YÖK "Islam Ülkeleri Rektörleri Forumu" Düzenleyecek - Son Dakika
Güncel

YÖK "Islam Ülkeleri Rektörleri Forumu" Düzenleyecek

YÖK "Islam Ülkeleri Rektörleri Forumu" Düzenleyecek

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca (YÖK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, 26-27 Temmuz 2017 tarihlerinde Ankara'da "İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu" düzenlenecek.

25.07.2017 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca (YÖK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, 26-27 Temmuz 2017 tarihlerinde Ankara'da "İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu" düzenlenecek.

YÖK tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde, İslam dünyasında yükseköğretim sistemleri ve üniversiteler arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla, "İslam Dünyasının Yükseköğretim Alanını Oluşturmak" temalı "İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu" düzenlenecek.

Konferansın ilk günkü açılış oturumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Külliyedeki açılış oturumunun ardından konferans panelleri ve toplantılar Bilkent Otel ve Konferans Merkezinde devam edecek.

İslam coğrafyasında yer alan 30'un üstünde ülkeden 120 üniversite rektörü ile Türkiye'deki devlet ve vakıf üniversiteleri rektörlerinin katılımıyla 26 - 27 Temmuz 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan toplantıda, Bologna sürecinden kopmadan İslam ülkeleri arasında yeni bir yükseköğretim alanının oluşturulması kapsamında işbirliklerinin kurumsal anlamda başlaması, güçlü bir network oluşturulması ve araştırma alanı kurulması hedefleniyor.

"BOLOGNA SÜRECİNDEN KOPMADAN İSLAM ÜLKELERİ ARASINDA YENİ BİR YÜKSEKÖĞRETİM ALANIN OLUŞTURULMASINI HEDEFLİYORUZ"

YÖK Başkanı M.A. Yekta Saraç düzenlenecek konferansa ilişkin yaptığı açıklamada, "İslam Dünyasında yükseköğretim sistemleri ve üniversiteler arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla 26 - 27 Temmuz 2017 tarihlerinde YÖK tarafından İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu Ankara'da düzenlenecek. Forum'un teması İslam Dünyasının Yükseköğretim Alanını Oluşturmak. İslam dünyasında yükseköğretimin geleceği açısından büyük önem taşıyan bu Foruma, İslam dünyasında önemli yeri olan ülkelerin bakanlıkları ile İslam ülkeleri üniversitelerinin rektörlerini de davet ettik" ifadelerini kullandı.

Saraç, açıklamasında şunları kaydetti:

"İslam coğrafyasında yer alan 30'un üstünde ülkeden 120 üniversite rektörü ile ülkemizdeki devlet ve vakıf üniversiteleri rektörlerinin katılımıyla düzenlenecek olan toplantıda, Bologna sürecinden kopmadan İslam ülkeleri arasında yeni bir yükseköğretim alanın oluşturulmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda toplantımız bir konferans düzeninde değil forum düzeninde gerçekleştirilecektir. Yani standart bildiriler yer almayacak, etkileşimli tartışma ortamları yöntemi ile gerçekleştirilecek. Forum'un açılış oturumu, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın teşrifleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek. Açılış oturumunu takiben forum etkileşimli panel düzeni ile devam edecektir. Forum'daki temalarımız ise yükseköğretim sistemi ortak mezun yeterlilik ve kalite güvencesi süreçleri, yeterliliklerin tanınması, ortak kredi sistemi ile hareketlilik ve değişim sistemleri, her düzeyde ortak diploma programlarının oluşturulması süreçleri olacak. Bologna sürecindeki ülkemizin performansı bu girişim için önemli bir tecrübe sunmakta."

"FORUM'UN İKİNCİ GÜNÜNÜN SONUNDA ORTAK BİR BİLDİRİ YAYINLANMASINI PLANLAMAKTAYIZ"

Forum'un ikinci gününün sonunda ortak bir bildiri yayınlanmasını planladıklarını bildiren Saraç, "Yeni YÖK olarak, her bir İslam ülkesinin yükseköğretim sistemi ortak mezun yeterlilikler sistemi, ortak kalite güvencesi süreçleri, yeterliliklerin tanınması, ortak kredi sistemi, bilgiyi paylaşacak öğrenci ve araştırmacı hareketlilik ve değişim sistemleri, her düzeyde ortak eğitim programları ile coğrafyamızın diğer üniversiteleri ile güçlü bağlar kurması gerektiğini düşünüyoruz. Kurulacak bu güçlü bağların oluşturacağı ağ, küresel yükseköğretim sisteminde de İslam ülkelerinin bilim hayatlarının istiklalini de sağlayacaktır. Bu büyük girişim için İslam dünyasındaki en uygun potansiyel ülkemizde bulunmaktadır. Avrupa yükseköğretim alanının bir parçası olarak İslam ülkelerinde ortak bir yükseköğretim sisteminin oluşmasını sağlamak ülkemiz için önemlidir" açıklamasında bulundu.

(Pelin Üzek/ İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel YÖK 'Islam Ülkeleri Rektörleri Forumu' Düzenleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da yaralı leylek tedavi altına alındı
    21:24 Bursa'da yaralı leylek tedavi altına alındı

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yaralı halde bulunan bir leylek, tedavi edilmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Leyleğin sol ayağının kırık olduğu belirlendi.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevine Eylül 2023'ten beri vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, artık bu göreve asaleten atandı. İGA, Bilgen'in kurumsal güçlenmeyi sürdürdüğünü ve İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sağladığını belirtti.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Kayseri'de kaçak silah ve mühimmat ticareti yapan bir kişi yakalandı
    21:17 Kayseri'de kaçak silah ve mühimmat ticareti yapan bir kişi yakalandı

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, kaçak silah ve mühimmat sattığı tespit edilen bir kişi yakalandı. Yeşilhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramalarda 2 adet 9 mm tabanca, 1 adet seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve bin 846 adet tabanca fişeği bulundu. İş yeri sahibi H.Ç. gözaltına alındı.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı
    21:14 Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Kutluhallar köyünde muhtarlık ve köy halkının düzenlediği yağmur duası programında vatandaşlar bir araya geldi. Yağmur duasının ardından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

  • Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu
    21:10 Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu

    Geçen yıl tanıtılan Alfa Romeo Milano, hükümetin talebi üzerine isim değişikliğine giderek Junior adını aldı. İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, Milano'nun Polonya'da üretiliyor olması sebebiyle hükümetin eleştirilerine maruz kalmıştı. Ticaret ve Made in Italy Bakanı ise bu eleştirileri doğrulayarak isim değişikliğinin yasalara aykırı olduğunu belirtti. Şirket ise Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğunu savunsa da uzlaşmaya giderek Junior ismini seçti.

  • Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde
    21:10 Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde

    Son dönemin en çok konuşulan uygulamalarından Twitch, Türkçe dil desteği kararıyla gündeme geldi. Türk oyunseverleri çileden çıkaran bu kararın sebebi henüz bilinmiyor. Twitch'in Türkçe dil desteği sunmaması büyük tepki çekti. Twitch'in bu kararı, ülkeden istediği finansal getiriyi sağlayamamasından dolayı aldığı iddia ediliyor. Ayrıca Korece, Lehçe ve Rusça dilleri de Twitch'ten kaldırılacak. Oyuncuların bu karara nasıl tepki vereceği merak konusu.

  • Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir
    21:10 Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir

    Qualcomm, 24 Nisan'da önemli bir gelişme yaşanacağını duyurdu. Şirketin Snapdragon X Plus işlemcilerini tanıtabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Snapdragon X Elite işlemcisinden güç alan ilk dizüstü bilgisayarın da tanıtılabileceği söyleniyor.


Advertisement