bu topraklarda 'ekmeğini taştan çıkarmak' diye bir deyim yokmuş. Anadolu uygarlığın beşiği. Buğdayın doğduğu yer. Hatta bugün ticarete baktığımız zaman, Asur geleneği, Asur ticareti, onları ticaret yolları, her şeyin başladığı yer olarak görüyoruz. Türk ekonomisi ve Türk girişimciliği ilerleyecek. Bundan hiç şüphem yok. Önümüzdeki günlerde bizi gururlandıracak çok başarılı girişimciler yetişecek" dedi.

Gençlerin geleceğinin Türkiye'nin girişim kapasitesine bağlı olduğunu söyleyen yarışmanın Jüri Başkanı Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, "Grup olarak bu sene dokuzuncu defa bu yarışmaya destek veriyoruz. Dokuzuncu kez bu kürsüde, girişimcilik hakkında bir şeyler söylemek üzere bulunuyorum. Geçtiğimiz yıllarda yaptığım konuşmalara baktığımda, gerçekten çok güzel konuşmalar yapmışım. Girişimcilik hakkında söyleyecek nerdeyse her şeyi söylemişim. Girişimciliğin karakteristik özelliklerinden, ekonomiye olan faydasından, Avrupa'nın niye Amerika'yı yakalamasından tutun da, Adam Smith'e kadar her şeyi söylemişim. Bu akşama fazla bir şey kalmadı. Sonra bir gazeteci arkadaşım, 'Doğruları tekrar tekrar söylemek yeni bir şey söylemekten daha önemlidir. Sen çık yine girişimcilik hakkında doğruları söyle' dedi. Yıllar içinde söylediklerimizin özünde yatan şu: Türk insanında bir girişimcilik ruhu var. Ama biz bu girişimcilik ruhunu ekonominin içinde nasıl faydaya çevirebiliriz? Yapısal değişikliklerle bunun yolunu nasıl buluruz? Bugünlerde sermaye artık eskisi kadar bol değil. Çok daha kısıtlı sermayelerle iş yapılması gerekiyor. Dış kaynaklar da, ülkemize daha az geldiği için, her zamankinden daha yaratıcı olmak zorundayız. Bu yıl yarışmaya katılan adayların hepsi yaratıcılıklarını kullanmışlar, azimle çalışmışlar, risk almışlar. Başarılı ve büyüyen işler kurma becerisini göstermişler. Kendilerini yürekten kutluyorum. Jüri olarak sadece birini birinci seçmeye mecburduk. Seçtiğimiz aday Montecarlo'da Türkiye'yi temsil edecek. Girişimcilerimizi Montecarlo'ya götürerek yatırım potansiyelimizi bütün dünyaya gösteriyoruz. Bundan 4-5 yıl önce Euro Barometre'nin yaptırdığı bir anket önümüze geldi. Bu ankette Amerika'da çalışan kitleye sormuşlar, 'Kendi işini yapmak ister misin?' diye yüzde 61 'evet' demiş. Avrupa'da sormuşlar, yüzde 50'ye bile ulaşamamış. Avrupalı kendi işini falan yapmak istemiyor. Halinden memnun. Maaşını alsın risk almasın. Bu anketten Lizbon kriterlerine uzanan bir sonuç çıkıyor. Avrupa niye Amerika'yı yakalayamayacak. Biz bundan çok heyecanlanarak, Türkiye'de 3 bin kişinin katıldığı bir anket yaptık. Sonuç yüzde 66 çıktı. Bu girişimcilik ruhu, laz fıkrası hikayesi falan kesinlikle lafta değil. Biz bu ankette bunu ispatladık. Dünyanın en girişimci ekonomisi Amerika'dan bile daha yüksek bir oran çıktı. Hürriyet ile CNN Türk olarak desteklediğimiz bu yarışmalar bir değer olarak girişimciye duyduğumuz saygıyı, girişimcilerimize olan inancı gösteriyor. Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin toplumun tüm katmanlarına, girişimciliğin önemini yaymak için çalışalım. Gençlerimizin geleceğinin Türkiye'nin girişim kapasitesine bağlı olduğuna her platformda anlatalım. Bu ruhun faaliyete geçebilmesi için gerekli tüm yapısal değişikliklere her türlü desteği verelim" diye konuştu.

Ardından konuşan Bakan Işık, hiçbir başarının tesadüfi olmadığını vurgulayarak, "Bu gün başarıyı yakalamış tüm ülkelerin hikayelerinin altında mutlaka çok çalışmak, disiplinli çalışmak ve bu çalışmaları sürekli kendi içinde değerlendirmek yatıyor. Eğer bu ülke sürdürülebilir kalkınmasını devam ettirecekse, bunu girişimcileri sayesinde yapacak. Elbette çok parlak fikirler olacak. Parlak fikirler cesur girişimcilerle, rasyonel, stratejik adımlarla ve doğru desteklerle ancak başarıya dönüşüyor. Türkiye olarak dünyada ihracat yapmadığımız bir tek ülke yoktur. İrili ufaklı dünyanın tüm ülkelerine ihracat yapıyoruz. Girişimciliğin desteklenmesi noktasında son derece önemli adımlar attık. 'Başıma icat çıkarma' dönemini kapatmak istiyoruz. Aksine, 'Devlet fikri olanın yanında' diyoruz. Şimdi yeni bir uygulamaya geçiyoruz. Kredi garanti fonu ile TUBİTAK ve KOSGEP olarak anlaşmaya vardık. Artık avans olarak destekleyeceğiz. Parayı peşin vereceğiz, kredi garanti fonu garantisini garantileyecek. İhtiyaç duydukça parayı alacak, harcayacak. Proje bittiği zaman hesabımızı göreceğiz. Türkiye'de çok ciddi potansiyel taşıyan girişimciliğimizin, değere en hızlı ve en yüksek dönüşmesini arzu ediyoruz. Girişimciliği sadece üniversite değil, okul öncesinden itibaren desteklemek istiyoruz. 3 konuda kendimize hedef koyduk: Çocuklarımıza daha benliğini kazandıkları anda bilim sevgisini aşılamak, çocuklarımıza okul öncesinden başlamak üzere girişimcilik ruhunu aşılamak, çocuklarımıza verimlilik bilincinin oluşturmak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. "Yılın Girişimcisi" ödülünü finale kalan 5 finalist arasından "Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feridun Tunçer" Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın elinden aldı.

