Yoğun İlgi Kum Heykellerin Ömrünü Uzattı - Son Dakika
Güncel

Yoğun İlgi Kum Heykellerin Ömrünü Uzattı

GÖRÜNTÜ DÇKÜMÜ: - Kum heykellerin görüntüsü, - Festivali Direktörü Cem Karaca ile röportaj, Yoğun ilgi kum heykellerin ömrünü uzattı- Yoğun ilgiden dolayı bir yıl boyunca sürecek 9. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, dünyanın en uzun süre sergilenen kum heykel etkinliği olacak- Festival direktörü Karaca: - "Dünyada şu an kapılarını 12 ay ziyarete açan başka bir kum heykel etkinliği yok" BEKİR BEKTAŞ - Yoğun ilgi nedeniyle 12 ay sürmesi kararlaştırılan 9. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, dünyanın en uzun süre sergilenen kum heykel etkinliğine dönüşecek.

26.11.2015 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÇKÜMÜ: - Kum heykellerin görüntüsü, - Festivali Direktörü Cem Karaca ile röportaj, Yoğun ilgi kum heykellerin ömrünü uzattı- Yoğun ilgiden dolayı bir yıl boyunca sürecek 9. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, dünyanın en uzun süre sergilenen kum heykel etkinliği olacak- Festival direktörü Karaca: - "Dünyada şu an kapılarını 12 ay ziyarete açan başka bir kum heykel etkinliği yok" BEKİR BEKTAŞ - Yoğun ilgi nedeniyle 12 ay sürmesi kararlaştırılan 9. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, dünyanın en uzun süre sergilenen kum heykel etkinliğine dönüşecek.Global Design Art Works tarafından Lara Birlik Plajları'ndaki 10 dönümlük alanda düzenlenen festival kapsamında, 9 ülkeden 22 heykeltıraşın 15 bin ton kum kullanarak yaptığı 200 dolayında heykel sergileniyor.Yunan mitolojisindeki Poseidon'dan Hint mitolojisindeki Ganeşa'ya kadar birçok kahraman ile dünyanın 7 harikasının kumdan heykellerinin sergilendiği festivalin, ilgili kuruluş tarafından bir yıl sürmesi kararlaştırıldı.Festival Direktörü Cem Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 9'uncusunu düzenledikleri festivalin dünyanın en büyük 5 kum heykel etkinliğinden biri olduğunu belirtti.Mitoloji ve dünyanın 7 harikası temasıyla bu yıl ziyaretçilere kapılarını açtıkları ilk günden bu yana yoğun ilgiyle karşılaştıklarını kaydeden Karaca, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz dönemlerdeki sayıyı aşmaya başladık ve bu grafiği daha da artıracağımızı düşünüyoruz. Yoğun ilgi nedeniyle bu yıldan itibaren kapılarımızı 12 ay ziyarete açık tutma kararı aldık ve böylece bir ilki de gerçekleştirmiş olacağız. Dünyada şu an 12 ay ziyarete açık kalan başka bir kum heykel etkinliği yok. Bu boyuttaki kum heykel etkinlikleri 3 ila 6 ay sürüyor."Kış mevsiminde de Antalya'ya önemli sayıda turist geldiğine değinen Karaca, "Kış döneminde ciddi miktarda turist var ama yapılacak etkinlik yoktu. Biz de turizmin 12 aya yayılmasına katkımız olsun istedik. Bu da bu kararı almamızda önemli bir etken oldu" dedi.Karaca, gelecek yılki çalışmaların nisan ayında başlayacağını, Ürdün'deki Petra Antik Kenti, Çin Seddi, Brezilya'daki Kurtarıcı İsa Heykeli, Peru'daki Machu Picchu Antik Kenti'nin heykellerinin bu festivalde sergileneceğini sözlerine ekledi.

Yoğun İlgi Kum Heykellerin Ömrünü Uzattı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yoğun İlgi Kum Heykellerin Ömrünü Uzattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.


Advertisement