Yörük Ali Efe Sempozyumu yaklaşıyor - Son Dakika
Güncel

Yörük Ali Efe Sempozyumu yaklaşıyor

Yörük Ali Efe Sempozyumu yaklaşıyor

Aydın'da, ana sponsorluğunu Aydın Ekonomi Kulübü'nün üstlendiği Yörük Ali Efe Sempozyumu yaklaşıyor.

24.11.2019 13:36  Güncelleme: 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da, ana sponsorluğunu Aydın Ekonomi Kulübü'nün üstlendiği Yörük Ali Efe Sempozyumu yaklaşıyor.

Aydın Ekonomi Kulübü'nden yapılan açıklamada; "Sempozyumun her yıl düzenli olarak yapılması hedeflenmektedir. Aydın yöresi hakkında çalışma yapan araştırmacıları bir araya getirip disiplinler arası bilgi paylaşımı ile yerelden evrensele doğru ilerleyen bir kültür köprüsü kurulması amaçlanmaktadır. Bu köprünün halk kültürü temelinde bir uzlaşı zemini oluşturarak, toplumun birlik ve beraberliğini de perçinleyeceği öngörmekteyiz.

Aydın Ekonomi Kulübü ve Adnan Menderes Üniversitesi işbirliğinde dev uluslararası sempozyumunda 7 ülkeden 15 yabancı katılımcı, 90 yurt içi katılımcı ile 105 sunumun yapılacağı bir sempozyumdur. Aydın'da ilk kez bu kadar geniş katılımlı bir sempozyum yapılacak. Sempozyumun yapılmasının nedeni 2019' un Kuvayı Milliye'nin halk unsurunun lideri olan Yörük Ali Efe'nin Malgaç baskınıyla ilk sistemli halk direnişinin de başlamasının 100. yılı olması sebebiyle büyük önem taşımaktadır. 100 yıl geçmiş olmasına rağmen Anadolu üzerine oyunlar hız kesmemiş halkın birliği ve dirliği çeşitli gerekçelerle yıpratılmaya çalışılmıştır. Aydınlılar, Aydın Ekonomi Kulübü ve Aydınlı İş Adamları, 45 adet Yörük, Türkmen, Kuvayı Milliye, Deveci ve Aydın dernekleri ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi liderliğinde işbirliği yapmış ve 100 yıl sonra yeniden birlik cephesi, yeniden Kuvayı Milliye ruhu oluşmuştur. Bu ruh, 28-29-30 Kasım'da, 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile anlam kazanmış iken 100 yıl sonra, Yörük Ali Efe ile Aydın'da ve Malgaç'da, tekrar aynı ruh yaşatılacak. Bu birlik ruhuna Aydın'dan gönül vermek isteyen bütün dostlarımızı birlik şölenimizde yanımızda görmekten büyük onur duyacağız" denildi.

Sempozyumun ana konu başlıkları aşağıdaki gibi olacak;

1-Yörük Ali Efe ve Aydın Yöresi Halk Kültürü Araştırmaları

1- Yörük Ali Efe ve Aydın Yöresi Zeybek Araştırmaları

2- Aydın Yöresi Müzik Araştırmaları

3- Aydın Yöresi Zanaatları Araştırmaları

4- Aydın Yöresi Tarih, Sanat Tarihi, Sosyoloji ve Arkeoloji Araştırmaları

5- Aydın Yöresi Halk Edebiyatı Araştırmaları

6- Aydın Yöresi Halk Seyirlik Oyunları ve Çocuk Oyunları

7- Aydın Yöresi Gelenek, Görenek, Adet, Halk İnanmaları, Halk Hekimliği, Halk Baytarlığı Araştırmaları

2- Genel Konular

1- Halk Kültürü Araştırmalarında Teori, Yöntem ve Terminoloji

2- Halk Kültürü ve Tanıtım Çalışmaları

3- Halk Kültürü ve Sosyal Normlar (Gelenek, Görenek, Adet, Örf, Töre, İnançlar)

4- Halk Kültürünün Korunması ( Arşivleme, Envanter oluşturma)

5- Halk Kültüründe Müzik, Dans, Geleneksel Giyim-Kuşam

6- Halk Edebiyatı Araştırmaları

7- Halk Kültürü Tarih, Sanat Tarihi, Sosyoloji ve Arkeoloji Araştırmaları

8- Avrupa Birliği ve Komşu Ülkeler ile Kültürel Etkileşim Araştırmaları - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yörük Ali Efe Sempozyumu yaklaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'da Üniversite Kampüsünde Çıkan Kavgada Yaralanan Öğrenciye Tutuklama
    16:03 Erzurum'da Üniversite Kampüsünde Çıkan Kavgada Yaralanan Öğrenciye Tutuklama

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi kampüsünde çıkan kavgada 1'i ağır 2 öğrenciyi bıçakla yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı. Kavgada yaralanan öğrenciler hastaneye kaldırılırken, şüpheli ise polis ekiplerince yakalandı.

  • TZD'nin 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş yeniden Genel Başkan seçildi
    16:01 TZD'nin 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş yeniden Genel Başkan seçildi

    Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin (TZD) 43. Olağan Genel Kurulu'nda Hüseyin Demirtaş, tek aday olarak girdiği seçimde 64 oyla yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Demirtaş, genel kurulda yaptığı konuşmada tarım sektöründeki sorunları ve tarım politikalarının önemini vurguladı.

  • GAÜN ve 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı İngilizce eğitimi için iş birliği protokolü imzaladı
    16:00 GAÜN ve 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı İngilizce eğitimi için iş birliği protokolü imzaladı

    Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı personeline verilecek İngilizce eğitimi için iş birliği protokolü imzalandı. GAÜN Senato Odası'nda düzenlenen törende, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı personellerine Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilecek İngilizce eğitimi için protokol imzalandı. Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, eğitim iş birliklerini önemsediklerini belirtirken, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ise protokolün hayırlı olmasını diledi.

  • Denizli Ticaret Odası Meclisi Toplantısında Üye Sayısı Arttı
    16:00 Denizli Ticaret Odası Meclisi Toplantısında Üye Sayısı Arttı

    Denizli Ticaret Odası (DTO) Meclisi, aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, meclis üyelerine sektörlerdeki son gelişmeleri ve odadaki projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Erdoğan, geçen ay DTO'ya 121 üye daha kaydedildiğini ve şehirde kurulan şirket sayısının da arttığını açıkladı.

  • Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Mahalle Muhtarlarıyla Görüştü
    16:00 Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Mahalle Muhtarlarıyla Görüştü

    Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Kaymakam Adem Keleş, İlçe Jandarma Komutanı Caner Koca, Emniyet Müdürü Recai Akbay, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Kılıç, MHP İlçe Başkanı Serhat Uluağaçlı ve mahalle muhtarlarının katılımıyla Buzlu Spor Kompleksi'nin kafeteryasında bir etkinlik düzenledi. Demirbaş, konuşmasında hizmetlerini daha iyi bir şekilde sunmayı amaçladıklarını belirtti ve yeni projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi. Kaymakam Keleş ise seçimin demokratik bir şekilde geçtiğini vurguladı. Program, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

  • Alibeyköy'de tramvay arızası trafikte uzun kuyruk oluşturdu
    16:00 Alibeyköy'de tramvay arızası trafikte uzun kuyruk oluşturdu

    T5 Alibeyköy-Eminönü tramvay hattında sabah meydana gelen arıza nedeniyle trafikte uzun kuyruk oluştu. Trafikte kalan bir sürücü ise o anları cep telefonu ile kayıt altına aldı. Alibeyköy Atatürk Caddesi üzerinde meydana gelen teknik arıza nedeniyle tramvay ve araçların ortak kullandığı yolda yoğun araç kuyrukları oluştu. Duruma tepki gösteren sürücü, bölgede sürekli arıza olması nedeniyle yoğun trafik yaşandığını belirtti.

  • Aksaray'da gümrük kaçağı 7 telefon ve 6 akıllı saat ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı
    15:59 Aksaray'da gümrük kaçağı 7 telefon ve 6 akıllı saat ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı

    Aksaray'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Yenikent Beldesi'nde bir iş yerinde yapılan aramalarda 7 adet gümrük kaçağı telefon ve 6 adet akıllı saat ele geçirildi. Operasyonda iş yeri sahibi A.B. gözaltına alındı ve jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Mihalgazi Belediyesi, ürettiği turşuları vatandaşlara ikram etti
    15:59 Mihalgazi Belediyesi, ürettiği turşuları vatandaşlara ikram etti

    Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde belediye tarafından üretilen turşular, ilçedeki pazar yerinde vatandaşlara ikram edildi. Belediye bünyesindeki Sakarı Ev Tipi Turşu Fabrikası'nda üretilen turşuların bulunduğu stantta vatandaşlar turşulardan tatma fırsatı buldu. Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün, vatandaşların turşuları beğendiğini ve üretimi sürdüreceklerini açıkladı.

  • Adana'da elektrikli bisikletten düşen hamile kadın hayatını kaybetti, bebeği gözlem altında
    15:58 Adana'da elektrikli bisikletten düşen hamile kadın hayatını kaybetti, bebeği gözlem altında

    Adana'nın Yüreğir ilçesinde elektrikli bisikletten düşen 9 aylık hamile bir kadın, otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti. Doktorlar tarafından ameliyatla alınan bebeği ise gözlem altında tutuluyor. Kazanın ardından otobüs sürücüsü polis merkezine götürüldü.


Advertisement