Yolları Su Bastı, Fırtına Çatıları Uçurdu - Son Dakika
Güncel

Yolları Su Bastı, Fırtına Çatıları Uçurdu

MERSİN kent merkezi ve ilçelerinde etkili olan fırtına ve kuvvetli sağanak hayatı felç etti.

16.01.2019 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN kent merkezi ve ilçelerinde etkili olan fırtına ve kuvvetli sağanak hayatı felç etti. Yağmur suları ile dolan yollar sürücülere zor anlar yaşattı, fırtına evlerin çatılarını uçurdu.

Akşam saatlerinde etkisini artıran kuvvetli sağanak nedeniyle yaşam, olumsuz etkilendi. Kent merkezindeki Adnan Menderes Bulvarı yağmur suları ile doldu, polis yolu trafiğe kapattı. Yollardaki rögar kapaklarını açan ve iş makineleri ile kanallar kazan Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, su tahliyesini hızlandırmaya çalıştı.

'ÇATI YOK ORTADA, EN KISA ZAMAN NE ZAMAN'

Fırtınanın etkisiyle ağaçlar söküldü, ışıklandırma direkleri devrildi. Selçuklar ve Çukurova mahallelerinde birçok evin çatısı uçtu. İbrahim Yıldırım'a ait evin çatısı elektrik tellerinin üzerine düştü. Tellerin kopması sonucu elektrik kesintisi yaşandı. Yetkilileri aradıklarını ancak kimsenin kendilerine ulaşmadığını anlatan Yıldırım, "Evin için su doldu. Çatı yok ortada. Halimize bak. 4.5 saattir her yeri aradık. Evdeydim, tam yemek saatiydi. Rüzgardan uçtu, buradan halk geçiyor. Bir tanesine birşey olacak ondan sonra gelecekler. Bana 3 tane mesaj yollamışlar, 'En kısa zamanda geleceğiz' diye. En kısa zaman ne zaman? Kaç gün sürecek bu?" dedi.

ÇOCUK VARDI ALTINDI

Mahalle sakini Sefa Seyfi ise "Çatı uçtuğunda bir tane çocuk vardı altında. Ben buradaydım, çocuğu çektik. Ondan sonra çatı düştü. Teller suya değmeye başladı. Alt tarafta teller birbirine şase yapıyor" diye konuştu.

Bozyazı ilçesinde Sini Çayı taştı, caddeler, sokaklar ve işyerleri sular altında kaldı. Fırtınanın etkisi ile Mersin Limanı'ndaki konteynerler devrildi. Tarsus ilçesinde de bir elektrik direğinde yangın çıktı. Alevler itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Kentte teyakkuz hali yaşanırken, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler ve itfaiye araçları belirli noktalarda bekleyişlerini sürdürüyor. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yolları Su Bastı, Fırtına Çatıları Uçurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ahmed Ildız, Giresunspor maçında sahalara dönüyor
    12:44 Ahmed Ildız, Giresunspor maçında sahalara dönüyor

    Göztepe'nin oyuncusu Ahmed Ildız, Şanlıurfaspor maçında sakatlanmıştı. Ancak 40 günlük tedavi sürecinin ardından Giresunspor maçında tekrar forma giymesi bekleniyor.

  • Trabzon Of ilçesinde muhtarlar için tanışma toplantısı düzenlendi
    12:43 Trabzon Of ilçesinde muhtarlar için tanışma toplantısı düzenlendi

    Trabzon'un Of ilçesine bağlı mahallelerin muhtarları için tanışma toplantısı düzenlendi. Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve diğer ilçe yetkililerinin katıldığı toplantıda, göreve seçilen muhtarlar tebrik edildi ve beş yıl boyunca güzel hizmetler yapacaklarına inanıldığı belirtildi.

  • İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor
    12:43 İZGİM, kadın girişimcilerden büyük rağbet görüyor

    İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi'nde (İZGİM) kadınlar yaptıkları ürünleri kolay pazarlama yöntemleri ile satarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Ayrıca merkezde stres atmak için de bir araya geliyorlar.

  • 'Anı olarak kalsın' diye kaydettikleri uyuşturucu ortamları sosyal medyaya sızdı
    12:42 'Anı olarak kalsın' diye kaydettikleri uyuşturucu ortamları sosyal medyaya sızdı

    Sakarya'da bir evin içerisinde 'anı olarak kalsın' diye kaydedilen uyuşturucu ortamı görüntüleri sosyal medyaya düştü. Emniyet ve valiliğin etiketlenerek paylaşıldığı videoların ardından polis ekipleri harekete geçti. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olayı araştırıyor.

  • Kemer, 600 tur operatörü temsilcisini ağırlamaya hazırlanıyor
    12:42 Kemer, 600 tur operatörü temsilcisini ağırlamaya hazırlanıyor

    Kemer Belediyesi ve bir otelin iş birliğiyle düzenlenecek programda, tur operatörleri temsilcileriyle turizmdeki gelişmeler ve projeler hakkında fikir alışverişi yapılacak.

  • Kırklareli'nde hafif ticari araç dereye devrildi, 2 kişi yaralandı
    12:41 Kırklareli'nde hafif ticari araç dereye devrildi, 2 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde meydana gelen trafik kazasında, hafif ticari aracın dereye devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Egemen K. (25) idaresindeki araç, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle dereye devrildi. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sürücü ve araçta bulunan Sıla D. (25), sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetimi yapıldı
    12:39 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetimi yapıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Madenlerde Sürdürülebilirlik, İş Sağlığı ve Güvenliği Vizyon Organizasyonu'nda yaptığı konuşmada, 15 Nisan itibarıyla 3 binden fazla maden ruhsat sahasının denetiminin yapıldığını bildirdi. Bayraktar, maden denetimlerini artırdıklarını ve 2023'te 8 bin 828 denetim yapıldığını belirtti. Ayrıca, madencilerin çalışma şartlarının iyileştirildiğini ve maaşlarının asgari ücretin iki katı olduğunu ifade etti. Bayraktar, yerli kaynakların ekonomiye kazandırılması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'nin enerjide ve madende bağımsızlık hedefine ulaşması gerektiğini söyledi.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Birim Ziyaretlerinde Belediyeciliği Aşkla Sorunlara Odaklanmak Olarak Tanımladı
    12:39 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Birim Ziyaretlerinde Belediyeciliği Aşkla Sorunlara Odaklanmak Olarak Tanımladı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, birim ziyaretlerinde belediyeciliği aşkla sorunlara odaklanmak olarak tanımladı. Göreve başlamasının ardından hızlı bir şekilde teşkilat yapılandırması yapan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, her gün farklı birim müdürlükleriyle bir araya gelerek brifing almaya devam ediyor.

  • Tokat'ta elektrikli araç sahibinin bulunmadığı siteye şarj ünitesi kuruldu
    12:38 Tokat'ta elektrikli araç sahibinin bulunmadığı siteye şarj ünitesi kuruldu

    Tokat'ta elektrikli araç sahibinin bulunmadığı bir sitede, vatandaşları özendirmek amacıyla elektrikli araç şarj ünitesi kuruldu. Sitenin yöneticisi Mehmet Ünveroğlu, çevre dostu elektrikli otomobil kullanımını desteklemek ve gelecekteki ihtiyaçları düşünerek bu adımı attıklarını belirtti.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici Turizm Haftası etkinliklerinde turizmcilerle bir araya geldi
    12:38 Kırklareli Valisi Birol Ekici Turizm Haftası etkinliklerinde turizmcilerle bir araya geldi

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, 48. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde turizmcilerle bir araya geldi. Iğneada ve Kıyıköy belgelerinin turizme büyük katkı sağladığını belirten Vali Ekici, etkinliğe birçok önemli ismin katıldığını söyledi.


Advertisement