Yozgat'ta Köy Çocukları Hikayelerini Kitap Haline Getirdi - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Köy Çocukları Hikayelerini Kitap Haline Getirdi

Yozgat\'ta Köy Çocukları Hikayelerini Kitap Haline Getirdi

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Hisarbey Hüseyin Demir İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri birer hikaye yazıp kitap haline getirdi.

16.06.2016 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine bağlı Hisarbey Hüseyin Demir İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri birer hikaye yazıp kitap haline getirdi.

'Köy Çocuklarıyız Biz' isimli kitabını yazan Hisarbey Hüseyin Demir İlkokulu 3/ A sınıfı öğrencileri Okul Müdürü Muhammet Hasan Öztürk, Sınıf Öğretmeni Emrah Açıkgöz ile birlikte Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner ve İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş'u ziyaret ederek, yazdıkları kitabı hediye etti.

Öğrenci ve öğretmenlerle makamında bir süre sohbet eden Yozgat Vali Yardımcısı Yavuz Güner, yaptıkları başarılı çalışmadan dolayı öğrencileri tebrik etti.

Vali Yardımcısı Güner, öğrencilere eğim verilirken sadece ders değil de farklı aktivitelerle eğitimin desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Bu aktiviteler öğrencilerin üzerinde farklı bir etkisi vardır. Yaptıkları çalışmalar derslerine de olumlu yansımaktadır. Öğrencilerimiz çok güzel bir çalışma yapmışlar. Belki bu öğrencilerimizden, bir yazar, bir gazeteci veya kültür edebiyat alanlarında görev alanlar olacaktır. Öğrenci için ufuk farklıdır, bir hikaye yazarken, bir spora giderken ufuk açılır, bu anlamda öğrencilerimizin de belli kararlar alabileceğini düşünüyorum. Bu vesile ile öğrencilerimiz Yozgat merkeze geldiler hükümet konağında bizleri ziyaret ettiler, başka kurumları ziyaret ettiler bunlarda öğrencilerimiz için farlı bir etki bırakacaktır. Çalışmalarından dolayı bütün öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

Hisarbey Hüseyin Demir İlkokulu 3/A Sınıf Öğretmeni Emrah Açıkgöz, sınıf olarak farklı bir çalışma yapmak istediklerini belirterek, "Çocukların temiz dünyalarını tanıma, onların hayal kurma becerilerini kullanarak kendilerini ifade etmelerine fırsat vermek istedik. Öğrencilerimiz hayallerini, gözlemlerini hikayeleştirdiler. Bizlerde yardımcı olduk. İş adamı Hüseyin Demir bey de bize destek oldu. Sınıfımızda bulunan 17 öğrencimizin yazdığı 21 hikayeyi kitap haline getirdik" diye konuştu.

Okul Müdürü Muhammet Hasan Öztürk de okullarında 89 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade ederek, "Okulumuzda normal derslerin yanında sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük önem gösteriyoruz. 3/A sınıfımızda çok güzel bir çalışma yaptı. Öğrencilerimiz hayallerini yazıya döküp onu da kitap haline getirdik. Bu çalışmada bize destek olan İş Adamımız Hüseyin Demir'e, sınıf öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Öğrenciler daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ferhat Açıkgöz'ü de ziyaret ederek, kitap hediye etti. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Köy Çocukları Hikayelerini Kitap Haline Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement