Yörükler Şenlikte Buluştu - Son Dakika
Güncel

Yörükler Şenlikte Buluştu

Yörükler Şenlikte Buluştu

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 8'incisi düzenlenen Çukuryayla Yörük Şenliği'nde renkli görüntüler oluştu.

24.07.2017 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 8'incisi düzenlenen Çukuryayla Yörük Şenliği'nde renkli görüntüler oluştu.

Kemer Yörükler Derneği tarafından Kemer Belediyesi'nin destekleriyle ilçenin en yüksek yaylalarından Çukuryayla'da Yörük Şenliği düzenlendi. Sunuculuğunu Rana Özdemir'in yaptığı şenliğe Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, Belediye Başkanı Mustafa Gül, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can, Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turan Arslan ile farklı ilçelerden gelen dernek başkanları ve Yörükler katıldı.

Temsili Yörük göçüyle başlayan şenlik, çoban ateşinin yakılmasıyla devam etti. Yörük oyunlarının oynandığı şenlikte daha sonra Yörük düğünü, gelin alması, halat çekme yarışı, güreş müsabakaları ve eşek yarışı yapıldı. Eşek yarışına katılanlar zaman zaman zor anlar yaşayarak düştü. Şenlikteki etkinlikler renkli görüntüler oluşturdu.

Yarışma ve etkinliklerin ardından Yörük beyi seçimi de yapıldı. Yörük beyliğine işadamı Durmuş Can seçildi.

Kaymakam Feslihan, Yörük kültürü ve geleneğinin Türkiye'nin ve Anadolu coğrafyasının vazgeçilmez değerlerinden biri olduğunu söyledi. Yörüklerin Türk milletinin hem milli kültürünü hem de dini kültürünü yaşatan önemli unsurlardan biri olduğunu vurgulayan Feslihan, bu kültürü canlı tutan Yörük derneklerine teşekkür etti.

Belediye Başkanı Mustafa Gül, Yörük kültürünün ülke tanıtımına da katkı yaptığını belirterek, şenlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Kemer Yörükler Derneği Başkanı Aslan da Yörüklerin bugüne kadar Türkiye'de hemen hemen her kurumda bulunduğunu belirterek, şenlikte kendilerine destek verenlere şükranlarını sundu. - Nkemer

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yörükler Şenlikte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement