Yöntürk: Şiddette Hükümetin Payı Var - Son Dakika
Güncel

Yöntürk: Şiddette Hükümetin Payı Var

Yöntürk: Şiddette Hükümetin Payı Var

Ana Parti Genel Başkan Yardımcısı Fikri Yöntürk, "Kadına Yönelik şiddetin artmasında hükümetin de payı var" dedi.

18.02.2015 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ana Parti Genel Başkan Yardımcısı Fikri Yöntürk, hunharca işlenen cinayete kurban giden Özgecan Aslan cinayetini kınayarak, "Özellikle son yıllarda kadına yönelik şiddet olaylarının artmasında hükümetin de payı var" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Ana Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Fikri Yöntürk, Özgecan Aslan, Özgecan Aslan'ın canice katledilmesinin kendilerini tarifi imkânsız acılara sevkettiğini belirtti. Açıklamalarda bulunan Fikri Yöntürk şunları söyledi:

" Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca işlenen cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı katleden fail ve yardakçılarının en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekmektedir. Bu canavarlığın müsebbipleri en ağır şekilde cezalandırılmalı ki, bir nebze de olsa yüreğimizin ateşine su serpilsin. Hayatını kaybeden Özgecan kardeşimize yüce Rabbim'den rahmet, anne ve babasına da başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Yüreklerimiz Dağlandı

Yürekleri dağlayan bu olayda sadece Özgecan değil, insanlık vicdanı da katledilmiştir. Acımı tarif etmek mümkün değil. Dileğimiz ve temennimiz, bu yaşananların son olmasıdır"

Hükümet Gereken Önlemleri Zamanında Alamadı

Ana Parti Genel Başkan Yardımcısı Fikri Yöntürk, "Akp hükümeti iş başına geldiği günden bu yana kadınlara yönelik taciz ve şiddet olaylarının gittikçe arttığını görüyoruz. Defalar kez kadın kuruluşları, muhtelif sivil toplum kuruluşları, sendikalar, basın yayın kuruluşları ve birçok siyasi parti sözcüleri tarafından dile getirilen bu sorun karşısında hükümet yetkilileri, duyarsız kalarak bu tür facialara davetiye çıkardılar. Eğer zamanında yasal önlemler alınıp uygulamaya konulsaydı gereken Özgecan kızımız ve gerekse şiddet ve tacizlere maruz kalarak hayatlarını kaybeden kadınlar bugün hayatta olurlardı. Hükümet yetkilileri havanda su dövmekten başka iş yapamaz durumdalar. Artık bu canice ve vahşice işlenen kadın cinayetlerine dur demenin zamanı geldi de geçiyor bile. Hükümet yetkililerini bu vesileyle bir kez daha uyarıyor ve bir an önce harekete geçmelerini öneriyoruz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yöntürk: Şiddette Hükümetin Payı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement