Yol için arazisini vermeyen bir kişi 25 haneyi yolsuz bırakıyor - Son Dakika
Güncel

Yol için arazisini vermeyen bir kişi 25 haneyi yolsuz bırakıyor

Yol için arazisini vermeyen bir kişi 25 haneyi yolsuz bırakıyor

RİZE (İHA) – Rize'nin Güneysu ilçesi Yeni Cami Köyü'nde arazisinden yol geçmesine razı olmayan bir kişi 25 haneyi mağdur etti.

12.07.2019 10:32  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RİZE (İHA) – Rize'nin Güneysu ilçesi Yeni Cami Köyü'nde arazisinden yol geçmesine razı olmayan bir kişi 25 haneyi mağdur etti.

İlçeye bağlı Yeni Cami Köyü Esentepe mevkinde arazisinden yol geçmesine razı olmayan bir vatandaş, 25 haneyi içerisinde kapsayan bölge halkını çileden çıkarttı. Yolu olmayan bölge halkı kendi imkanlarıyla bir kilometrelik dar patika yollardan evine ulaşım sağlıyor. 50 yıldır evlerine yol bekleyen yöre halkı çay bahçesinden topladığı çayı, hastalarını ve eşyalarını sırtlarında ya da el arabasında taşıyorlar. Dar yoldan ulaşım sağlayan köylüler bazen de düşme riskiyle karşı karşıya geliyor.

1969 yılında Yeni Cami Köyü merkezine gelen ana yoldan faydalanmak isteyen köylüler, dar patika yolunda genişleme yaparak ana yola bağlanmak istiyor. Köy muhtarı Mehmet Haskan, 24 hane sahibini ikna ederken, bir kişiyi ikna edemedi. Muhtar Haskan, bir çok kişiyi araya sokmasına rağmen yol sorununu çözüme kavuşturamadı.

Yeni Cami Köyü Muhtarı Mehmet Haskan, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada komşular arasında uyum sağlanamadığını ifade etti. 50 yıldır yöre halkının yol sıkıntısı çektiğini ifade eden Haskan "50 yıldır bu yolu başaramadık. Komşular arasında bir türlü uyum sağlayamadık. Biri arazisini veriyor, diğeri vermiyor. En son komşularımız 'evimizin altını duvar yapın o şekilde geçin' dedi. Biz bundan memnun olduk ama bu duvarların maliyeti büyük rakamlar. Biz bunu devletten talep ediyoruz. Devletimiz kendi gelsin baksın, bu mağduriyetimiz ortadan kalksın. Nereden ne şekilde giderilirse ona razıyız" dedi.

Köy sakinlerinden Mustafa Özdoğan ise yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek yardım istedi. Olası bir afet ve yangın halinde evlere müdahale edilemeyeceğini belirten Özdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hastalarımız var. El arabasıyla hasta taşıyoruz. Ambulans bile geldiği zaman onlarda şaşırıyor. Çile ile çay taşıyoruz. Teleferik yoksa yandın. Yıllardan beri yol sorunumuz var. 102 yaşında annem var. Ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve mülki amirlerimizden yardım talep ediyoruz. Şurada bir yangın olsa itfaiyenin müdahale etme şansı hiç yok. Karadeniz bölgemiz yağış alan bir bölge. Evimiz afetten zarar göre devletimizin müdahale etme şansı yok."

Bir başka köy sakini ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"25 hane, 50 yıldır yol için mücadele verdi. 50 yıl içerisinde bir adım ilerleyemedik. Komşularımız evlerimiz sıkıntıya girer diye arazi vermek istemiyor bize. Benim evimden ana yola tam 300 basamak patika var. Evimde iki tane yaşlı var. Biri 80, diğeri 90 yaşında. Ben dört saate annemi yola indiriyorum, tam sekiz saatte yukarıya çıkartıyorum. Burada çok büyük mağduriyet yaşıyorum. Yetkililere sesleniyorum bize yardımcı olun." - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yol için arazisini vermeyen bir kişi 25 haneyi yolsuz bırakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak
    15:24 Bursa'da Osmangazi Tarihi Kent Koşusu Sebebiyle Yollar Kapatılacak

    Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan Osmangazi Tarihi Kent koşusu nedeniyle kapatılacak yollar hakkında açıklama yaptı. Koşu, iki farklı güzergahta gerçekleşecek ve etkinlik süresince belirtilen yollar trafiğe kapatılacak.

  • Adıyaman'da Motosiklet Kazası: Anne ve Oğlu Yaralandı
    15:24 Adıyaman'da Motosiklet Kazası: Anne ve Oğlu Yaralandı

    Adıyaman'da, yolun karşı tarafına geçmeye çalışan anne ve oğlu, motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Kazada yaralanan anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Organ Bağışı Yapan Genç Kızın Cenazesi Toprağa Verildi
    15:24 Organ Bağışı Yapan Genç Kızın Cenazesi Toprağa Verildi

    Yalova'da trafik kazası sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Melek Karakaş'ın cenazesi, organlarının bağışlanması sonucu 4 hastaya umut oldu. Cenaze törenine ailesi, yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

  • Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi
    15:23 Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

    Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 yılı mali genel kurul toplantısında, 2023 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. Birliğin 2023 yılında gerçekleştirdiği kuru meyve ve mamulleri ihracatının detayları da açıklandı. Rapora göre, Birliğin kuru meyve ve mamulleri ihracatının Türkiye genelindeki payı yüzde 18,6 olarak gerçekleşti ve en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Irak yer aldı.

  • Midyat'ta Kaldırım İşgali Denetimi Yapıldı
    15:23 Midyat'ta Kaldırım İşgali Denetimi Yapıldı

    Midyat Belediyesi zabıta ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, araçlarını kaldırıma park eden sürücüleri uyardı. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, kaldırımların yayalara ait olduğunu ve vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini belirtti.

  • Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor
    15:19 Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor

    TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Denizlispor, 6 Mayıs Pazartesi günü saat 18.30'da EGS Kongre ve Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenleyecek. Toplantının ertelenmesi durumunda ise 14 Mayıs Salı günü aynı yer ve saatte gerçekleştirilecektir.

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı
    15:19 Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik şartlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan maddi destek miktarını yüzde 110 arttırdıklarını söyledi. Halk Kart desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerin banka kartına aylık yüklenen miktar ile temel ihtiyaçlarının karşılaması sağlanıyor.

  • AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu ziyaret etti
    15:18 AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu ziyaret etti

    AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu tebrik etmek için ziyarette bulundu. Köse, Topaloğlu ile yeni dönemde gerçekleştirilecek projeler hakkında istişarelerde bulunduklarını belirtti. Topaloğlu da ziyaret dolayısıyla Köse ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti.


Advertisement