YKS'ye başvuru sayısı rekor kırdı - Son Dakika
Eğitim

YKS'ye başvuru sayısı rekor kırdı

YKS\'ye başvuru sayısı rekor kırdı

2023 YKS başvuru sayıları geçen yıla göre arttı. TYT sınavına 3 milyon 527 bin 463 aday, AYT'ye 2 milyon 573 bin 136 aday, YDT'ye ise 338 bin 014 aday başvurdu. Aday öğrencilere tavsiyelerde bulunan Öğrenci Dekanı Serhat Butur, sınav öncesinde dinlenmenin, bilgilerin tazelemek ve ulaşımı planlamanın önemine değindi.

08.06.2023 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17-18 Haziran'da yapılacak YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı'na (TYT) 3 milyon 527 bin 463 aday, ikinci oturum Alan Yeterlilik Sınavı'na (AYT) 2 milyon 573 bin 136 aday, üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testine (YDT) 338 bin 014 aday başvurdu. TYT sınavına geçen yıla göre 293.054 başvuru artışı olurken, AYT için başvuran sayısında 516.136 artış olduğu görülüyor. Bu yıl başvurularda oran olarak en çok artışı YDT alırken, başvuru sayısında ise 169 bin 584 artış yaşandı.

Aday öğrencilere tavsiyede bulunan Öğrenci Dekanı Serhat Butur, "2023 YKS başvuru sayılarında geçen yıla göre gözle görülür bir artış var. Başvurulardaki rekor artış rekabeti de artıracak" ifadelerini kullandı.

2023 YKS başvuru sayılarında geçen yıla göre gözle görülür bir artış olduğunu belirten Öğrenci Dekanı Serhat Butur, başvurulardaki rekor artışın rekabeti de artıracağını söyleyerek aday öğrencilere tavsiyede bulundu. Sınav öncesinde dinlenmenin önemine değinen Butur, "Bir gün öncesinde yoğun çalışmalardan kaçının ve kendinize zaman ayırın. Uyku düzeninizi koruyun ve sınav günü dinç olmanızı sağlayacak kadar uyuyun. Stresten uzak durmak için sakinleştirici aktiviteler yapın" dedi.

"BİLGİLERİNİZİ TAZELEYİN"

Sınava sayılı günler kala konuları hızlı şekilde gözden geçirmenin faydalı olacağını söyleyen İstanbul Beykent Üniversitesi Öğrenci Dekanı Serhat Butur, "Sınav öncesinde tüm konuları tekrar etmek yerine, daha önce çalıştığınız ve üzerinde iyice hakim olduğunuz konulara odaklanın ve bilgilerinizi tazeleyin" şeklinde konuştu.

Butur konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sınav öncesinde kendinizi motive etmeniz önemli. Hedeflerinizi göz önünde bulundurun ve başarıya olan inancınızı güçlendirin. Pozitif düşüncelerle kendinizi motive edin ve sınavda en iyi performansı sergileme konusunda kendinize güvenin. YKS'de daha önce çıkmış soruları tekrar gözden geçirin. Bu size sınav formatını hatırlatacak ve sınavda karşılaşabileceğiniz soru tiplerine aşinalık kazandıracaktır. Soru çözümünde daha hızlı ve doğru cevaplar vermenize yardımcı olabilir. Sınav günü heyecanınızı kontrol altında tutmak için ise zihinsel ve fiziksel rahatlama tekniklerini kullanabilirsiniz. Derin nefes almak, meditasyon yapmak, hafif egzersiz yapmak veya yürüyüşe çıkmak sakinleşmenize yardımcı olabilir."

"ULAŞIMINIZI PLANLAYIN"

"Sınav günü için tüm hazırlıklarınızı önceden yapın" diyen Butur, "Sınav giriş belgenizi, kimlik kartınızı, kalemlerinizi ve diğer gereksinimlerinizi hazırlayın. Sınav merkezinin konumunu önceden kontrol edin ve ulaşımınızı planlayın. Bu şekilde sınav günü stresi minimize edebilirsiniz. Sınava gireceğiniz merkeze girerken cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarına izin verilmeyeceğini unutmayın" ifadelerini kullandı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim YKS'ye başvuru sayısı rekor kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İlkokul öğrencisi velisinin 'pes' dedirten iddiaları...Mağdur anne kulağı kesilen oğlunun öğretmenlerinden şikayetçi oldu
    10:33 İlkokul öğrencisi velisinin 'pes' dedirten iddiaları...Mağdur anne kulağı kesilen oğlunun öğretmenlerinden şikayetçi oldu

    Eskişehir'de akran zorbalığı sonucu kulağından yaralanan bir ilkokul öğrencisinin annesi, çocuğuyla ilgilenilmediğini ve öğretmenlerinin sorumsuz davrandığını iddia etti. Anne, çocuğunun okula gitmek istemediğini ve öğretmeni sevmediğini söyledi.

  • Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıldönümü Malatya'da Kutlandı
    10:31 Köy Enstitüleri'nin 84. Kuruluş Yıldönümü Malatya'da Kutlandı

    Malatya'da Köy Enstitüleri'nin 84. kuruluş yıldönümü nedeniyle Eğitim İş ve Eğitim Sen ortaklaşa basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen Şube Başkanı Nevzat Millioğulları, köy enstitülerinin tarım toplumunu sanayi toplumuna dönüştürmek için kurulduğunu belirtti. Açıklamada, Osmanlı'dan Türkiye'ye geçen 40 bin köyün sadece 2 bininde öğretmen olduğu vurgulandı ve köy enstitülerinin önemi vurgulandı.

  • Aydın Germencik'te Öğrencilere Trafik Eğitimi Verildi
    10:20 Aydın Germencik'te Öğrencilere Trafik Eğitimi Verildi

    Aydın'ın Germencik ilçesinde, jandarma trafik ekipleri tarafından öğrencilere yönelik önemli trafik eğitimleri düzenlendi. Eğitimlerle, öğrencilere trafik kuralları öğretilerek güvenli bir şekilde yolculuk yapmaları konusunda bilinçlendirme yapıldı.

  • Muğla Köyceğiz'de Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Tamamlandı
    10:08 Muğla Köyceğiz'de Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Tamamlandı

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen ortaokullar arası 6. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları ilçe turnuvası madalya ve ödül töreniyle sona erdi. Turnuvada dereceye giren öğrencilere madalya ve ödülleri Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından takdim edildi. Dereceye giren öğrenciler, 30 Nisan'da yapılacak olan İl müsabakalarında başarılar diledi.

  • Eskişehir'de akran zorbalığına uğrayan öğrencinin annesi: 'Çocuğumla ilgilenilmedi'
    09:49 Eskişehir'de akran zorbalığına uğrayan öğrencinin annesi: 'Çocuğumla ilgilenilmedi'

    Eskişehir'de akran zorbalığı sonucu kulağından yaralanan bir öğrencinin annesi, çocuğuyla ilgilenilmediğini iddia ederek, okul yönetimi ve öğretmenler hakkında şikayetlerde bulundu. Annenin iddialarına göre, öğrenciye yardım edilmedi ve okul yönetimi olaya müdahale etmedi. Olayın ardından çocuk okula gitmek istemiyor ve öğretmeni sevmediğini söylüyor.

  • Motosiklet kazasında hayatını kaybeden Melek, olaydan 3 gün önce organ bağışında bulunmuş
    09:46 Motosiklet kazasında hayatını kaybeden Melek, olaydan 3 gün önce organ bağışında bulunmuş

    Bursa karayolunda meydana gelen bir kazada ağır yaralanan üniversite öğrencisi Melek Karakaş, hastanede yaşam mücadelesini kaybetti. Kazadan 3 gün önce organ bağışında bulunduğu ortaya çıkan Karakaş'ın organları birçok hastaya umut olacak. Kazadan sonra serbest bırakılan motosiklet ve otomobil sürücüleri adliyeye sevk edilecek.

  • Turizm Mezunlarının Bilgi Sahibi Olması Önemli
    09:45 Turizm Mezunlarının Bilgi Sahibi Olması Önemli

    Sakarya Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, turizm mezunlarının tarih, coğrafya, muhasebe, spor ve diğer pek çok konu hakkında bilgi sahibi olmasının önemli olduğunu söyledi. Sarıışık, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nda öğrencilerle buluştu ve gastronominin gelişimi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Ayrıca, öğrencilere sürekli çalışmanın ve kendilerine bir şeyler katmanın önemini vurguladı.

  • Vezirköprü Anadolu Lisesi Pansiyonu PİGEP Projesi ile Yenilendi
    09:23 Vezirköprü Anadolu Lisesi Pansiyonu PİGEP Projesi ile Yenilendi

    Vezirköprü Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Pansiyonları İyileştirme ve Geliştirme Projesi (PİGEP) kapsamında yenilendi. Proje sayesinde öğrencilere yeni alanlar oluşturuldu ve ev ortamına kavuşmaları sağlandı. Okul yönetimi, projenin uygulanmasında destek olan birimlere teşekkür etti ve eğitim anlayışlarının öğrenci odaklı olduğunu vurguladı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Mert Demir konser verdi
    00:13 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Mert Demir konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Mert Demir, Seyhan Nehir kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Demir'in sevilen şarkılarına müzikseverler eşlik etti. Performansı alkışlanan Demir, dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

  • Kars'ta Akılcı Fikirlerle Kaliteyi Artırma Stratejileri (KAFKAS) Projesi kapsamında düzenlenen akıl ve zeka oyunları turnuvası
    21:23 Kars'ta Akılcı Fikirlerle Kaliteyi Artırma Stratejileri (KAFKAS) Projesi kapsamında düzenlenen akıl ve zeka oyunları turnuvası

    Kars'ta Akılcı Fikirlerle Kaliteyi Artırma Stratejileri (KAFKAS) Projesi kapsamında ilk defa düzenlenen akıl ve zeka oyunları turnuvasında öğrenciler derece elde etmek için kıyasıya mücadele etti. İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen turnuvada ilkokul ve ortaokul öğrencileri farklı kategorilerde yarıştı. Dereceye giren öğrencilere bisiklet ve diğer hediyeler verildi. Derece elde eden öğrenciler Rize'de düzenlenecek Türkiye finallerinde Kars'ı temsil edecek.


Advertisement