Yılın İlk Karpuzu Tezgahta - Son Dakika
Güncel

Yılın İlk Karpuzu Tezgahta

Yılın İlk Karpuzu Tezgahta

Komşu ülke İran’da çıkan yılın ilk karpuzu, İzmir’in Ödemiş ilçesinde tezgahlarda yerini aldı.

26.02.2016 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Komşu ülke İran'da çıkan yılın ilk karpuzu, İzmir'in Ödemiş ilçesinde tezgahlarda yerini aldı. Kilosu 4-6 TL'den satılan Halep karası ismindeki karpuzun iklim şartlarından dolayı bu yıl geçen yıla göre daha erken çıktığı belirtildi.

İran'da çıkan yılın ilk karpuzu Halep karası, İzmir'in Ödemiş ilçesinde tezgahlardaki yerini aldı. 26 yıldır karpuz ticareti yapan Osman Gündüz, her yıl turfanda karpuzu ilk kendisinin getirdiğini belirterek satışların normal olduğunu söyledi. Kilosu 4-6 TL arası satılan karpuza vatandaşlar ilgi gösterdi.

"ÇEKİNECEK BİR ŞEY YOK"

Karpuzun yarasa gübresi ile yetiştirildiğini söyleyen Osman Gündüz şunları söyledi:

"Bu yıl havanın sıcak gitmesinden dolayı İran'da da karpuz erken yetişti ve şubat ayının bu günlerinde ülkemize geldi. Şuan satışlarımıza yeni başladık. Vatandaşlarımız meraklı ama çekimser kalıyor. Vatandaşlarımıza çekinecek bir şeyin olmadığını belirtmek istiyorum."

"RENGİ VE TADI ÇOK GÜZEL"

Karpuzun doğal olduğunu belirten Gündüz, "Rengi ve tadı çok güzel. Yumuşak ve sulu. Vatandaşlarımızın damak tadına uygun bir meyve diyebilirim. Olduğu yerde tamamen organik yetiştiriliyor ve sadece yarasa gübresi kullanıyor. Boyutları 3 ile 8 kilo arasında değişiyor. Haziran ayı ortalarından itibaren Ödemiş karpuzu satmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

"ÖZLEMLE BEKLİYORDUK"

Tüketici Yunus Halıcıoğlu ise, karpuzu ailecek çok sevdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle yaz aylarında çokça tüketiyoruz. Uzun zamandır özlemle beklediğimiz karpuzu tezgahta görmek bizi mutlu etti. Her yıl turfanda olarak geldiğinde tüketiriz. Halep karası karpuzunu geçen yıllardan biliyorum. Tadı lezzetli, tüketimi keyifli bir ürün. Yaz aylarında tabii ki Ödemiş karpuzunu tüketmeye devam edeceğiz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yılın İlk Karpuzu Tezgahta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement