Yoga Nedir? - Son Dakika
Genel

Yoga Nedir?

Yoga Nedir?

04.07.2017 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yoga Nedir?

Hinduizm'de bir makam. Değil. Mistik etkisi olduğuna inanılan sözcüklerden biri. Brahma, vişnu, şiva. Bilmiyorsun tabii? Harry'nin bütün büyüleri ezberinde ama.

Yoga nedir? Star Wars'daki yeşil hobbit değil. Zaten o hobbit değil.

Ruhsal yaşama ve bedene egemen olmayı amaçlayan Hint felsefe sistemi. Hinduizm'de altı geleneksel felsefe okulundan biri.

Sistemi uygulayana yogi ya da yogini denir. Espri yapma!

Yoga Sanskrit dilinde birleşme anlamına gelir. Zihin, beden ve ruhun birleşmesi. Herkese saygılı olmak varlığın Brahman ile birleşmesi. Yani evrenin saf bilinciyle. Mikronun makroyla birleşmesi. Sen iktisatçıydın bilirsin. Birleşiyor musun evrenle? Korunuyor musun? Daha çok mesaj ben... Dikkat et evren yemesin senin o mesajı.

Yoga sağlığa iyi gelir. İç huzur, denge, dinginlik. E çünkü hareket etmeyen yerlerin hareket ediyor. El ve göz haricinde yerlerin de yani. Yogada önemli olan duruş ve doğru nefes. Doğaya uyum sağlaman gerek, performansın iyi olmalı, incelmelisin, köprü kurabilmelisin. Sana yoga yok. Yolo daha uygun sana.

Soldier of Fortune. İşte bu 60'lı yılların saykodelik grupları daha da saykodelikleşmemiz lazım, en saykodelik biz olmalıyız yeaaa deyip uzak doğuyu keşfedince (niye uzak doğuysa, gayet normal doğu işte), plaza kadınlarımızın detokstan sonra vazgeçilmezi oldu yoga. Yoga sayesinde sakinleşiyoruz. Depresyona da iyi. Kalbe de iyi. E tabii Seçil'e, Damla'ya hava atmak için gidiyorsan başka. He Zeynep'e hava atmak için. Ok. Artık her yerde var yoga kursu. Eskisi gibi pahalı da değil. Fiyat performans? Güzel. Ama fiyat performansta en iyi şey: su. Evet. Hem en ucuz içecek. Hem de içmezsen ölüyorsun. Daha ne olsun.

Yoga Nedir?
Kaynak: Youtube

Son Dakika Genel Yoga Nedir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement