YÖK Eski Başkanı Teziç'e "Suikast Girişimi", "Başörtü" ve "Katsayı" Soruldu (2) - Son Dakika
Güncel

YÖK Eski Başkanı Teziç'e "Suikast Girişimi", "Başörtü" ve "Katsayı" Soruldu (2)

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, yaklaşık 2 saat boyunca 28 Şubat döneminin YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'i dinledi.

28.06.2012 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, yaklaşık 2 saat boyunca 28 Şubat döneminin YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'i dinledi. Saat 11.00 sıralarında başlayan görüşme saat 13.00 sıralarında sona erdi. Teziç komisyon başkanı Nimet Baş'ın aracına binerek Dolmabahçe'den ayrıldı. Açıklamayı ise komisyon sözcüsü ve Ak Parti Çankırı milletvekili İdris Şahin yaptı.

TEZİÇ'E YÖK BAŞKANLIĞI'NA SUİKAST GİRİŞİMİ, BAŞÖRTÜSÜ VE KATSAYIYI SORDULAR

Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'i dinlediklerini kaydeden Şahin, şunları söyledi:

" Özellikle, bu dönemdeki hukuki süreçlerle alakalı karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Kendisine 27 Nisan e - muhtırasından önceki zaman dilimi içinde gerçekleşen YÖK Başkanlığı'ndaki suikast girişimiyle ilgili bilgisini sorduk. Kendisi bu konunun gerçekleşmesinden önce MİT Başkanı Emre Taner tarafından kendisinin uyarıldığını bu eylemden dolayı da kendisinin şikayetçi olmadığını, yargısal sürecin devam ettiğini bizimle paylaştı.

Kendisine kürsüde bir insan olduğunu daha sonra, daha sonraki aşamalarda ise, uygulamalarında biraz daha kanuncu ve devletçi olduğu noktasında bir çelişkinin olduğunu bu konuyu nasıl değerlendirdiğini sorduğumuzda, idareci olarak kanunlara uygun hareket ettiğini ama başörtüsü konusundaki uygulamanın çocukların başörtüsü noktasında serbestiyetinin savunucusu olduğunu uygulamanın bu noktaya getirilmemesi konusunda bir görüş beyan etti ve farklı uygulamaları kendi öğrencilerine uyguladığını, özgürlükçü bir anlayışı kabul ettiğini ifade etti. "

Teziç ile katsayı uygulamasını da konuştuklarını kaydeden Erdoğan Şahin, " Katsayı uygulamasıyla alakalı YÖK Başkanıyken, bir çalışmasının olup olmadığını kendisiyle konuştuğumuzda, katsayıyla alakalı beş ya da altı kez toplantı yaptıklarını en son yapılan toplantıda da katsayının bir eksik oyla mevcut haliyle devam ettiğini ancak kendisinin arzusunun geçmiş dönemlerde basına yansıdığını ve bugün itibariyle farklı söyleyecek birşeyi olmadığını, kaldırılması noktasında bir kısım çalışmalarının YÖK Başkanlığı döneminde devam ettiğini anlattı" dedi.

YILMAZ ' GELMEYECEĞİM ' DEMEDİ; ÇİLLER'İN EKİM AYI BAŞINDA GELMEK İSTEDİĞİNİ BİLİYORUZ

Komisyon sözcüsü Şahin, Mesut Yılmaz'ın ne zaman dinleneceği yönündeki bir soruya ise, "Başkan kendisiyle görüşmüş ama içeriğini emin olun biz sormadık. Kendisine resmi olarak yazımızı gönderdik. Gelip gelmemek tamamen kendi isteğidir " yanıtını verdi.

Meclis iradesini temsilen dört siyasi parti temsilcisi olarak burada bulunduklarını ifade eden Şahin, "İlk defa cesur, yürekli bir şekilde demokrasiye yapılmaya çalışılan müdahaleleri, demokratik işleyişi sona erdiren muhtıraları inceleyen bir komisyonuz " dedi.

Darbelerin olmaması muhtıraların akıllardan geçmemesi için ilgili kişilerin bir haftadır komisyona bilgi verdiğini hatırlatan Şahin, " Sayın Yılmaz'ın bu konudaki takdiri tamamen kendine aittir. Biz yazılı olarak kendisini davet ettik. Gelip gelmemek noktasında bize henüz yazılı bir dönüş olmadı. Bize ' Gelmeyeceğim ' diye yazılı bir dönüş gerçekleşmedi" şeklinde konuştu.

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'e yapılan davetle ilgili de konuşan Şahin, " Sayın Çiller'in de yurtdışında olduğunu ve Ekim ayı başında gelip mutlaka bu komisyona bilgi vermek istediğini biliyoruz " dedi.

PÇK-ÜÇ (MK) - İstanbul/ Beşiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel YÖK Eski Başkanı Teziç'e 'Suikast Girişimi', 'Başörtü' ve 'Katsayı' Soruldu (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement