Yozgat 14. Sürmeli Şenliği Başladı - Son Dakika
Güncel

Yozgat 14. Sürmeli Şenliği Başladı

Yozgat 14. Sürmeli Şenliği Başladı

3 gün sürecek Şenliğin ilk gününde cirit müsabakaları ve halk dansları gösterileri gerçekleştirildi

15.08.2013 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Sürmeli Şenliği'nin ilk gününde cirit müsabakaları ve halk dansları gösterileri gerçekleştirildi.

14. Uluslararası Sürmeli Şenlikleri, Nida Tüfekçi Anıtı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar, Yozgat Valiliği Bozok Mehteran Takımı eşliğinde yapılan şenlik yürüyüşü başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış programında konuşan Vali Abdulkadir Yazıcı, kamu çalışanlarının görevleri arasında milleti memnun etmenin bulunduğunu soyledi.

Yazıcı, acı ve tatlı günlerin birlik ve beraberlik içinde yaşanması gerektiğini vurgulayarak "Bu yıl 14.üncüsünü kutladığımız Sürmeli Şenliğimizde bizler de birlik ve beraberlik içerisinde buradayız. Yozgat'ın örfüne, adetine, geleneklerine, kültürüne hep birlikte katkıda bulunmaya çalışacağız" diye konuştu

Belediye Başkanı Yusuf Başer de her yıl tüm Türkiye'de 400'e yakın festival ve şenliğin gerçekleştirildiğini ve memleket insanının bu şenliklerde bir araya gelerek  medeniyetlerini ve tarihlerini yaşadıklarını ifade etti.

Başer, "Bizler de festivalimizde, kültürümüzün vazgeçilmez unsuru olan Sürmeli'yi anarak kutluyoruz. Sürmeli yar, Sürmeli hasret, Sürmeli türkü, Sürmeli vatandır diyoruz. Yozgatımızın, arı, duru, saf olan kültürünü yaşatmak ve geleceğe hak ettiği şekilde emanet etmeyi diliyoruz" dedi.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği açılış programında Yozgat Valiliği Bozok Mehteran Takımı ile Azerbaycan, Gürcistan ve Kırşehir Halk Dansları topluluklarının gösterileri sahnelendi.

Daha sonra etkinlikler kapsamında Bilal Şahin Mahallesi Spor Vadisi'nde Sivas Atlı Spor Külübü ile Sivas Önder Atlı Külübü'nün katıldığı cirit müsabakaları gerçekleştirildi.

Şenlik  programı

Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından  düzenlenen ve 3 gün sürecek "14. Uluslararası Sürmeli Şenlikleri"nin birinci günü Gökhan Ay ile Gülşen Kutlu konserinin ardından havai fişek gösterisiyle tamamlanacak.

Şenliğin ikinci günü, sünnet olan çocukların giydirilmesi ile devam edecek. Saat 13: 30 sünnet pilavı ikram edilecek.  Murat Balaban ile Turgay Başyayla konser verecek.

Şenliğin son gününde ise 3. Geleneksel Karakucak Güreşleri yapılacak. Türk Dünyası Halk Dansları Topluluğu gösteri sunacak. Etkinlikler Berna Başer ve Mustafa Ceceli konserleri, havai fişek gösterisi ile sona erecek. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat 14. Sürmeli Şenliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement