Yontürk: Kaçak Bahanesiyle Bölge Cezalandırılıyor - Son Dakika
Güncel

Yontürk: Kaçak Bahanesiyle Bölge Cezalandırılıyor

Yontürk: Kaçak Bahanesiyle Bölge Cezalandırılıyor

Ana Parti Diyarbakır İl Başkanı Fikri Yontürk, bölgedeki vatandaşların kaçak elektrik bahane edilerek cezalandırıldığını söyledi.

12.01.2015 23:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde elektrik sorunu gündemden bir türlü düşmüyor. Haksız yere yapılan kesintilerden bıkan halk, "Artık yeter" diyor. Konuyla ilgili büyük tepki gösteren Ana Parti Diyarbakır İl Başkanı Fikri Yontürk, elektrik kurumunun yaptığının resmen zülüm olduğunu söyledi.

Yontürk, hem yatırım yapmayan hem de bilinçli elektrik kesintilerine giden Dicle EDAŞ'ın, her fırsatta kaçak kullanımını bahane ettiğini ancak aslında halkın bilinçli olarak cezalandırıldığını ifade etti.

"Halk Bilinçli Cezalandırılıyor"

Partilerinin bu sorun ile ilgili olarak ta siyaset yapacağını ve iktidara geldikleri gün bu sorunu kökten çözeceklerini belirten Yontürk şöyle dedi:

"Yazık yeter artık halkın sağlığı ile oynamayın halkımız da sizin sağlığınız ile oynar. Yıllardır bu halkın çektikleri yeter artık birde sizden çekmesin. Elektrik kesintileri bilinçli yapılıyor burada halk bilinçli cezalandırılıyor. Bu cezalandırılma yapılırken de kaçak kullanım bahanesi de hazır maalesef. Bölgede her meslek grubundan esnaf elektrik kesintileri nedeniyle perişan oldu. Özellikle hastalar var. Elektrik olmadığında sağlığından olan hastalar hatta ölüm ile burun buruna gelen hastalar var. İleriye dönük hastalıklara davetiye çıkarılmaktadır. Bu işi yapamayacaksanız, bırakın gidin. Yeter artık insanlara böylesi bir ceza verme lüksünüz olamaz"

"Ana Par'ın İktidarında Sorun Çözülecek"

Siyasetçilerin ise seçimden seçime gelip vaatlerde bulunduğunu sonra sorunla ilgilenen kimsenin bulunamadığını anlatan Yontürk, "Siyasetçiler ise klasik; yani, seçimden, seçime gelirler ve oy isterler ama halkın sorunlarını çözmek akıllarına gelmez. Böyle bir siyaset olamaz. Biraz halka kulak verin artık bu kesintileri halkımız kaldıramıyor. Yetkililer susuyor, çözüm üretmiyorlar. Bırakın laf edebiyatını kaçak kullanılıyor deyip geçmeyin, Bu kesintileri yapmaya hiç kimsenin hakkı yok. Biz iktidara geldiğimizde bu bataklığı kurutacağız" dedi.

"Sen Kurumu Alırken Kaçak Kullanıldığını Bilmiyor muydun DEDAŞ?

Bütün bölgenin bile kaçak kullanmasının normal olduğunu dile getiren Yontürk, "Kaçak kullanılıyor diye sen hizmet etmeyecek misin? Kaçak kullanılıyor diye kaçak kullanmayana da mı eziyet edeceksin? Kaçak kullanılıyor diye kaçak kullanmayan müşterinin elektriğini mi keseceksin? Bunlar olmaz olamaz.
Kaçak varsa ekip kur ara bul, yaptırımı ne ise uygula. Bu sorun senin sorunun. Sen elektriği devralırken burada kaçak kullanıldığını bilmiyor muydun? Elektrik faturasını düzenli elektrik ile çalışarak para kazanan bir sürü esnafın ne günahı var" diye konuştu.

"Kesintiler Nedeniyle Zarar Eden Esnaf, DEDAŞ'ı Mahkemeye Vermeli"

Bölgedeki bütün sanayici ve fabrika sahipleri başta olmak üzere, büyük küçük bütün esnafın kesintilerden dolayı uğradıkları zarardan ötürü şikayetçi olmaları gerektiğini dile getiren Ana Parti Diyarbakır İl Başkanı Fikri Yontürk, "Nasıl ki DEDAŞ elektriği keserken kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. Kimse de onların gözünün yaşına bakmasın versin elektrik kesintilerinden ötürü uğradığı zararları çatır çatır alsın. O zaman bakın elektrik kesintisi yapıyorlar mı?" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yontürk: Kaçak Bahanesiyle Bölge Cezalandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement