Yılın Girişimcisi" Ödül Töreni - Son Dakika
Ekonomi

Yılın Girişimcisi" Ödül Töreni

Yılın Girişimcisi" Ödül Töreni

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması noktasında bilim ve teknoloji ile girişimciliği olmazsa olmaz olarak görüyoruz" "Her kriz dönemi bizim girişimcilik ruhumuza darbe vuruyor" Baydöner Yılın Girişimcisi ödülüne layık görüldü.

20.02.2014 23:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması noktasında bilim ve teknoloji ile girişimciliği olmazsa olmaz olarak görüyoruz" dedi.

EY'nin (Ernst&Young)  bu yıl dünya üzerinde 27'inci, Türkiye'de ise Hürriyet Gazetesi iş birliği, CNN Türk ve Endeavor'ın katkılarıyla 9'uncusunu düzenlediği "Yılın Girişimcisi" ödül töreninde konuşan Işık, hiçbir başarının tesadüf olmadığını, bugün başarıyı yakalamış bütün ekonomilerin hikayelerinin altında disiplinli ve çok çalışmanın olduğunu ifade etti. Bakan Işık, "Başarı için sadece parlak fikir ve cesaret yetmiyor. Aynı zamanda doğru ve stratejik adımların atılması gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye'nin dünyanın irili ufaklı tüm ülkelerine ihracat yaptığını anımsatan Işık, ihracat için girişimcilerin çok önemli olduğunu,  girişimcilerin güçlü organizasyonlarla hareketle geçirilmesi gerektiğini söyledi.

"Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması noktasında bilim ve teknoloji ile girişimciliği olmazsa olmaz olarak görüyoruz" diyen Işık, girişimciliğin desteklenmesi adına önemli adımlar attıklarına dikkati çekti.

Bakan Işık, şunları kaydetti:

"Fikri olanın artık devlet yanındadır. Her noktada, fikirden ürüne, üründen pazarlamaya, pazarlamadan satışa kadar her aşamada çok büyük oranda hibe olmak üzere destekliyoruz. Zaman zaman bürokrasiden kaynaklanan sıkıntıların giderilmesi konusunda da ciddi emek veriyoruz. Girişimcimize önemli destekler veriyoruz. Nasıl veriyoruz? Girişimcimizin projesi kabul edilince, bu proje bitene kadar hakedişlerini yapıyor, bizler de TÜBİTAK, KOSGEB ve Bakanlık olarak farklı kurumlar olarak inceliyor ve sıkıntı görmüyorsak ödemesini yapıyoruz. Kredi Garanti Fonu ile TÜBİTAK ve KOSGEB olarak anlaşmaya vardık. Artık avans olarak destekleyeceğiz. Parayı peşin vereceğiz. Kredi Garanti Fonu kredisini garantileyecek. Ondan sonra parayı ihtiyaç duydukça alacak ve harcayacak. Proje bitince hesaplaşacağız. Bunu bu noktaya kadar getirdik.

Facebook, WhatsApp'ı yaklaşık 19 milyar dolara satın almış. Bir yazılım. Milyarlarca dolar sermaye yatırılarak elde edilmiş bir gelir değil. Çok kompleks bir yazılım da değil. 50 tane girişimci 19 milyar dolarlık bir değer  üretti. Biz de Türkiye'de 19 milyar dolar değer üreten girişimcileri arıyoruz... Bizde bir laf vardır, 'Çocuğun hasta olmasına üzülmüyorum da huyu değişiyor'. Her kriz dönemi de bizim girişimcilik ruhumuza darbe vuruyor."

Girişimciliği artık sadece üniversitelerde değil, okul öncesinde de desteklemek istediklerini aktaran Işık, üç konuda kendilerine hedef koyduklarını söyledi. Işık, bu hedefleri şöyle saydı:

"Çocukların benliklerini kazandıkları dönemden başlamak üzere bilim sevgisini aşılamak. Bilimle barışık bir nesil yetiştirelim. İkinci olarak çocuklarımıza okul öncesinden başlamak üzere girişimcilik ruhunu aşılayalım. Sonuncusu da çocuklarımızda verimlilik bilincini oluşturalım. Bunların üzerinde yoğun çalışıyoruz. İnanıyorum ki bu ruhla yetişin çocuklarımız bugün belki de imrenerek okuduğumuz başarı öykülerinin fevkinde başarı öykülerine imza atacaktır. Bu başarının yakalanmasında sadece devletin değil medyanın da buna destek vermesi gerekiyor."

Baydöner "Yılın Girişimcisi" ödülüne layık görüldü

"Yılın Girişimcisi" ödülünü finale kalan 5 finalist arasından "Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feridun Tunçer" Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın elinden aldı.

Finale kalan diğer girişimciler ise Bürotime Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosunoğlu, Doğuş Çay Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alpaslan Karakan, Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuğrul Tekbulut ve Özsüt Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Urlulu oldu.

Ödül törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, Ernst&Young Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Çamlıca ile çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yılın Girişimcisi' Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement