Yolcu otobüsünün kaptan çifti - Son Dakika
Güncel

Yolcu otobüsünün kaptan çifti

BOLU'da 6 yıldır turizm firmasının yazıhanesinde çalışan Sevilay Köse (33), otobüs kaptanı İlyas Köse'den (50) 4 ay eğitim aldıktan sonra D sınıfı ehliyet alıp onunla aynı otobüste şoför olarak çalışmaya başladı.

08.03.2023 11:12  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BOLU'da 6 yıldır turizm firmasının yazıhanesinde çalışan Sevilay Köse (33), otobüs kaptanı İlyas Köse'den (50) 4 ay eğitim aldıktan sonra D sınıfı ehliyet alıp onunla aynı otobüste şoför olarak çalışmaya başladı. Ardından İlyas Köse ile evlenen Sevilay Köse, "Eşim bu hevesimi biliyordu. 3-4 ay eğitim verdi. 4 ay beraber çalıştıktan sonra da evlenme kararı aldık" dedi.

Bolu Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde bilet satan Sevilay Süren, çocukluk hayalini gerçekleştirmek için aynı firmada çalıştığı otobüs kaptanı İlyas Köse'den eğitim almaya başladı. Yaklaşık 4 aylık eğitimin ardından otobüs kullanmayı öğrenen ve D sınıfı ehliyet alan Sevilay Süren, daha sonra İlyas Köse ile aynı otobüste şoför olarak çalışmaya başladı. 4 ay birlikte çalıştıktan sonra birbirlerine aşık olan çift, ardından evlilik kararı aldı. Evlendikten sonra da aynı otobüste çalışmaya devam eden kaptan çifti, Bartın-Ankara-Trakya güzergahında yolcu taşıyor.

'AYNI OTOBÜSTE ÇALIŞMAK GÜZEL'

Önce direksiyon başına ardından da İlyas Köse ile nikah masasına oturan Sevilay Köse, "Çocukluktan beri otobüsleri seviyordum. Hevesim vardı. Eşim ile 6 senedir tanışıyoruz, o da bu hevesimi biliyordu. Benim için çok uğraştı, 3-4 ay eğitim verdi. Daha sonra beraber çalışmaya başladık. 8 aydır da beraber çalışıyoruz. 4 ay önce de evlenme kararı aldık. Eşimle aynı otobüste çalışmak güzel. Bana çok fazla iş yaptırmıyor. Başkasıyla çalışsam zorlanabilirdim. Eşim ile çalıştığım için kendimi daha güvende hissediyorum. Çünkü bilmediğimiz yerlere gidiyoruz. Eşim ile çalıştığım için daha rahat oluyorum. Tabii arada kıskançlıklar da oluyor, sürekli yan yana olduğumuzdan işin verdiği stresten arada tartışıyoruz. Ama başkasıyla çalışmaktan daha iyi. İş yerinde biraz daha zorlanıyoruz ama evde daha rahat oluyor. Eşim her şeye yardım eder, her şeyi beraber yaparız" dedi.

'KİMSE KAPTANLIK YAPACAĞIMA İNANMIYORDU'

Çevreden de iyi tepkiler aldığını belirten Köse, "Kimse kaptanlık yapacağıma inanmıyordu. Ben de 5-6 yıl uğraştım. Bunu da çok güzel bir şekilde ispatladım. Yıllardır bu işi bekliyordum. 8 ay boyunca olumsuz tepki almadım. Kadınlar her işi yapar. Otobüs sürmek çok zevkli ve huzur verici, insanın derdini ve sıkıntılarını unutturuyor. Bu işi severek yapıyorum. Sosyal hayatımız yok, evimize her istediğimizde gidemiyoruz ama işimizi sevdiğimizden bize fazla zor gelmiyor" diye konuştu.

'ÖNCE İŞİNİ SEVDİ, SONRA BENİ SEVDİ'

İlyas Köse ise, "Eşimle 6 yıldır tanışıyorum. Otobüs hevesi olduğu için yardımcı oldum daha sonra beraber çalışmaya başladık. Beraber çalışırken de birbirimize gönül verdik. Evlendik, evlendikten sonra da bu işi yapmaya devam ettik. İşin olumsuz yönü; kıskançlık ve stres diyebilirim. Beraber çalışmanın olumlu yönleri fazla. Eşim bu işe meraklıydı, aşıktı. Eşim önce işini sevdi, sonra beni sevdi. Allah kısmet ederse yapabildiğimiz kadar bu işte çalışacağız. Eşim ile gurur duyuyorum. Bartın'dan Trakya'ya 12 saat boyunca eşimle yolcu taşıyoruz. 4,5 saat birimiz, 4,5 saat birimiz kullanıyor. Diğerimiz de o esnada istirahat ediyor" ifadelerini kullandı. (DHA)

Yolcu otobüsünün kaptan çifti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yolcu otobüsünün kaptan çifti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement