Yoksul Kadınlara "Özel Kredi Kartı" Verilecek - Son Dakika
Yerel

Yoksul Kadınlara "Özel Kredi Kartı" Verilecek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, yoksul kadınlara verilmek üzere özel bir kredi kartı projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi.

07.03.2013 15:00  Güncelleme: 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yoksul kadınlara verilmek üzere özel bir kredi kartı projesi üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Girişimcilik Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve eşi Dr. Günseli Akaydın'ı konuk etti.

Başkan Mustafa Akaydın, Türkiye'nin kadın hakları konusunda belirli noktalara gelmesinde Atatürk'ün büyük payı olduğunu söyledi. Dünya toplumlarında şiddet var oldukça kadın sorunlarının bitmesinin beklenemeyeceğini ifade eden Akaydın, Türkiye'de de bu sıkıntıların var olduğunu bildirdi.

Başarılı bir konumu varsa bunu en çok annesine borçlu olduğunu ifade eden Akaydın, "Annem çok özel bir kadındı. Evinde gizli patrondu. Çocuklarına bunu belli etmezdi. Girişimci bir kadındı. Aile adına yapılan girişimlerde annemin rolü vardı. Onu bir kez daha saygıyla anıyorum" dedi.

Meslek hayatında cerrahiyi çok sevmesine rağmen yeterince vakit ayıramadığını dile getiren Akaydın, daha çok sosyal konularla uğraştığını belirtti.

Akaydın, hekimliğinin 20 yılını meme cerrahisine ayırdığını belirterek,

"Hastalarımın büyük çoğunluğu kadınlardı. Kadınların üzüntü ve ızdıraplarını bilirim" dedi.

Akaydın, şöyle konuştu:

"Özellikle eğitimsiz ve yoksul kadınlara yönelik projeleriniz olursa ortak olmaya hazırız. Belediye olarak yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz. İstanbul'da Bakırköy Belediyesi söz konusu projeyi yürütüyor. Yoksul kadınlara özel bir kredi kartı vermeyi planlıyoruz. Nakdi para yardımının onur kırıcı olduğunu düşünüyorum. Sadece kadına vereceğimiz kredi kartıyla belirli ürünleri satın alabilecek. Bunu sınırlamamızın nedeni ise kocalarının o kredi kartıyla sigara, alkol gibi ürünleri almasını engellemek. Bu proje üzerinde çalışıyoruz."

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yoksul Kadınlara 'Özel Kredi Kartı' Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement