Yönetmen Altıoklar Hakkında "Hakaret" Davası - Son Dakika
Güncel

Yönetmen Altıoklar Hakkında "Hakaret" Davası

Yönetmen Mustafa Altıoklar'ın sosyal medya üzerinden avukat Rahmi Kurt'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

15.04.2016 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetmen Mustafa Altıoklar'ın sosyal medya üzerinden avukat Rahmi Kurt'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

Küçükçekmece 21. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müşteki avukat Rahmi Kurt ve tutuksuz sanık Mustafa Altıoklar'ın avukatı katıldı.

Duruşmada söz alan müşteki Rahmi Kurt, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dosyasındaki şikayeti üzerine sanık Altıoklar ile aralarında husumet oluştuğunu söyledi.

Kurt, şikayeti nedeniyle sanığın kendisine Twitter üzerinden iddianame kapsamındaki mesajı gönderdiğini ifade ederek, "Sanığın takipçi sayısının çok olması ve ülke genelinde tanınan bir isim olması nedeniyle yaptığı hakaretin etkisinin de büyük olduğu kanaatindeyim. Sanık hakkında şikayetçiyim ve davaya katılmak istiyorum." dedi.

Sanık Altıoklar'ın avukatı Nadir Aylin Şengezer de müvekkilinin bir yakınını kaybettiği için şehir dışına çıkmak zorunda kaldığını, müştekinin beyanlarını kabul etmediklerini ve müvekkilini bir sonraki celse hazır edeceğini dile getirerek, süre istedi.

Mahkeme, sanık avukatının talebi üzerine süre vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianameden

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki avukat Rahmi Kurt'un ihbarı sonucu, Mustafa Altıoklar'ın da aralarında bulunduğu bazı şüpheliler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yürütüldüğü hatırlatıldı. Altıoklar'ın, buna istinaden Twitter hesabından müşteki Kurt ile ilgili tweet attığı belirtiliyor.

Altıoklar'ın savunmasında, Twitter adresinin kendisine ait olduğunu, bahsi geçen sözleri kendisine yönelik mesaja cevap olarak yazdığını, bu sözlerin herhangi bir hakaret içermediğini ve hakaret kastı bulunmadığını beyan ettiği anlatılan iddianamede, iddia, müşteki beyanı, şüphelinin kaçamaklı ikrarı, tutanaklar ve tüm dosya evrakı kapsamında Altıoklar'ın üzerine atılı suçu işlediği kanaatine varıldığı kaydediliyor.

İddianamede, şüpheli Mustafa Altıoklar'ın "sesli, yazılı ve görüntülü iletiyle hakaret etmek" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yönetmen Altıoklar Hakkında 'Hakaret' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement