Yozgat'ta 36 Belde Belediyesi Kapanıyor - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta 36 Belde Belediyesi Kapanıyor

Yozgat\'ta 36 Belde Belediyesi Kapanıyor

Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın yasalaşmasıyla Yozgat'ta 36 belde belediyesi köy statüsüne alındı.

13.11.2012 15:26  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın yasalaşmasıyla Yozgat'ta 36 belde belediyesi köy statüsüne alındı.

Yozgat ve İlçelerinde toplam 36 belde belediyesi köy statüsüne geçirilirken, en çok beldesi kapanan ilçe Sorgun oldu. Buna göre kapanan ilçe beldeleri şöyle; Akdağmadeni İlçesine bağlı Oluközü Beldesi, Aydıncık İlçesine bağlı Baştürk, Kazankaya, Kösrelik Beldeleri, Boğazlıyan İlçesine bağlı Çakmak, Çalapverdi, Devecipınar, Ovakent, Özler, Yenipazar Beldesi, Çandır İlçesi Büyükkışla Beldesi, Çayıralan İlçesine bağlı Curali, Çokradan, Evciler Beldesi, Çekerek İlçesine bağlı Bayındırhüyük, Bazlambaç, Beyyurdu Beldesi, Merkez Çadırardıç, Esenli Osmanpaşa Beldesi, Saraykent İlçesi Çiçekli Beldesi, Sarıkaya İlçesi Babayağmur ve Yukarı Sarıkaya Beldesi, Sorgun İlçesine bağlı Ahmetfakılı, Araplı, Belencumafakılı, Eymir, Gedikhasanlı, Gülşehri ve Karakız Beldeleri, Şefaatli İlçesine bağlı Kuzayca, Paşaköy ve Sankent Beldesi, Yenifakılı İlçesine bağlı Bektaşlı Beldesi, Yerköy İlçesine bağlı Saray ve Sekili Beldeleri köy statüsüne dönüştürülmüş oldu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta 36 Belde Belediyesi Kapanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement