Yolcu Motorlarıyla Seyahat Ayvalık'a Nostalji Katıyor - Son Dakika
Yerel

Yolcu Motorlarıyla Seyahat Ayvalık'a Nostalji Katıyor

Yolcu Motorlarıyla Seyahat Ayvalık\'a Nostalji Katıyor

Cunda Adası ile Ayvalık merkezi arasında seferleriyle dikkatleri üzerinde toplayan Yolcu Motorları turizm sezonuyla hizmetini vermeye başladı.

19.06.2014 12:58  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Cunda Adası ile Ayvalık merkezi arasında seferleriyle dikkatleri üzerinde toplayan Yolcu Motorları turizm sezonuyla birlikte yerli ve yabancı turistlere geleneksel hizmetini vermeye başladı.

Ayvalık'ın dünyaca ünlü turizm merkezi Cunda Adası ile ilçe merkezi arasında 20 dakikalık deniz ulaşımıyla her iki yakada deniz ulaşımını sağlayan Yolcu Motorları bu yılda nostaljik turlarına başladı. Her yıl Mayıs ayının sonunda başlayıp, Eylül ayının sonuna kadar seferlerini sürdüren yolcu motorlarıyla ilçedeki deniz ulaşımını sağlayan Yolcu Motorlarının sahipleri ise ayakta kalabilmenin mücadelesini verdiklerini kaydediyor. Yıllardır Ayvalık-Cunda Adası arasında deniz ulaşımını sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Faruk Yıldız ile Kadir Güler adlı yolcu motoru sahipleri bu yıl kişi başı 3 lira ücret aldıklarını belirtiyor.

Türkiye'nin Cumhuriyet döneminde yapılan ilk boğaz köprüsü olarak nitelendirilen Cunda-Ayvalık arasındaki köprünün inşasından önce, yüzyıllardır Ayvalık ile Cunda adasında ulaşımın tekne, vapur ve yolcu motorlarıyla sağlandığına işaret eden Yıldız ve Güler, "Ancak köprünün yapılmasının ardından karayolu ulaşımının tercih edilmesiyle deniz ulaşımı popüleritesini yitirmeye başladı. Babalarımızdan miras kalan bu mesleği her şeye rağmen sürdürmeye çalışıyoruz" dediler. Cunda-Ayvalık arasında her defasında yolcularına farklı ve nostaljik bir ambiyansı yaşattıklarına işaret eden Yıldız ve Güler, güzergahta sefer yapan 5-6 adet motor kaldığını vurgulayarak, ayakta kalabilmek için yeni kurdukları Ayvalık-Cunda Adası Deniz Yolu Ulaşımcıları Derneği adı altıda mücadele edeceklerini belirtti.

Cunda Adası'nda yapılan sahil düzenlemesinin kendileri için avantaj olduğunu ancak, Ayvalık Merkezde iskele sorunu yaşadıklarını vurgulayan Yolcu Motoru sahipleri, Ayvalık merkezde gezi yatlarının sahili doldurmasının da kendilerine olumsuz yansıdığını sözlerine ekledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yolcu Motorlarıyla Seyahat Ayvalık'a Nostalji Katıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement