Youtube'daki Çocuklara Yönelik İçerikler, Oyuncak Trendinin Değişmesine Yol Açıyor - Son Dakika
Teknoloji

Youtube'daki Çocuklara Yönelik İçerikler, Oyuncak Trendinin Değişmesine Yol Açıyor

Youtube\'daki Çocuklara Yönelik İçerikler, Oyuncak Trendinin Değişmesine Yol Açıyor

Her yaştan izleyici için içerik bulmanın mümkün olduğu dünyanın en popüler video platformu YouTube'da çocuklara yönelik içeriklerin sayısı hayli fazla. Bu içeriklerdeki oyuncakların çocuklar tarafından sevilmesi, oyuncak üreticilerinin de yeni oyuncakları bu trend doğrultusunda üretmesine yol açıyor.

24.03.2019 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YouTube'da her geçen gün artan sayısıyla dikkat çeken çocuklara yönelik içerikler, çocuklar kadar bu alanda faaliyet gösteren üreticilerin de ilgisini çekiyor. Tekstil, gıda ve daha birçok sektör, bu videolarda gösterilen ürünlere göre üretim planlaması yapıyor. Bu sektörlerden en dikkat çekeni ise oyuncak sektörü.

Youtube'daki Çocuklara Yönelik İçerikler, Oyuncak Trendinin Değişmesine Yol Açıyor

Geçtiğimiz günlerde New York'ta düzenlenen Uluslararası Amerikan Oyuncak Fuarı, YouTube'daki içeriklerin oyuncak endüstrisini nasıl yönlendirdiğini gözler önüne serdi. Dünyanın dört bir yanından gelen 1.000'den fazla oyuncak üreticisinin katıldığı fuarda yapbozlar, uçurtmalar, oyunlar, slimelar ve daha birçok oyuncak sergilense de bunlardan en dikkat çekeni L.O.L. Surprise! isimli oyuncak bebekler oldu.

MGA Entertainment tarafından üretilen bu oyuncak bebeklerden bugüne kadar toplamda 4 milyar dolar gelir elde edildiği tahmin ediliyor. Farklı kıyafetler ve saç tasarımlarıyla gelen bu oyuncaklar, dışarıdan nasıl olduğu görünmeyen kapalı topların içinde satılıyor.

Youtube'daki Çocuklara Yönelik İçerikler, Oyuncak Trendinin Değişmesine Yol Açıyor

L.O.L. Surprise! isimli oyuncak bebeklerin bu konsepti, daha önce birçok YouTube kanalının ilgisini çekmiş ve çocuklara yönelik içerik üreten YouTube kanalları, bu oyuncak bebeklerle kutu açılım videoları yayınlamışlardı. MGA Entertainment'ın YouTube'daki kutu açılım videolarının oldukça fazla izlenmesinden yararlanmak istediği çok açık. L.O.L. Surprise!'ın yakaladığı bu satış başarısında YouTube videolarının payı büyük.

Elbette YouTube'un etkisini yalnızca L.O.L. Surprise! oyuncak bebeklerinde değil, platformdaki videolarda karşımıza çıkan diğer oyuncaklarda da görmek mümkün. Çocukların ekran başında geçirdikleri zamanın günümüzde ne kadar fazla olduğunu düşündüğümüzde, YouTube ve benzeri platformların çocuklar üzerindeki etkisinin tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini söyleyebiliriz.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Youtube'daki Çocuklara Yönelik İçerikler, Oyuncak Trendinin Değişmesine Yol Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AMD, Ryzen Pro 8000 ve 8040 Serisi İşlemcileri Tanıttı
    17:10 AMD, Ryzen Pro 8000 ve 8040 Serisi İşlemcileri Tanıttı

    AMD, Ryzen 8040 serisi mobil işlemcilerle yapay zeka işlevleri için büyük bir performans iyileştirme imkanı sundu. Şimdi ise aynı işlemcilerin Pro versiyonları ile karşımızda. Aynı zamanda AMD masaüstü için de yeni 8000 serisi Pro işlemcileri tanıttı. İşte yapay zeka entegrasyonu ile karşımıza çıkan yeni AMD Pro 8000 ve 8040 serisi işlemciler.

  • Samsung, 512 GB Kapasiteli USB Flash Bellekleri Duyurdu
    17:10 Samsung, 512 GB Kapasiteli USB Flash Bellekleri Duyurdu

    Samsung Electronics, BAR Plus ve FIT Plus USB 3.2 Gen 1 Flash bellek ailesine 512 GB kapasite seçeneği eklediğini duyurdu. Yüksek kapasite, hızlı veri aktarımı, geniş cihaz uyumluluğu ve güvenilirlik özellikleri ile dikkat çeken bu USB flash bellekler, kullanıcılara veri saklama ve yedekleme konusunda hızlı bir çözüm sunuyor. BAR Plus ve FIT Plus sürücüler, yüksek hız performansı, esnek uyumluluk ve dayanıklı tasarımlarıyla öne çıkıyor. Samsung'un beş yıllık sınırlı garanti ve beş aşamalı koruma özelliğiyle sunulan bu flash bellekler, Titan Grey veya Şampanya Gümüş seçeneklerinde 79.99 dolar fiyatla satışa sunulacak.

  • Microsoft Store Güncellemesi ile Yeni Uygulamaları Keşfedin
    17:09 Microsoft Store Güncellemesi ile Yeni Uygulamaları Keşfedin

    Microsoft, Windows 11 ve yapay zeka çalışmalarının yanı sıra masaüstü uygulamalarını da ihmal etmiyor. Microsoft Store için yayınlanan yeni güncelleme ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde yeni uygulama ve oyunlar keşfedebilecek.

  • Togg CEO'su Gürcan Karakaş, çift motorlu dört çeker T10X, T10F elektrikli sedanın satış tarihi, uygun fiyatlı B-SUV modeli Togg T8X ve firmanın Avrupa çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu
    17:09 Togg CEO'su Gürcan Karakaş, çift motorlu dört çeker T10X, T10F elektrikli sedanın satış tarihi, uygun fiyatlı B-SUV modeli Togg T8X ve firmanın Avrupa çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu

    Togg CEO'su Gürcan Karakaş, çift motorlu dört çeker T10X'in haziran-temmuz aylarında satışa sunulabileceğini, T10F sedanın satış tarihinin Mart 2025 - Nisan 2025 arasında olabileceğini ve uygun fiyatlı B-SUV modeli T8X'in de aynı dönemde tanıtılabileceğini açıkladı. Ayrıca Togg'un Avrupa'daki satış stratejisinin değiştiğini ve doğrudan Almanya, Fransa, İtalya gibi merkez ülkelere girmeyi planladığını belirtti.

  • Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor
    17:09 Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor

    Toshiba, Japonya departmanındaki 5000 çalışanıyla yollarını resmi olarak ayıracak. Bu toplu işten çıkarma kararıyla maliyetleri düşürmeyi hedefleyen firma, gelecekteki dijital projelere kaynak aktaracak. Toshiba'nın finansal durumunu düzeltmek için aldığı bu radikal kararlar, kullanıcıların yararına olmayı umut ediyor.

  • Antalya'da Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Hızlandırma Programı ile 35 Genç Girişimci Yetiştirildi
    16:45 Antalya'da Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Hızlandırma Programı ile 35 Genç Girişimci Yetiştirildi

    Antalya'da Teknokent ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde yürütülen Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Hızlandırma Programı projesi kapsamında bir yıl süren eğitimle 35 genç girişimci yetiştirildi. Programda genç girişimcilerin çalışmalarının sunumu yapıldı. Etkinliğe, üniversite rektörü, teknokent genel müdürü, kalkınma ajansı genel sekreteri, KOSGEB il müdürü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Yapılan program sayesinde girişimciler güncel bilgiye, nitelikli eğitim ve mentorluk hizmetlerine erişim sağladı ve iş ağlarına katılım sağladı. Yapay zeka ve oyun teknolojileri alanında farkındalık oluşturma ve bilgilendirme faaliyetlerinin yanı sıra hızlandırma programı kapsamında uzman eğitmenler ve mentorlerle çalışmalar gerçekleştirildi.

  • TOGG CEO'su Karakaş: Yeni SUV modeli T8X'i seneye bu vakitler görücüye çıkaracağız
    15:17 TOGG CEO'su Karakaş: Yeni SUV modeli T8X'i seneye bu vakitler görücüye çıkaracağız

    TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, ''T10F'nin sonrasının da çalışmalarını yapıyoruz, yani hep söylediğimiz B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet sonra da T8X'i de göstermeye hazır hale gelebiliriz'' dedi. B segmentindeki T8X'in Togg'un en ucuz modeli olması bekleniyor.

  • Honor 200 Lite: Global Tanıtım Tarihi ve Teknik Özellikler
    15:10 Honor 200 Lite: Global Tanıtım Tarihi ve Teknik Özellikler

    Geçen yıllarda Huawei ile yollarını ayıran Honor, yeni modeli Honor 200 Lite'ı yakında global olarak tanıtacak. Telefonun teknik özellikleri henüz netleşmemiş olsa da, Honor X50i+'ın yeniden markalanmış bir versiyonu olması bekleniyor. Honor 200 Lite'ın benzer tasarım ve özelliklere sahip olması, Çinli markalar arasında yaygın bir uygulama. Modelin global tanıtımının ise yılın ilk yarısında gerçekleşmesi bekleniyor.

  • YouTube, reklam engelleyen uygulamaların kullanımını sınırlayacak
    15:10 YouTube, reklam engelleyen uygulamaların kullanımını sınırlayacak

    YouTube, reklamları engelleyen üçüncü taraf uygulamaların kullanımını sınırlandıracağını duyurdu. Reklam engelleme, içerik sahiplerini desteklemek için reklam gelirlerini kullanan YouTube'a büyük bir darbe vuruyor. YouTube, kullanıcı memnuniyetini korurken reklam atlamayı önlemek istiyor.

  • Tardigradların radyasyon dayanıklılığının bilimsel açıklaması bulundu
    15:10 Tardigradların radyasyon dayanıklılığının bilimsel açıklaması bulundu

    Bilim insanları, tardigradların yüksek dozlardaki radyasyondan nasıl etkilenmeden hayatta kalabildiğini ortaya çıkardı. Yapılan araştırmada tardigradların DNA onarım genlerinin aktivitesinin arttığı ve radyasyon nedeniyle oluşan hasarları hızla onardığı keşfedildi. Ayrıca tardigradların DNA'yı koruyan Dsup proteinine sahip olduğu belirlendi. Bu bulgular, tardigradların radyasyona karşı olan dayanıklılığının mekanizmalarını anlamamızı sağladı ve gelecekteki araştırmalar için bir yol açtı.


Advertisement