Yolların Ölü Sezonunda Kural Kıyasıya Rekabet - Son Dakika
Ekonomi

Yolların Ölü Sezonunda Kural Kıyasıya Rekabet

Yolların Ölü Sezonunda Kural Kıyasıya Rekabet

Kış Sezonunda Düşen Müşteri Sayısını Artırmayı Hedefleyen Otobüs Firmaları Arasındaki Rekabet, Vatandaşlara Yarıyor. Şehirler Arası Yolcu Taşıyan Birçok Firma, Daha Fazla Kişi Taşıyabilmek Amacıyla Hazırladığı Müşteri Kartını Yolcularına Veriyor.

13.01.2010 02:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kış sezonunda düşen müşteri sayısını artırmayı hedefleyen otobüs firmaları arasındaki rekabet, vatandaşlara yarıyor. Şehirler arası yolcu taşıyan birçok firma, daha fazla kişi taşıyabilmek amacıyla hazırladığı müşteri kartını yolcularına veriyor.

Kartta topladığı puanlarla ücretsiz bilet alabilen vatandaşlar, kart sayesinde bilet fiyatlarında belirli oranlarda indirim yaptırabiliyor. Firmalar, kart sahibi olsun olmasın bütün müşterilerine gidiş-dönüş biletlerinde de indirime gidebiliyor.

Firmalar arasındaki bu rekabet, ‘ölü sezon’ olarak nitelendirilen kış aylarında daha da büyüyor. Yeni yıla girilmesiyle birlikte firmaların sunduğu kampanyalar, en çok vatandaşlara yarıyor.

Gidiş sizden dönüş bizden

Pamukkale Turizm, 2009 Aralık ayında başlattığı ‘Gidiş Sizden Dönüş Bizden’ kampanyası ile yolcularına yarı yarıya indirim imkanı sunuyor. 21 Aralık’ta başlayan ve 15 Ocak’ta sona ereceği belirtilen kampanyadan, sadece gidiş-dönüş bileti alanlar yararlanabiliyor.

Özellikle turistik sahil bandında olmak üzere günde 500 değişik noktadan seferler yapan Pamukkale, bu kampanyayı, Karayolu Taşıma Yönetmeliği ve Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü izni gereği her araçta 4 koltukla sınırlandırıyor. Dönüş bileti almayan yolcular kampanyadan yararlanamıyor, alınan biletlerin iptali ve tehiri yapılamıyor.

‘Ücretsiz Yolculuk Zamanı’ kampanyası ile rekabete giren Nilüfer Turizm de 2-21 Ocak tarihlerine arasında gidiş-dönüş bileti alan yolcularından dönüş ücreti almıyor. Firmanın kampanyası, koltukların yüzde 10’u ile sınırlı tutulurken, internetten alınan biletler ve rezervasyonlar kampanya dışı tutuluyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Yolların Ölü Sezonunda Kural Kıyasıya Rekabet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement