Yozgat Halide Edip Kız Meslek Lisesi Öğrencilerinden Huzurevi'nde Kalan Yaşlılara Bakım Hizmeti - Son Dakika
Yerel

Yozgat Halide Edip Kız Meslek Lisesi Öğrencilerinden Huzurevi'nde Kalan Yaşlılara Bakım Hizmeti

Yozgat Halide Edip Kız Meslek Lisesi Öğrencilerinden Huzurevi\'nde Kalan Yaşlılara Bakım Hizmeti

Yozgat Halide Edip Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Hasta ve Yaşlı Bakım Alanı öğrencileri, huzurevini ziyaret ederek, yaşlıların kişisel bakımlarını yapıyor.

14.05.2016 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Halide Edip Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Hasta ve Yaşlı Bakım Alanı öğrencileri, huzurevini ziyaret ederek, yaşlıların kişisel bakımlarını yapıyor.

Hasta ile Yaşlı Bakım Alanı öğretmeni Ümran Muşlu eşliğinde Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Alparslan Türkeş huzurevini ziyaret eden öğrenciler, yaşlıların kişisel bakımlarını yapmalarına yardımcı oldu. Öğrenciler, yaşlıların tırnak ve saç bakımının yanında ağız diş bakımını yaparak, tansiyonlarını ölçtü. Yürüyemeyen hastaların tekerlekli sandalyeye ile gezdiren öğrenciler, yaşlılarla sohbet edip dertlerini dinledi.

Kendileri ile ilgilenen öğrencilere teşekkür eden yaşlılar, "Öğrenciler buraya gelip bizi ziyaret edince çok mutlu oluyoruz. Bizlerin tırnak bakımlarını yapıyorlar, tansiyonumuzu ölçüyorlar, bizimle yakından ilgileniyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Halide Edip Kız Teknik ve Meslek Lisesi Hasta ile Yaşlı Bakım Alanı Öğretmeni Ümran Muşlu, haftanın üç günü Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri huzurevine geldiklerini belirterek, " Yaşlılarımızla yakından ilgileniyoruz . Sohbetler edip paylaşımlar yapıyoruz .Onlar bize anlatıyor biz onlara anlatıyoruz . Bir ihtiyaçları olduğunda karşılıyor ve seve yapıyor çay ve diğer ihtiyaçlarını götürüyoruz. Hastaneye gitmelerin de yardımcı oluyoruz. Giyemediği kıyafetleri giydiriyor, tırnak ve ağız bakımlarını yapıyoruz. Biz onlara çok içten ve samimi bir şekilde yaklaşıyor ve sevgimizi veriyoruz. Onlarda bize aynı şekilde yaklaşıyor. Onlarında bizi çok sevip evlatları yerine koyduklarını söylüyorlar. Bizde aynı şekilde dedemiz, nenemiz, anneannemiz, babaannemiz gibi görüyoruz" diye konuştu.

Hasta ve yaşlı hizmetleri alanı özellikle bakım alanındaki kalifiye elemanın ihtiyacını karşılamak için açılmış bir bölüm olduğunu vurgulayan Muşlu, " Buraya gelen öğrencilerimiz bu amaca yönelik olarak burada kalan yaşlıların ihtiyaca yönelik her türlü bakıma yönelik etkinliği yapmakta. Burada öğrencilerimiz yaşlılarımızın özellikle sosyal açıdan desteklenmelerinde kendilerini yalnız hissetmemeleri konusunda son derece faydalı oluyor. Onlarla sohbet edip refakat ediyorlar. Aynı zamanda yaşlılarımızın kişisel bakımlarına yönelik uygulamalarında da öğrencilerimiz aktif bir şekilde rol almakta. Banyolarına yardımcı oluyorlar. El, ayak ve ağız bakımları yapabilecekleri her türlü kişisel bakım etkinliklerinde öğrencilerimiz buradaki personele destek elamanı olarak stajlarını yapmakta .Mezun oldukları dönemde bu sektörde istihdam edilebilmekteler." şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Halide Edip Kız Meslek Lisesi Öğrencilerinden Huzurevi'nde Kalan Yaşlılara Bakım Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement