YÖK'ün, Melih Bulu'dan rahatsız olması görevden alınmasına neden oldu - Son Dakika
3.Sayfa

YÖK'ün, Melih Bulu'dan rahatsız olması görevden alınmasına neden oldu

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Cumhurbaşkanı kararnamesiyle görevden alındı. Konuyla ilgili kulislerde dolaşan bir iddiaya göre; YÖK, Melih Bulu'dan rahatsızmış ve bu rahatsızlık haftalardır devam ediliyormuş. Bulu'nun görevden alınmasında işte bu rahatsızlık büyük etkenmiş.

16.07.2021 09:38  Güncelleme: 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan atama kararnamesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu görevinden alınmıştı. Bulu'nun yerine, 194 günlük görev süresi boyunca yardımcılığını yapan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci getirildi. Rektörlük adaylığı için başvuru ilanı açıldı. Başvurular 2 Ağustos'a kadar devam edecek.

YÖK RAHATSIZ OLDUĞU İÇİN GÖREVDEN ALINDI

Atamayla göreve geldiği için aylardır üniversitedeki akademisyen ve öğrenciler tarafından protesto edilen Bulu'nun görevden alınması akıllarda birçok soru işareti oluşturdu. Kulislerde Bulu'nun görevine son verilmesinin nedeni olarak YÖK'te onun rektörlüğünden dolayı oluşan rahatsızlık gösteriliyor. İddialara göre haftalardır her fırsatta dile getirilen bu rahatsızlık sonunda karşılık buldu ve bu nedenle Prof. Dr. Melih Bulu Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alındı.

BULU'NUN GETİRDİĞİ MEZUNLARIN ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ YASAĞI KALDIRILDI

Bulu, üniversite duyurusunda mezunların koronavirüs tedbirleri kapsamında üniversite kampüslerine girişinin kısıtlandığını ve izne tabii olduğunu ifade etmişti. Üniversite yönetimi dün Bulu'nun görevden alınması sonrası personellere gönderdiği mailde, "herhangi bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını" söyleyerek mezunların ve akademik personelin HES kodu ve kimlik kartlarıyla kampüse giriş yapabileceklerini söyledi.

YÖK\'ün, Melih Bulu\'dan rahatsız olması görevden alınmasına neden oldu

Son Dakika 3.Sayfa YÖK'ün, Melih Bulu'dan rahatsız olması görevden alınmasına neden oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Lastik Patlaması: Trafikte Uzun Kuyruk Oluştu
    12:41 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Lastik Patlaması: Trafikte Uzun Kuyruk Oluştu

    15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde seyir halindeki bir aracın lastiği patlayınca, polis ekipleri köprünün ortasında kalan araç nedeniyle bir şeridi trafiğe kapattı. Bu durum, Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçmek isteyen araç sürücülerinin kilometrelerce kuyruk oluşturmasına sebep oldu. Olay yerine gelen çekici, lastiği patlayan aracı köprüden kaldırdıktan sonra trafik normale döndü.

  • Aydın'da 148 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı
    12:30 Aydın'da 148 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak, şantaj ve cinsel taciz suçlarından 148 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan S.A. isimli şahıs, jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyon ile saklandığı evde yakalandı. Tutuklanan şahıs cezaevine gönderildi.


Advertisement