Yolu Kapanan Köyde Sancılanan 9 Aylık Hamile Kadın, 11 Saatte Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Yolu Kapanan Köyde Sancılanan 9 Aylık Hamile Kadın, 11 Saatte Kurtarıldı

Yolu Kapanan Köyde Sancılanan 9 Aylık Hamile Kadın, 11 Saatte Kurtarıldı

Sivas'ta etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşıma kapanan bir köydeki 9 aylık hamile bir kadın ile rahatsızlanan 5 yaşındaki bir çocuk, sağlık ekiplerinin paletli kar ambulansı yardımıyla yaklaşık 11 saat süren...

27.01.2012 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşıma kapanan bir köydeki 9 aylık hamile bir kadın ile rahatsızlanan 5 yaşındaki bir çocuk, sağlık ekiplerinin paletli kar ambulansı yardımıyla yaklaşık 11 saat süren çalışmasının ardından hastaneye yetiştirildi.

Sivas'ta etkisini sürdüren kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yolu ulaşıma kapanan merkeze bağlı Kurtlapa köyünde sancılanan 9 aylık hamile Filiz Donak (33), 112 ekiplerinden yardım istedi. UMKE ekipleri ile birlikte yola çıkan 112 ekipleri, kötü hava koşulları nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu bölgede ekipler yetersiz kalınca paletli kar ambulansı indirildi. 14.30 sıralarında vakaya çıkan 112 ekipleri, paletli kar ambulansı ile birlikte uzun uğraşlar

sonucu ulaştıkları köyden aldığı Filiz Donak'ı saat 22.00 sıralarında Sivas Devlet Hastanesi kadın doğum servisine yetiştirdi. Donak'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Sağlık ekipleri merkeze bağlı Hıdırnalı köyünde yüksek ateş şikayeti olan 5 yaşında bir çocuğu ve şiddetli baş ağrısı olan genç bir hastayı da alarak Sivas'taki hastanelere ulaştırdı.

Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Turan Eray Seven, saat 14.30 sıralarında gelen ihbar üzerine yola çıktıklarını, paletli kar ambulansı yardımı ile köye doğru ilerlediklerini söyledi. Seven, "Öğleden sonra aldığımız ihbar üzerine UMKE ekiplerimizle birlikte harekete geçtik. İl Ambulans Başhekimliğine bağlı ambulanslarımız ve palet snow truck ambulansımızla birlikte Alahacı köyüne doğru yola çıktık. Yolda devam ederken Hıdırnalı köyünde 5 yaşlarında bir çocuğun ateşli olduğunu öğrendik.

Bunun üzerine ilk önce Hıdırnalı köyüne uğrayıp çocuğu aldık ve yanımızdaki 112 ambulansı ile gönderdik. Daha sonra Alahacı köyüne devam ettik. Yaklaşık 10 saatlik bir yolculuğun sonunda Alahacı köyünden aldığımız vaka ile birlikte Sivas'a yaklaşırken Kurtlapa köyünde bir doğum vakamızın olduğunu öğrendik. Yıldız beldesine yeni açtığımız 112 istasyonumuzdaki ambulansımız çıkıp Kurtlapa'daki hastamızı aldı. O ambulansla birlikte doğum vakamızı, 5 yaşlarındaki küçük çocuğumuzu ve şu anda da Alahacı köyünden

getirdiğimiz genç hastamızı Sivas'a hastanelerimize ulaştırmış bulunmaktayız" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yolu Kapanan Köyde Sancılanan 9 Aylık Hamile Kadın, 11 Saatte Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Edirne'de Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde meydana gelen kazada, Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi
    18:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi

    Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin üçüncü gününde, Duo Brno ve Suk Quartet, Ayazini köyünde bir konser verdi. Çekyalı sanatçılar, obua, fagot, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserler seslendirdi. Konser, sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı.


Advertisement