Yollarının asfalt yapımı durdurulan Erganililer, atamadan memnun - Son Dakika
Güncel

Yollarının asfalt yapımı durdurulan Erganililer, atamadan memnun

DİYARBAKIR'ın Ergani ilçesi sakinleri, 40 mahalle ve köyün ulaşımının sağlandığı 30 kilometrelik yollarının asfaltlanmasını durduran HDP'li Adnan Selçuk Mızraklı'nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınıp, yerine Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun atanmasını memnuniyetle karşıladı.

20.08.2019 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş


DİYARBAKIR'ın Ergani ilçesi sakinleri, 40 mahalle ve köyün ulaşımının sağlandığı 30 kilometrelik yollarının asfaltlanmasını durduran HDP'li Adnan Selçuk Mızraklı'nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınıp, yerine Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun atanmasını memnuniyetle karşıladı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce kayyum yönetimi döneminde ihalesi gerçekleştirilip, yapımına başlanan, 40 mahalle ve köyün ulaşımının sağlandığı Bereketli Mahallesi grup yolunun asfaltlama çalışmaları, 31 Mart seçiminden sonra yönetime gelen HDP'li Büyükşehir Belediyesi'nce ödenek yetersizliği iddiasıyla çalışma durduruldu. Yollarının asfalt çalışmaları durdurulun mahalle sakinleri, birçok kez Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak, tamamlanmasını talep etti. Yaptıkları birçok başvuruya rağmen mahalle sakinlerinin talebi yerine getirilmedi.
İçişleri Bakanlığı'nca hakkında terör soruşturması kapsamında dün görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı HDP'li Adnan Selçuk Mızraklı'nın yerine Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun atanması, mahallelilerce memnuniyetle karşılandı.
Bereketli Mahallesi sakinlerinden Mehmet Talay, yol sorunundan dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na atanan Güzeloğlu'ndan HDP'li belediyenin durdurduğu asfaltlama çalışmasını tamamlamasını talep etti.
'RİCAMIZ, BİR AN ÖNCE YOLUMUZUN ASFALT ÇALIŞMASININ TAMAMLANMASI'
Bereketli Mahallesi'nin muhtarı Lamih Salar ise durdurulan asfalt çalışmasının tekrar başlatılması için 4 kez Büyükşehir Belediyesi'ne gittiğini söyledi. Salar, belediye yetkililerden, asfaltlamanın devam etmesini talep ettiğinde, 'Erdoğan sizin dayınız da olsa bu yıl bu yolunuz yapılmayacak. Çünkü müteahhit iflas etti, yolununuz 2020'de yapılacak' yanıtıyla karşılaştığını aktardı. Salar, "Şimdi Büyükşehir Belediyesi'ne görevlendirme yapıldı. Vali Güzeloğlu'ndan ricamız, bir an önce yolumuzun asfalt çalışmasını tamamlamasıdır" diye konuştu.
Mahalle sakinlerinden Mehmet Sıddık Karadaş da grup yolunun altyapı çalışmasının kayyum yönetimi tarafından tamamlandığını, HDP'li belediyenin göreve gelmesiyle asfaltlama çalışmasının durdurulduğunu aktardı. Karadaş, "Bu yolumuzun önceki kayyum tarafından altyapı çalışması tamamlandı. HDP'li belediye tarafından asfaltlama çalışması durduruldu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na görevlendirilen Vali Hasan Basri Güzeloğlu'ndan rica ediyoruz; bu yola bir el atsın. Valimiz bu bölgenin insanı. Milletin sorunlarını bilen biridir. İnşallah en yakın zaman bu halkın sorunlarını, taleplerini yerine getirip, bu çileden kurtarır" dedi.

- Diyarbakır
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yollarının asfalt yapımı durdurulan Erganililer, atamadan memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi
    17:04 Samsun'da kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi

    Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan kırmızı orman karıncaları, orman zararlılarına karşı biyolojik mücadele amacıyla Narlısaray Orman İşletme Şefliğine bağlı başka bir ormanlık alana nakledildi. Karıncalar özel sandıklara konularak yeni yuvalarına yerleştirildi ve beslenmeleri için toz şeker döküldü. Bu operasyona Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı ve Narlısaray İşletme Şefi de katıldı.

  • Mersin'de posta dağıtıcıları milli takım için yarıştı
    17:03 Mersin'de posta dağıtıcıları milli takım için yarıştı

    Mersin PTT Başmüdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması'na 7 ilden 34'ü kadın 124 posta dağıtıcısı katıldı. Yarışmada erkeklerde Teyfik Erçetin, kadınlarda ise İlknur Uçar birinci oldu. Başarılı olan posta dağıtıcıları Türkiye finalinde mücadele edecek.

  • Balıkesir Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı
    17:01 Balıkesir Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde jandarma ekipleri tarafından 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı. Ayvalık ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 2 organizatör hakkında adli ve idari işlem başlatılırken, bir otomobile de el konuldu.

  • Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor
    17:00 Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi tarafından tarımsal üretimi geliştirmek ve tüketicilerin sağlıklı gıdaya aracısız ulaşmasını sağlamak amacıyla yaşama geçirilen Adabahçe'de yaz hazırlıkları sürüyor.

  • Marmaris Belediyesi Ketenci Deresi'nde Temizlik Çalışması Yaptı
    17:00 Marmaris Belediyesi Ketenci Deresi'nde Temizlik Çalışması Yaptı

    Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri ekibi, Ketenci Deresi'nde meydana gelen çamurları ve atılan çöpleri temizledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ilçenin birçok noktasında kapsamlı temizlik çalışması başlatıldı.

  • Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda derece yapan sporcu Cizre'de çiçeklerle karşılandı
    16:58 Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda derece yapan sporcu Cizre'de çiçeklerle karşılandı

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 57 kiloda mücadele eden Cizre Fen Lisesi öğrencisi Pınar Benek, üçüncülük elde etti. Şırnak'a dönen Benek, ailesi, antrenörü ve kulüp başkanı tarafından çiçeklerle karşılandı. Benek, hedefinin 5 ay sonra yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda şampiyon olmak olduğunu belirtti. Antrenör Budak ise Pınar Benek'ten Dünya Şampiyonluğu beklediklerini ifade etti.

  • Adıyaman'da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı
    16:57 Adıyaman'da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

    Adıyaman'da meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı
    16:57 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Turizm Haftası ilçe protokolünün de katılımıyla kutlandı. Etkinlikte, turizmin önemi vurgulandı ve turizm etkinliklerinin çeşitlendirilmesi gerektiği belirtildi.


Advertisement