Yörükler Şenlikte Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Yörükler Şenlikte Buluşuyor

Aydınlılar, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenecek olan 1. Aydın Ulusal Yörük Türkmen Şenliği’nde buluşuyor.

29.09.2017 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydınlılar, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenecek olan 1. Aydın Ulusal Yörük Türkmen Şenliği'nde buluşuyor. 01 Ekim Pazar günü Aydın Tekstil Park'ta yapılacak etkinlikte Aydınlılar sevilen sanatçılar ve halk oyunu ekipleriyle bir araya gelecek.

Gün boyu devam edecek etkinlik için saat 10.00'da Atatürk Kent Meydanı'nda toplanılarak şenliğin yapılacağı Aydın Tekstil Park'a Yörük Göçü kortej yürüyüşü yapılacak. Halk oyunları gösterisiyle başlayacak etkinlikte sevilen sanatçılar İsmail Çakır, Emel Örgün, Vildan Turan Aydınlılara unutulmaz bir şenlik yaşatacak. Sahneye son olarak Tolga Çandar çıkacak ve türkülerle sevenlerine seslenecek.

Tüm Aydınlıları şenliğe davet eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "Kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen bu şenlikte buluşmaktan çok mutluyuz. Şarkısıyla, türküsüyle, zeybeğiyle gün boyu Yörük kültürümüzü yaşayacağız" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yörükler Şenlikte Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement