Yozgat Hizmet Birliği Dönem Başı Genel Kurul Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Yozgat Hizmet Birliği Dönem Başı Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

İl Özel İdare Meclis Salonunda yapılan toplantıya, merkez ilçeye bağlı köy muhtarları ve meclis üyeleri katıldı.

24.02.2015 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Abdulkadir Yazıcı, bütün Yozgatlıların kendi köylerinde, kendi ilçe ve illerinde daha fazla süre ile kalmalarını sağlamak için çaba göstermesi gerektiğini söyledi. Yazıcı "Yozgat Hizmet Birliği olarak yüzde 99 işlerimizi bitirdik. Sadece Çadırardıç tarafında ki yol güzergahında işlerimiz kaldı. Onun da sebebi ise mevsim şartlarının hizmetin sağlıklı ilerlemesi için uygun olmamasıdır" dedi.

Yozgat'ı Bütün Olarak Düşünmeliyiz

Bir ilin gelişmişliği il merkezinin gelişmişliğine ve güçlü olmasına bağlıdır diyen Yazıcı "Yozgat'ı bir bütün olarak düşünmemiz gerekiyor. Bir ilin insanları ile herkese mutluluk verebilmesi, yetebilmesi için öncelikle o il merkezinin köyleriyle birlikte kendine yeter olması lazım. Kendi ihtiyaçlarını görebildiği gibi kendisine bağlı ilçelerin hatta komşu illerin de talep ettiği bir yer olmalı" şeklinde konuştu.

İnsanımıza Doğduğu Yeri Sevdirmeliyiz

Vali Yazıcı köylerimizi her alanda daha yaşanılabilir bir yer yapmak için uğraş verilmesinin altını çizerek "Herkes doğduğu yeri terk edip oradan seri bir şekilde kaçmayı düşünürse ve fırsatını bulduğunda da oradan kaçarsa gerileme söz konusu olur, göç söz konusu olur. Tabi ki bir yörede birden bire çöküş olmaz, birden bire ilerleme de olmaz. Çöküşlerde yavaş olur çıkışlarda yavaş olur. Bizler çöküş değil çıkışı amaç etmek, onu başarmak için çalışmamız lazım. Kendi vatandaşımız bizim köyümüzde doğan insanımız bu köye geldiği zaman bu köyde daha fazla kalmak istesinler ve köye yerleşip ayrılmak istemesinler. Bizler işte bunun savaşını ve kavgasını vermeliyiz" dedi.

Daha İyi Bir Hizmet İçin Araçlarımızı Yeniledik

Vatandaşa hizmeti koylaştırmak için araçların yenilendiğini söyleyen Yazıcı "Göreve geldikten sonra özellikle Özel İdarenin köylerimizde daha rahat çalışabilmesi için özellikle eskiyen araçlarımızı yenileme yoluna gittik. 2013 yılında 16 tane araç aldık. Yine 2014 yılında 2 tane kamyon aldık. Greyder aldık. Arazisi Türkiye genelinde en büyük olan illerden birisiyiz. 4 bin kilometre yol ağımız var, yine aynı şekilde 3 bin kilometre asfalt olan yol ağımız var. her alanda kendimizi yenileyerek daha iyi hizmet için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Yozgat'ta Çalışmalar Devam Ediyor

Çalışmaların her yerde olduğu gibi il merkezinde de hızlı bir şekilde devam ettiğine değinen Vali Abdulkadir Yazıcı "Yozgat adeta şantiyeye dönüştü. Her bir yanında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Önümüzde ki birkaç yıl içerisinde başlayan ve başlamak üzere olan çalışmalarımızın meyvesini alacağız. Yozgat'ımızda; Cezaevi, Havaalanı, 2'inci Organize Sanayi Bölgesi, Yeni Ağız Diş Sağlığı Hastanesi, Üniversite içerisinde ki yatırımlar, Milli Parkımız Olan Çamlık Çalışmaları, Bin Kişilik Modern Polis Okulu, Diyanet Eğitim Merkezi, Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezi, Yatılı Kuran Kursu, Adli Tıp Merkezi ve Hükümet Konağı. Bu yatırımların tamamı Yozgat'ımıza hareketlilik getirecek yatırımlardır" dedi.

Vali Abdulkadir Yazıcı'nın konuşmasının ardından 2015 yılı bütçe komisyonuna 3, Encümene ise 4 üyenin seçimi yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yozgat Hizmet Birliği Dönem Başı Genel Kurul Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement