YÖK'ten Kapatılan Üniversitelerin Öğrencileri İçin Yeni Düzenlemeler - Son Dakika
Güncel

YÖK'ten Kapatılan Üniversitelerin Öğrencileri İçin Yeni Düzenlemeler

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamada, uzaktan öğretim programlarına yerleşen kapatılan üniversitelerin öğrencilerine de özel öğrencilik hakkı verileceğini açıkladı.

04.10.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamada, uzaktan öğretim programlarına yerleşen kapatılan üniversitelerin öğrencilerine de özel öğrencilik hakkı verileceğini açıkladı. Ayrıca şu düzenlemelerin de yapıldığı duyuruldu:

Kapatılan Melikşah Üniversitesi'nin Psikoloji Programı'na kayıtlı olup başka yükseköğretim kurumlarına yerleşen tüm öğrencilerin 3 ve 4'üncü sınıf dahil Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nde özel öğrenci olarak eğitim alabilmelerine, Erciyes Üniversitesi bünyesindeki yarı pasif psikoloji programının ise kapatılmasına karar verildi.

Ayrıca kapatılan Zirve Üniversitesi'nde Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği programında kayıtlı olup 22 Eylül tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca Gaziantep Üniversitesi'ne yerleştirilen öğrencilerin yerleştirilmesine ilişkin alınan karar iptal edildi. Söz konusu öğrenciler öğretim dili İngilizce olan Piri Reis Üniversitesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği programına yerleştirilecek.

Kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarında kayıtlı ve mezuniyet aşamasında olan ancak başarısız dersleri nedeniyle mezun olamayan, derse devam zorunluluğu olmayan ve koordinatör üniversitelere aktarılan, ÖSYM yerleştirilmesinde tercih yaparak yerleşen öğrencilerden isteyenler, ÖSYM tarafından yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptırabilecek. Ancak bu öğrenciler özel öğrencilik hakkından yararlanamayacak ve derslere devam zorunluluğu bulunacak.

İngilizce öğretmenliği programlarının eşdeğer olduğu dikkate alınarak, ÖSYS kılavuzlarında programın öğretim diline ilişkin açıklama olmayan, en az yüzde 30 veya tamamen yabancı dilde olduğuna dair açıklama bulunan İngilizce öğretmenliği programları için söz konusu açıklamalar dikkate alınmadan özel öğrenci olarak eğitim alınabilecek.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel YÖK'ten Kapatılan Üniversitelerin Öğrencileri İçin Yeni Düzenlemeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement