YÖK Başkanı Çetinsaya Dünya Eğitim Forumu'na Katıldı - Son Dakika
Güncel

YÖK Başkanı Çetinsaya Dünya Eğitim Forumu'na Katıldı

YÖK Başkanı Çetinsaya Dünya Eğitim Forumu\'na Katıldı

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Dünya Eğitim Forumu'na katılan Çetinsaya, İngiltere temaslarını AA'ya anlattı Çetinsaya: "İngitere'deki öğrencilerin Türkiye'deki firmalarda staj yapmaları ve Türk öğrencilerin gidip İngiltere'deki firmalarda staj yapmalarını destekleyeceğiz" "Yapılan işbirliklerinin.

21.01.2014 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, "İngitere'deki öğrencilerin Türkiye'deki firmalarda staj yapmaları ve Türk öğrencilerin gidip İngiltere'deki firmalarda staj yapmalarını destekleyeceğiz" dedi.

Çetinsaya, İngiltere'nin başkenti Londra'da katıldığı Dünya Eğitim Forumu (The Education World Forum) kapsamında gerçekleştirdikleri ikili temaslarını AA muhabirine anlattı. Program vesilesiyle forumda tartışılan konuları müzakere edip, foruma katılan dünyanın farklı noktalarından gelmiş yüksek öğretim bakanları, bakan yardımcıları, eğitim sektrörünün önde gelenleriyle temaslarda bulunduğunu söyleyen Çetinsaya, "Aynı zamanda İngiltere'deyken mutlaka başka üniversite çerveleriyle, çeşitli bakanlıklarla da temaslarda bulunuyoruz" dedi.

İngiltere ziyareti kapsamında dün ülkenin kuzeybatısında bulunan Manchester şehri ve çevresindeki üniversitelerin temsilcileriyle bir araya gelerek toplantı düzenlediklerini belirten Çetinsaya, "Türk ve İngiliz üniversiteleri arasındaki işbirliği imkanlarını görüştük. Mevcut yürüyen işbirliği programlarının, bir değerlendirmesini yapıp, bu çalışmaları daha nasıl ileriye götürebiliriz, bunları görüştük" dedi.

-"Türkiye'ye verilen önem büyük"-

Dünya genelinde üniversite öğrencileri tarafından sıkça tercih edilen Erasmus öğrenci değişim programı gibi, benzer mekanizmalar üzerinde çalışmalar yürüttüklerini belirten Çetinsaya, "Görüştüğümüz İngiliz yetkililer, öğrencilerin hareketliliğine çok önem verdiklerini ifade ettiler. Buradan görebildiğim kadarıyla Türkiye'ye verilen önem gerçekten büyük" dedi.

Türkiye ve İngiltere'deki öğrencilerin karşılıklı değişim programları içerisinde olmasının çok önemsendiğinin altını çizen Çetinsaya, "Bu nedenle Erasmus'u teşvik edeceğiz. Erasmus dışında başka mekanizmalar üzerinde de çalışmalar yapıyoruz" diye kaydetti.

-Türk öğrencilere İngiltere'de staj fırsatı-

YÖK Başkanı Çetinsaya, öğrencilerin yurtdışında staj yapabilme konusunun İngiltere ziyareti kapsamında öne çekildiğini söyleyerek, "Staj konusuda başka bir mekanizma çalışmamız var. İngitere'deki öğrencilerin Türkiye'deki firmalarda staj yapmaları ve Türk öğrencilerin gidip İngiltere'deki firmalarda staj yapmalarını destekleyeceğiz, teşvik edeceğiz, bunun mekanizmalarını oluşturacağız" diye belirtti.

Bugün de British Council üst düzey yetkilileri ile Yetenek ve Girişim'den sorumlu İngiliz Bakan Matthew Hancock'la iki görüşme yaptığını kaydeden Çetinsaya, şöyle konuştu:

"Muhataplarımızla Türkiye ve İngiltere'nin yüksek öğretim, master, doktora, İngilizce dil eğitimi ve teknik ve mesleki eğitim alanlarındaki işbirliği imkanlarını görüştük. Teknik ve mesleki eğitim son dönemde gündeme sıkça gelmiş bir konu. Biz iki yıllık yüksek okul öğrencilerine, 4 yıllık fakülte öğrencilerine ne tür beceri, yetenekleri kazandıracağız ki bu hem etkili bir eğitim olsun, egitim boşa gitmesin, hem de ülkenin yarınları açısından anlamlı, kazançlı olsun. Bütün bu farklı konuları masaya yatırıyoruz. Faydalı ve güzel görüşmeler oluyor. Nitekim önümüzdeki aylarda da bu toplantılar devam edecek. Bu temalar çerçevesinde Türkiye'de iki toplantı organize ediyoruz."

Bir yıl önce yine İngiltere'ye yaptığı bir ziyaret kapsamında İngiltere Üniversiteler ve Bilim Bakanı David Willet başkanlığında düzenlenen toplantılarda Türkiye ve İngiltere arasındaki yüksek öğretim alanındaki işbirliği imkanlarını değerlendirdiklerini ve işbirliği için imza attıklarını anımsatan Çetinsaya, "Bu yıl, mevcut projelerimizi de gözden geçiriyoruz. Yapılan işbirliklerinin mevyelerini toplamaya başladık. Son bir yıldır, mevcut projelerin imzalanmasından itibaren geçen son bir yıldaki gelişmeleri değerlendiriyoruz" dedi.

Her yıl düzenlenen Dünya Eğitim Forumu, dünyanın farklı noktalarından gelen eğitim bakanları ve eğitim sektöründeki temsilcileri bir araya getiriyor. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel YÖK Başkanı Çetinsaya Dünya Eğitim Forumu'na Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement