KOCAELİ Yoğun bakım hemşiresi, günlüğüne çizdiği resimler ile sergi açtı - Son Dakika
Güncel

KOCAELİ Yoğun bakım hemşiresi, günlüğüne çizdiği resimler ile sergi açtı

Yoğun bakım hemşiresi, günlüğüne çizdiği resimler ile sergi açtıKOCAELİ'nin Darıca ilçesindeki Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan hemşire Nazik Tan, pandemi döneminde hastaların ve kendilerinin yaşadığı sıkıntıları anlattığı günlüğüne çizdiği illüstrasyon resimler ile sergi açtı.

17.03.2021 15:41  Güncelleme: 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yoğun bakım hemşiresi, günlüğüne çizdiği resimler ile sergi açtı

KOCAELİ'nin Darıca ilçesindeki Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan hemşire Nazik Tan, pandemi döneminde hastaların ve kendilerinin yaşadığı sıkıntıları anlattığı günlüğüne çizdiği illüstrasyon resimler ile sergi açtı.

Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 3. Düzey Yoğun Bakım servisinde çalışan hemşire Nazik Tan, pandemi döneminin başından bu yana bir günlük tutarak hastaların ve kendilerinin yaşadığı sıkıntıları yazdı. Günlüğüne illüstrasyon çizimler de yapan hemşire Tan, bugün günlüğüne yaptığı çizimlerden oluşan bir sergi açtı. Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan açılış törenine Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve hastane çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

"BU SAVAŞI ÖLÜMSÜZLEŞTİRMİŞ"

Serginin açılışında konuşan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, "1 seneden bu yana pandemi nedeniyle yoğun bir savaş veriyoruz. Bu savaşı bizzat yaşayanlardan biri de hemşire Nazik Tan olmuştur. Kalemine sağlık, bu savaşı ölümsüzleştirmiş. Kendisine teşekkür ediyorum. Rahmetli olan sağlık çalışanlarımıza Allah'tan Rahmet diliyorum. Hastalık geçiren bütün sağlık çalışanlarına geçmiş olsun diliyorum" şeklinde konuştu.

"ÇOK BÜYÜK MÜCADELE VERDİK"

Türk Bayrağına sarılı bir tabutun yer aldığı çizimin, geçtiğimiz aylarda Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden hastanenin doktorlarından Mehmet Karakum'un cenazesini temsil ettiğini söyleyen hemşire Nazik Tan, "Şehidimiz bizim, çok büyük acımız. Bir çok hastalanan arkadaşım oldu. Hepsi görevlerine aynı şekilde geri döndüler. Ama biz kurum olarak, bütün ekiple birlikte çamaşırhaneden, güvenlik personeline kadar, inanın çok büyük mücadele verdik. Bu zincirin halkaları olarak hep birlikte verdiğimiz mücadelenin 1 yıl sonrasında, alnımızın akıyla çıktığımıza inanıyorum. Süreç hala devam ediyor. Ama biz de mücadelemize aynı şekilde devam ediyoruz" dedi.

"TECRÜBE ETTİKLERİMİZİ AKTARMAK İSTEDİM"

Mesleğinin dışında ressamlık da yaptığını belirten hemşire Nazik Tan, "Covid-19'un başlangıcı olan 2020 Mart ayından itibaren bu güne kadar geçen 1 yıllık süreçte çizim günlüğü tuttum. Tuttuğum bu günlükte, bu güne kadar yaşadıklarımız, tüm sıkıntılarımız, gördüklerimiz, tecrübe ettiklerimizi aktarmak istedim. Görsellik, her zaman daha fazla hafızalarda kalır diye düşündüm. Çizim günlüğümün bugün sergisi oldu. Mutluyum, onurluyum" dedi.

KOCAELİ Yoğun bakım hemşiresi, günlüğüne çizdiği resimler ile sergi açtı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KOCAELİ Yoğun bakım hemşiresi, günlüğüne çizdiği resimler ile sergi açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement