YÖK Üyesi Prof. Dr. Günay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

YÖK Üyesi Prof. Dr. Günay Açıklaması

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof.Dr.Durmuş Günay, Sakarya Üniversitesinin (SAÜ) uygulamaya koyduğu 3+1 Sosyo-Ekonomik Gelişim Projesi'nin Türkiye'ye örnek olacağını söyledi.

30.01.2012 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Sakarya Üniversitesinin (SAÜ) uygulamaya koyduğu 3+1 Sosyo-Ekonomik Gelişim Projesi'nin Türkiye'ye örnek olacağını söyledi.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas'ı ziyaret eden Günay, üniversitenin geliştirdiği proje hakkında brifing aldı.

Günay, projenin mesleki eğitimi etkinleştireceğini belirterek, Türkiye'de mesleki eğitimin öneminin gittikçe arttığını bildirdi.

SAÜ öğrencilerinin akademik eğitim alırken, sektörleriyle ilgili eğitimlerini pekiştirerek daha nitelikli mezun olma fırsatı yakalayacaklarına dikkati çeken Günay, "SAÜ'nün 3+1 Sosyo-Ekonomik Gelişim Projesi Türkiye'ye örnek olacak. Türkiye'deki tüm meslek yüksekokullarına örnek olabilecek bu projeden ötürü Sakarya Üniversitesini kutluyorum" diye konuştu.

SAÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Sakarya MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise meslek yüksekokullarında başlatılan projeyle öğrencilerin 3 dönem okulda ve bir dönem de işletmelerde eğitim almalarını içerdiğini belirterek,

"Üniversite-iş dünyası omuz omuza' sloganıyla başlattığımız projemize şehrimizin sanayi, işletme, kurum ve kuruluşlardan önemli destekler gördük. Hedefimiz mesleki eğitimde ihtiyaç duyulan nitelikli elemanları topluma kazandırmaktır" şeklinde konuştu.

- SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel YÖK Üyesi Prof. Dr. Günay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement