Yörükler Sınırdaki Kayı Boyu Mezarlığını Ziyaret Edip Mehmetçiğe Destek Verdi - Son Dakika
Güncel

Yörükler Sınırdaki Kayı Boyu Mezarlığını Ziyaret Edip Mehmetçiğe Destek Verdi

Yörükler Sınırdaki Kayı Boyu Mezarlığını Ziyaret Edip Mehmetçiğe Destek Verdi

Yörük-Türkmen dernekleri temsilcileri Hatay’ın Hassa ilçesindeki Kayı Boyu Mezarlığını ziyaret ederek, Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi.

05.02.2018 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yörük-Türkmen dernekleri temsilcileri Hatay'ın Hassa ilçesindeki Kayı Boyu Mezarlığını ziyaret ederek, Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'in teröristlerden temizlenmesi için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ülkenin her kesiminden destekler sürüyor. Hatay'ın Hassa ilçesi Aktepe Mahallesi'nde bulunan Kayı Boyu Mezarlığını ziyaret eden Yörük-Türkmen dernek temsilcileri, Mehmetçiğin yanında olduklarını belirterek, ataları ve görev yapan askerler için Kur'an-ı Kerim okuyarak dualar etti.

Emekli Tarih Öğretmeni Nasuh Durmaz, " Antalya, Burdur, Adana, Mersin ve Hatay'dan katılan Yörük Türkmen dernek ve federasyon başkanları ordumuzun başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle yöre halkına ve Mehmetçiğimizi moral vermek ve şehitlerimizi anmak, ata yadigarı olan bu kabristanı ziyaret etmek üzere program düzenledik. Askerlerimizin yanındayız" dedi.

Hatay Turan Kültür Dernek Başkanı ve Hatay Yörük Türkmen Platformu Kurucu Genel Başkanı Ali Atvur ise, sınır ötesindeki şer odaklarına karşı bu operasyonu düzenleyen Mehmetçiğe moral ve destek ziyareti yapmak için burada olduklarını söyledi. Türkiye ve Anadolu tarihinin yeniden yazılmasında önemli role sahip olan ataların mezarlığında bulunduklarını belirten Atvur, "Mezar taşları bizim tapu senetlerimizdir. Bu mezar taşlarında da Kayı ve Salur simgeleri tespit edilmiş durumdadır. Burası şu anda inceleme altında olan bir yerdir" diye konuştu.

"Diriliş Ertuğrul" dizisi sayesinde tarihin merak edildiğini işaret eden Atvur, "Biz buradan bu diziyi yapanlara ve oyuncularına çok teşekkür ediyoruz. Biz kendilerini buraya davet ediyor, burada görmek istiyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

Kayı Boyu Mezarlığı'nda duaların okunmasının ardından mezarların üzerindeki semboller incelendi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yörükler Sınırdaki Kayı Boyu Mezarlığını Ziyaret Edip Mehmetçiğe Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement