Yol Kavgasına 113 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Yol Kavgasına 113 Yıl Hapis

Yol Kavgasına 113 Yıl Hapis

Adana'da yol vermeme yüzünden çıkan kavgada bir kişiyi öldüren 4 sanığa emsal ceza.

02.06.2012 09:44  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da yol vermeme yüzünden çıkan kavgada bir şahsı öldürdükleri ileri sürülen 4 kişi "iştirak halinde öldürme" suçundan toplam 113 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, 23 Ağustos gece saat 03.00 sıralarında Yeşilyurt Mahallesi, 71001 Sokak'ta meydana geldi.

19 yaşındaki Mustafa Yılmaz arkadaşı Berk Şen (25) ile 01 YS 898 plakalı otomobiliyle kokoreç yemeden gelirken kavşağı dönerken Remzi D.'nin (26) kullandığı 01 NR 616 plakalı aracın önüne geçti. Bunun üzerine Mustafa Yılmaz ve diğer araçta bulunan Kemal K. (27), Mehmet Ç. (26) ve Ferhat B. (20) arasında tartışma çıktı. Daha sonra otomobillerden inen şahıslar, kavga etmeye başladı. Ferhat B. yanında bulunan bıçağı çıkartarak Mustafa Yılmaz'ı 7 yerinden, Berk Şen'i ise vücudunun çeşitli yerlerinden yaralayıp kaçtı. Daha sonra otomobilin plakasından tespit edilerek yakalanan zanlılar, tutuklanarak cezaevine konuldu. Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada zanlılara ceza yağdı.

Son davada tutuklu sanık Ferhat B. olaydan sonra diğer sanıkların tehditleri nedeniyle suçu üstlendiğini ileri sürerek, " Kavgada birine yumrukla vurdum. Kemal 'de yumruk atıyordu. Mehmet Çiftçi'nin elinde bıçak vardı. Maktul ve yanındaki Berk'e bıçakla vuruyordu. Daha sonra bıçağı bana verdi. Arabaya bindikten sonra da geri aldı. Mehmet, Remzi ve Kemal suçu üstlenmemi isteyip beni tehdit etti. Kimseyi öldürüp, yaralamadım"dedi.

Mehmet Çiftçi ise, aracı kendisinin kullandığını söyleyerek, " Yolda içinde maktul ve arkadaşının bulunduğu araç bir anda üzerimize doğru geldi. Bu yüzden kaldırıma çıktım. Yanlarına gidip, 'Ne yapmaya çalışıyorsunuz?' diye sordum. İkisi de bana küfür edip, sopa ile üzerimize saldırdı. Kavgadan sonra Ferhat arabada 'Bende bıçak var. Çocuklara bıçakla vurdum.'dedi. Kendisine kızdım. Cinayetle ilgim yok."diye kendini savundu.

Remzi Dönmezler ise mahkemede, "Kavgayı engellemeye çalıştım. Kimseyi öldürmedim" diyerek suçlamayı kabul etmedi. Kemal Karadaş ise öldürülen kişi ve yanındaki arkadaşının küfür edip sopa ile saldırdığını öne sürerek, " Tokat vurup, ellerindeki sopayı alıp, attım. Kuzenim Ferhat, 'Çocukları bıçakladım' dedi. Elindeki bıçak kanlıydı. Kendisini suçu üstlenmesi için tehdit ettiğim yalan. Suçsuzum."dedi.

Mahkeme, sanıklara cinayet iştirakten 25'şer yıl, ayrıca Ferhat Bulut'a yaralamadan 11 yıl, tehditten 2 yıl hapis cezası vererek 4 sanığı toplam 113 yıl hapis cezasıyla cezalandırdı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yol Kavgasına 113 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement