Yolsuzlukla suçlanan Netanyahu hakkındaki iddianame mahkemeye sunuldu - Son Dakika
Dünya
BBC

Yolsuzlukla suçlanan Netanyahu hakkındaki iddianame mahkemeye sunuldu

Yolsuzlukla suçlanan Netanyahu hakkındaki iddianame mahkemeye sunuldu

İsrail Başsavcısı Avichai Mandelbli, Başbakan Benyamim Netanyahu hakkındaki 78 sayfalık iddianameyi Kudüs Bölge Mahkemesi'ne sundu.

28.01.2020 17:20  Güncelleme: 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Başsavcısı Avichai Mandelbli, Başbakan Benyamim Netanyahu hakkındaki 78 sayfalık iddianameyi Kudüs Bölge Mahkemesi'ne sundu. Böylece, yolsuzlukla suçlanan Netanyahu'nun yargılanma süreci resmen başladı.

Rüşvet, dolandırıcılık ve kendisine duyulan güveni suistimalle suçlanan Netanyahu, suçlamaların siyasi olduğunu ve bir "cadı avına" maruz kaldığını savunuyor.

DOKUNULMAZLIK BAŞVURUSUNU GERİ ÇEKTİ

Başsavcı iddianameyi, Netanyahu'nun süreçle ilgili olarak parlamentoya yaptığı dokunulmazlık başvurusunu geri çekmesinden sonra sundu. Washington'da olan Netanyahu'nun dokunulmaz talebinin parlamentoda bugün görüşülmesi planlanıyordu. Ancak İsrail Başbakanı, dokunulmazlık tartışmasının adil bir ortamda yapılmayacağını savunarak başvuruyu geri çekme kararı aldığını açıkladı.

"BU KİRLİ OYUNA İZİN VEREMEM"

Parlamento'nun ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu barış planını açıklayacağı gün meclisin böyle bir gündemle toplanacak olmasını eleştiren Netanyahu şunları söyledi:

"İsrail halkının kaderini belirleyecek böyle bir anda, İsrail'in daimi sınırlarını şekillendirmek ve gelecek kuşakların güvenliğini garanti altına almak için ABD'ye yaptığım tarihi ziyaret sırasında Knesset'te (İsrail parlamentosu) yeni bir dokunulmazlık tiyatrosu başlamak üzere. Bu kirli oyunun devam etmesine izin veremem" dedi.

Netanyahu'nun partisi ve müttefiklerinin parlamentoda çoğunluğu olmadığı için dokunulmazlık başvurusunun reddedilmesi bekleniyordu.

İSRAİL TARİHİNDE BİR İLK

İlk kez görevdeki bir İsrail Başbakanı hakkında ceza davası açılıyor.

Bundan sonraki aşamada mahkeme duruşma tarihini belirleyecek. Bu sürecin aylar alabileceği belirtiliyor.

Suçlu bulunması halinde, Netanyahu'nun temyiz süreci sonuçlanıncaya kadar istifa etmesi gerekmeyecek. Bunun da yıllar alabileceği söyleniyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Yolsuzlukla suçlanan Netanyahu hakkındaki iddianame mahkemeye sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    19:42 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AFAD ve ilgili kurumların saha tarama çalışmalarına başladığını duyurdu.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası ev ve ahırlar etkilendi
    19:28 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası ev ve ahırlar etkilendi

    AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Yozgat'ta iki katlı bir ev ile Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar aldığını bildirdi. Ekiplerin saha tarama çalışmaları devam ediyor.

  • Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi
    18:58 Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, komşu il Amasya'da da hissedildi. İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremde herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı Amasya'da inceleniyor.

  • Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı
    18:48 Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, iki ülke arasındaki ilişkilerin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı imzaladı. Görüşmede, siyasi, ticari-ekonomik, sağlık, eğitim, kültürel ve insani alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca, endüstriyel işbirliği, sınır aşan su kaynaklarının ortak kullanımı, ulaştırma ve transit taşımacılık alanlarında işbirliği ve ikili ticaret hacminin artırılması gibi konularda mutabık kalındı. İki cumhurbaşkanı arasında 30'a yakın anlaşma yapıldı.

  • Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi
    18:22 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi

    Mohammed Salem'in çektiği fotoğrafta, Gazze'deki İsrail hava saldırısında ölen beş yaşındaki yeğeninin kefene sarılı cesedine sarılan Inas Abu Maamar yer alıyor. Jüri, fotoğrafın dayanılmaz bir kayba dair tüm hissi yansıttığını belirtti. Ayrıca, diğer dallarda da savaşlar, mülteci krizleri ve iklim değişikliği gibi konulara dair fotoğrafların ödüle layık görüldüğü belirtildi.

BBC

Advertisement