Finale kalan diğer girişimciler ise Bürotime Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosunoğlu, Doğuş Çay Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alpaslan Karakan, Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuğrul Tekbulut ve Özsüt Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Urlulu oldu.

Tören, toplu fotoğrafın çekilmesinin ardından sona erdi.

MD (İY) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yılın Girişimcisi Baydöner Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı: Çin'e yatırım yapmak geleceğe yatırım yapmaktır
    13:03 Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı: Çin'e yatırım yapmak geleceğe yatırım yapmaktır

    Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, Çin'in süper büyüklükteki pazarının muazzam potansiyelini açığa çıkarmaya devam edecek olmasından dolayı Çin'e yatırım yapmanın geleceğe yatırım yapmak anlamına geldiğini kaydetti. Zhao, Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çin'in birçok ülke için önemli bir yatırım kaynağı ve en önemli yatırım destinasyonlarından biri olduğunu belirtti. Ayrıca, tüm ülkeleri Çin'in kalkınma sürecinden yararlanmaya ve işbirliği içinde dünya modernleşmesini gerçekleştirmeye davet etti.

  • Çin, yüksek kaliteli kalkınma ile küresel ekonomik toparlanmaya ivme kazandırıyor
    13:03 Çin, yüksek kaliteli kalkınma ile küresel ekonomik toparlanmaya ivme kazandırıyor

    Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, Çin'in yüksek kaliteli kalkınma sayesinde tüm alanlarda Çin'e özgü modernleşmeyi ilerlettiğini ve bu durumun küresel ekonomik toparlanmaya güçlü bir ivme kazandıracağını ve tüm ülkelerin kalkınması için daha fazla fırsat sağlayacağını belirtti. Çin ekonomisinin 2023'te yüzde 5,2 büyüdüğünü ve 2024 için büyüme hedefinin yaklaşık yüzde 5 seviyesinde olduğunu ifade etti.

  • Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti
    13:02 Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti

    Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'u ziyaret etti. Babacan, partisinin il başkanı ve partililer tarafından karşılandı. Kent merkezini gezen Babacan, vatandaşları selamladı ve partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi. Konuşmasında, yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını 2 yıl önce açıkladıklarını ve belediyecilikle ilgili etik kurallar bildirgesi yayınladıklarını belirtti. Babacan, partisinin belediye başkan adaylarını tanıtarak seçim çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Adıyaman'da İşçi Merdivenlerden Yuvarlandı, Yaralandı
    13:02 Adıyaman'da İşçi Merdivenlerden Yuvarlandı, Yaralandı

    Adıyaman'ın Karapınar Mahallesi Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikada çalışan A.T., merdivenlerde dengesini kaybederek yaralandı. Yaralı işçi, sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Eskişehir'de Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Hafif Sağanak Yağış
    13:01 Eskişehir'de Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Hafif Sağanak Yağış

    Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü hava raporuna göre, Eskişehir geneliyle doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinde yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

  • Avcılar'da gece kulübüne silahlı saldırı: 4 şüpheli tutuklandı
    13:01 Avcılar'da gece kulübüne silahlı saldırı: 4 şüpheli tutuklandı

    Avcılar'da bir kişinin hayatını kaybettiği gece kulübüne yönelik silahlı saldırı sonrası gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ünün tutuklanmasına karar verildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırıya ilişkin çalışma yürüttü ve kimliği belirlenen 5 şüpheli Esenyurt ve Avcılar'da gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, bir zanlı ise serbest bırakıldı. Saldırı anı ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

  • Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi
    13:01 Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

    Bolu'da çeşitli nedenlerle ölen yaban hayvanlarının tahnit işleminden geçirildikten sonra sergilendiği Abant Gölü Milli Parkı'ndaki müzeyi, 10 yılda 5 milyon 760 kişi ziyaret etti. Müzede, ayı, kurt, tilki, karaca, gelincik, atmaca gibi 21 türe ait tahnit edilmiş 33 hayvan sergileniyor. Müze, ziyaretçilere yaban hayvanları hakkında bilgi vererek doğa sevgisi ve hayvan koruma bilincini aşılamayı amaçlıyor.

  • İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü
    13:00 İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü

    Seferihisar'da CHP'li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Yetişkin'in düzenlediği ilk seçim mitingi binlerce kişi tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.


Advertisement