Yönetmen Gören, 18 Yıl Sonra Setlere Döndü - Son Dakika
Güncel

Yönetmen Gören, 18 Yıl Sonra Setlere Döndü

Yeşilçam'ın usta yönetmenlerinden Şerif Gören, 18 yıl önce bıraktığı mesleğine Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde önceki gün çekimleri başlayan 'Ay Büyürken Uyuyamam' adlı filmle yeniden 'merhaba' dedi.

12.07.2011 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilçam'ın usta yönetmenlerinden Şerif Gören, 18 yıl önce bıraktığı mesleğine Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde önceki gün çekimleri başlayan 'Ay Büyürken Uyuyamam' adlı filmle yeniden 'merhaba' dedi.

Yönetmen Şerif Gören'in oğlu Mehmet Gören'in kurduğu MG Prodüksiyon, Ayvalık'ın Küçükköy Beldesi'ndeki ünlü Şeytan Sofrası'nda, Necati Cumalı'nın 1960'lı yıllarının Türkiyesi'ndeki taşrayı anlattığı 'Ay Büyürken Uyuyamam' adlı eserinden uyarlanan filminin çekimlerine başladı. Ayvalık Palabahçe Mevkisi'nde kurulan platoda çekilen filmde geniş bir oyuncu kadrosu rol aldı. Adını bir kaya oyuğunun şeytanın ayak izine benzetilmesinden alan, dünyada güneşin batışının en güzel izlendiği yerlerden biri olan Şeytan Sofrası'nda çekilen filmde, dizi tutkunlarının 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' adlı dizide 'Cemile' karakteriyle tanıdığı Ayça Bingöl, 'Aşk-ı Memnu' dizisinde 'Nihal' karakteri ile gönüllerde taht kuran Hazal Kaya, 'Fatmagül'ün Suçu Ne' dizisinden tanınan Fırat Çelik, 'Issız Adam' Cemal Hünal, 'Geniş Aile' dizinden Fırat Tanış, 'İzmir Çetesi' dizisinden Selin Şekerci ile Bülent Şakrak, 'Hanımın Çiftliği' dizisinden Hakan Boyan, Necip Memili rol aldı. Dizinin kadrosunda, Hanımın Çiftliği adlı dizinin müziklerini yapan Mazlum Çimen'in yanı sıra Mehmet Esen, Serdar Yeğin, Asli Düşenkalkar, Yaşar Güner ve Umut Demirdelen gibi isimler de yer alıyor.

OĞLUNU KIRAMADI

Maliyeti konusunda açıklama yapılmayan filmin çekimleriyle birlikte usta yönetmen Şerif Gören de 18 yıl aradan sonra yeniden sinemaya döndü. Yeşilçamda çok sayıda filme imza atmış deneyimli yönetmen Gören, oğlunun ısrarı üzerine tekrar setlere döndüğünü belirterek, "Ay Büyürken Uyuyamam'ın Fırat Çelik'in rol aldığı ilk sahnesini Şeytan Sofrası'nda çekmeye başladık. Necati Cumalı'nın bu eserini uzun yıllardır filme çekmek istiyordum. Oğlumun sinemaya dönmem konusunda ısrarlarından çok, bu filmi gerçekten çekmek istemiş olmamın etkisi daha çok oldu. İnanıyorum ki gösterime girdiği andan itibaren bu sezonun en iddialı filmi oluruz. Olmazsa da ayıp olur zaten" dedi.

Yönetmenliğe ara verdiği 18 yıl içinde sinema sektöründe pek çok şeyin değiştiğine dikkati çeken Gören, "Başta, oyuncular ve teknoloji değişti. Sinemanın keyfi konusunda nelerin değişip, değişmediğini ise önümüzdeki günlerde görüp, karar vereceğim" diye konuştu.

Keyifli geçen çekim sonrasında usta yönetmen Şerif Gören, filmde rol alan oyunculara ve set çalışanlarını tek tek tebrik edip, Ayvalık tostu ve Lor tatlısını ikram etti. - Balıkesir/ Ayvalik

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yönetmen Gören, 18 Yıl Sonra Setlere Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement