Yırtık Rahibe, AIDS Konferansı'nda Konuştu - Son Dakika
Dünya

Yırtık Rahibe, AIDS Konferansı'nda Konuştu

Yırtık Rahibe, AIDS Konferansı\'nda Konuştu

Oscar ödüllü aktris Whoopi Goldberg, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen Uluslararası AIDS Konferansı'nda konuştu.

28.07.2012 10:10  Güncelleme: 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oscar ödüllü aktris Whoopi Goldberg, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen Uluslararası AIDS Konferansı'nın son gününde yaptığı konuşmada verem ve AIDS sorunlarına espriyle yaklaşarak çözüm aradı.

Mübalağa sanatını kullanarak AIDS hastalarına ön yargıyla yaklaşılmasını eleştiren aktris Whoopi Goldberg, herkesin yaftalanması halinde kimsenin AIDS hastalarının alması gereken yardımı engelleyemeyeceğini belirterek, "Bence herkesi yaftalayalım. Sarışınlar yaftalanmalı. Esmer olmak bir kusur olmalı. Büyük kalça sahibi olmak da damgalanmalı. Eğer her şeyi lekeli olarak görürsek, hiçbir şey kusur olmaz. O zaman insanların ortaya saçtığı bu saçmalıkları aşabiliriz. İnsanlar yardım almıyor, çünkü 'O zaman birileri öğrenir' diyorlar. İşin şoke edici kısmı, insanlar zaten biliyor. O zaman neden yardım almıyorsunuz?" dedi.

UNICEF İyi Niyet Elçisi titrini de taşıyan Goldberg, gelişmekte olan ülkelerdeki AIDS ve verem salgınları hakkında da, "İnsanları neyin öldürdüğünü bilip, görüp, ne yapabileceğinizin farkında olduğunuz halde nasıl yine de gerçekleşmesine izin veriyorsunuz? Ondan sonra da olanlar için ağlıyorsunuz. Kalçanızı kaldırıp 'Ne yapılması gerektiğini biliyoruz. Bu insanlar ölüyorsa sizin yüzünüzdendir' demeye başlayabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Özellikle vereme karşı direnci azalan AIDS taşıyıcısı çocuklara özel bir önem veren Goldberg, çocuklar için verem aşısının önemini belirterek "Bütün çocuklarda ve herkeste kullanabileceğimiz bir şeye ihtiyacımız var. Bunu yapmak zorundayız" ifadesini kullandı.

Konferans öncesi hazırlanan ve insanların bizzat kendilerini tanımladığı dövizlerde bulunan "Ben eşcinselim, herkesle eşitim", "Ben hastalıklarımla tanımlanmıyorum, bunu aşacağım" ve "Ben gazeteciyim; kelimeleri doğru haber vermek ve yaftalarla savaşmak için kullanıyorum" ifadeleri dikkat çekti. - WASHINGTON

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Yırtık Rahibe, AIDS Konferansı'nda Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement