Yoksullukla Mücadele Maçı 4 Mart'ta İsviçre'de Yapılacak - Son Dakika
Spor

Yoksullukla Mücadele Maçı 4 Mart'ta İsviçre'de Yapılacak

Yoksullukla Mücadele Maçı 4 Mart\'ta İsviçre\'de Yapılacak

UNDP tarafından düzenlenecek 11. Yoksullukla Mücadele Maçı, 4 Mart 2014 tarihinde İsviçre'nin başkenti Bern'deki ulusal stadyumda yapılacak.

25.12.2013 17:31  Güncelleme: 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından bu yıl onbirincisi düzenlenecek "Yoksullukla Mücadele Maçı", 4 Mart 2014 tarihinde İsviçre'nin başkenti Bern'deki Ulusal Stadyum'da yapılacak.

UNDP'de yapılan açıklamada, maçta bilet satışlarından elde edilecek gelirin, tarihin en yıkıcı fırtınalarından birinin yaşandığı Filipinler'deki Haiyan Tayfunu'nun ardından başlatılan iyileştirme çalışmalarına destek amacıyla kullanılacağı belirtildi.

Ronaldo ve Zidane düzenliyor

Etkinlikte, Cristiano Ronaldo ve Zinedine Zidane'ın davet ettikleri dünyaca ünlü futbolculardan kurulacak takım ile Bern kentinin profesyonel futbol takımı BSC Young Boys dostluk maçında karşı karşıya gelecek.

Organizasyona ilişkin konuşan Zidane, "Bern'de yapacağımız bu 11. maç sayesinde Filipinler'de yardıma ihtiyaç duyan insanlara karşı farkındalığı artırmak ve onlara maddi kaynak sağlayabilmeyi umuyoruz. Haiyan Tayfunu kurbanlarına destek için beraberce çalışarak, Yoksullukla Mücadele Maçı'nın galibi hepimiz olacağız" ifadesini kullandı.

Etkinliğin diğer yıldızı Ronaldo ise Filipinler'de meydana gelen afetin kaygı verici bir durum olduğunu vurgulayarak, "Bu maç kanalıyla ülkeye kaynak sağlama amaçlı küresel çabalara destek olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

UNDP Başkanı Helen Clark da organizasyonun gelirinin hayatta kalan bireylerin yaşamlarını yeniden kurmasına ve Filipinler'in yeniden iyileşmesine yardımcı olmak amacıyla kullanmasını hedeflediklerini söyledi.

Drogba da elçiler arasında

Ronaldo ve Zidane, 2003 yılındaki başlangıcından bu yana "Yoksullukla Mücadele Maçı"nın organizasyonunu birlikte yapıyorlar. İkilinin dışında Didier Drogba, Iker Casillas, kadın futbolcu Marta Vieira de Silva, Norveç Veliaht Prensi Haakon Magnus, Japon aktris Misako Konno, Rus tenis yıldızı Maria Sharapova ve İspanyol aktör Antonio Banderas da UNDP'nin seçkin iyi niyet elçileri arasında yer alıyor.

Çeşitli televizyon kanalları tarafından canlı yayınlanacak karşılaşma, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ile Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından da destekleniyor.

Diğer taraftan, 2003 yılında Basel'de düzenlenen ilk Yoksullukla Mücadele Maçı'nın ardından İsviçre, etkinliğe ikinci kez evsahipliği yapacak. Organizasyon bugüne kadar Basel dışında Madrid, Düseldorf, Marsilya, Malaga, Fes, Lizbon, Atina, Hamburg ve Porto Alegre'de de düzenlenmişti. Karşılaşmaların geliri, belirli güçlüklerle karşı karşıya gelmiş ülkelere yollanıyor.

Bern'deki 11'inci Yoksullukla Mücadele Maçı, 4 Mart 2014'te TSİ 21.00'de başlayacak.

Maçın gelirinin üçte ikilik bir kısmı, Filipinler'deki afet sonrası iyileştirme çalışmalarına destek amacıyla kullanılacak. Haiyan Tayfunu'nda 5 binden fazla kişinin yaşamını yitirirken, bir milyon kişinin yerinden olmuş ve afetten tahminen 11,8 milyon kişi etkilenmişti.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Yoksullukla Mücadele Maçı 4 Mart'ta İsviçre'de Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement