Yılın Piyanisti İstanbul'da Sahne Alıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Yılın Piyanisti İstanbul'da Sahne Alıyor

Yılın Piyanisti İstanbul\'da Sahne Alıyor

Yılın piyanisti ünvanıyla 2013 Donizetti Ödülü'ne layık görülen Özgür Aydın, 2 Kasım'da İş Sanat Kültür Merkezinde sahne alacak.

01.11.2013 00:05  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ARD Münih Uluslararası Piyano Yarışması'nda 1997'de birinci olan virtüöz Özgür Aydın'a, daimi şefliğini üstlendiği 2009 yılından beri repertuvarı ve vizyonuna yenilikler getiren Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. 

Bu yıl Andante dergisinin "yılın piyanisti" unvanıyla 2013 Donizetti Ödülü'ne layık gördüğü piyanist Aydın, güçlü tekniği ve etkileyici yorumuyla müzikseverlerin karşısına çıkacak.

Arjantin tango dünyasının muhteşem orkestrası Hyperion Ensemble ve Mundial Dünya tango salon şampiyonları da 6 Kasım'da Mustafa Kemal Kültür Merkezi Attila İlhan Salonu'nda sahneye çıkacak. Hem geleneksel, hem de çağdaş tango müziğinde çok geniş bir repertuvara sahip olan orkestra, kuruluşundan bugüne kadar geçen 20 yıl içerisinde çok çeşitli sanat etkinliklerinde yer aldı, 750'nin

üzerinde performansa imza attı. Topluluk, kuruluşundan itibaren Luis Stazo, Juan Jose Mosalini, Daniel Binelli, Alfredo Marcucci gibi tango dünyasının çok ünlü müzisyenleriyle çalıştı. 

Şarkıcı Mirkelam, altıncı solo albümü "Denizin Arka Yüzü" ile yarın Ghetto İstanbul sahnesinde hayranlarının karşısına çıkacak. Duman ise 3 Kasım'da, 4 yıl aradan sonra yeni albüm konseri için Bostancı Gösteri Merkezi'nde sahne alacak. 

Türk Halk Müziğinin usta isimleri Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu da 2 Kasım'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde aynı sahneyi paylaşacak.

Caz severler yarın CRR Konser Salonu'nda, saat 20.00'de Petra Magoni (vokal) ve Ferruccio Spinetti (kontrbas) ikilisini dinleyebilecek.

Kaynak: Star

Son Dakika Kültür Sanat Yılın Piyanisti İstanbul'da Sahne Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement