Yoksullarla Dayanışma Haftası - Son Dakika
Yerel

Yoksullarla Dayanışma Haftası

Yoksullarla Dayanışma Haftası

Darende'de etkinlik düzenlendi.

18.12.2013 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darende ilçesinde, Yoksullarla Dayanışma Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesindeki programda konuşan Kaymakam Bünyamin Kuş, yoksulluğun herkesin başına gelebileceğini belirtti.

İhtiyacı olanlara gerekli yardımın yapılması gerektiğini kaydeden Kuş, bunun yanı sıra insanlara çalışarak kazanmanın da öğretilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Vatandaşlara iş ve istihdam sağlama konusunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının destekleyici projelerle insanlara yön vermesi gerektiğine vurgu yapan Kuş, "Gücü yeten insanları bir şekilde çalışma hayatına sokmamız lazım. İnşallah her geçen gün insanlarımız müreffehliğe kavuşur, vakıflardan yardım ettiğimiz kişi sayısını azaltmayı başarır, herkesin ekmeğini kendi alın teriyle alabileceği günlere ulaşırız" diye konuştu.

İnsanlara yardım etme görevini bireylerin de üzerine vazife olarak görmesi gerektiğine değinen Kuş, şöyle konuştu:

"Her şeyi devletten bekleme mantığı yerine paylaşmayı bilen insanlar olarak hepimiz çevremizdekiler başta olmak üzere ihtiyaçlılara yardım etmeliyiz. Bu milleti ayakta tutan unsurlardan biri de dayanışma kültürüdür. Bu anlamda vakıf kültürü, başka yerde olmayan, bize özgüdür, milletimizin hasletidir. Türklere özgü bu vakıf anlayışı sadece insanlar için değil kuşların bakımı için bile vakıflar tesis etme özverisini göstermiştir."

İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Alaattin Ateş de vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Programa Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık, ilçedeki daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yoksullarla Dayanışma Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement