Yozgat'ta Milli Eğitim Müdürü Kuş'tan Öğrencilere Teog Morali - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Milli Eğitim Müdürü Kuş'tan Öğrencilere Teog Morali

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Aydıncık ve Çekerek ilçelerinde TEOG sınavına girecek öğrencileri ziyaret ederek moral verdi.

11.04.2016 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Aydıncık ve Çekerek ilçelerinde TEOG sınavına girecek öğrencileri ziyaret ederek moral verdi.

Öğrencilerle bir araya gelip sorunlarını dinleyen Kuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, TEOG sınavına sayılı günlerin kaldığını, öğrencilerin sınav neticesinde tercih yaparak liselere yerleşeceğini söyledi.

Sınav dönemlerinin öğrencilerin hayatında bulunan kritik bir dönem olduğunu ifade eden Kuş, "Bu kritik dönemi aşmanın tabi ki basit yolları var. Sınav kaygısıyla başa çıkabilmek için öncelikle sınava iyi hazırlanmış olmanız gerekir." dedi.

Uykusuzluk ve açlık halinin zihinsel performansı olumsuz etkilediğini belirten Kuş, "Bu nedenle sınavdan önce biyolojik ihtiyaçlar giderilmiş olmalıdır.

Kaygıyı azaltmak için doğru ve derin nefes almak önemlidir. Aşırı kaygıdan dolayı sık nefes alıp vermek paniğe neden olur, bu tarz hareketlerden kaçınmanız gerekir.

Bir olayda kaygıyı yükselten olayın kendisi değil, bizim olayı değerlendiriş biçimimizdir. Sınavla ilgili durumlarda öğrencilerin olumlu bir iç iletişim kurması gerekir." diye konuştu.

Kuş, öğrencilerin sınavda stres yapmamalarını, bir yıl çalıştıkları bilgileri sakin bir şekilde sınava aktararak başarıyı yakalamaya çalışmaları uyarısında bulundu.

Öte yandan Şefaatli Fatih Ortaokulu öğrencileri de İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş'u makamında ziyaret etti.

Kuş, ziyarette yaptığı açıklamada, öğrencilerin sportif alanda yaptıkları başarılardan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Sportif başarıların öğrencilerin moral ve motivasyonunda önemli etkisi olduğun ifade eden Kuş, şunları kaydetti:

"Şefaatli Fatih Ortaokulu öğrencilerimiz 2015 - 2016 eğitim öğretim yılı Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul sporları dallarında kız voleybol takımı il birincisi akabinde ise bölge üçüncüsü, erkek voleybol takımı il birincisi, katıldığı bölge finalinde bölge ikincisi ve halk oyunlarında ise okulumuz öğrencileri il birincisi olup bölgede ilimizi temsil edeceklerdir. Ben tüm öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyor, bu başarıların devamının gelmesini temenni ediyorum."

Geleceğin teminatı olan gençlerden umutlu olduğunu belirten Kuş, "Öğrencilerimizden sadece ders çalışıp evden çıkmamalarını beklemediğimiz gibi sadece spor ve kültürel etkinlikle uğraşmalarını da beklemiyoruz. Marifet ders çalışıp aynı zamanda bu tarz güzel başarılar elde edebilmekte." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kuş, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Milli Eğitim Müdürü Kuş'tan Öğrencilere Teog Morali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi
    11:49 Atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi

    Bursa'da atv motosikleti ile yayaya çarptıktan sonra kaçan sürücü, 1 kilometre ileride vatandaşlar tarafından yakalanıp darp edildi. Sürücü, polis ekiplerine teslim edildi. Olay, merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi Özlüce Bulvarı üzerinde meydana geldi. Atv sürücüsü çarptığı yayanın arkadaşları tarafından yakalanarak darp edildi. Polis ekipleri olay yerine gelerek sürücüyü gözaltına aldı.

  • 15 Aylık Bebek Umreye Gitti
    11:48 15 Aylık Bebek Umreye Gitti

    Ali ve Tuğçe çiftinin minik oğulları Aslan Gündoğan, ailesiyle birlikte umreye gitti. 20 günlük umre vazifesini yerine getirecek olan Aslan, ilgi odağı oldu. Anne Tuğçe Gündoğan, oğlunu da yanında götürmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

  • Aydın İl Jandarma Komutanlığı Orman Yangınlarına Karşı Önlemlerini Artırıyor
    11:47 Aydın İl Jandarma Komutanlığı Orman Yangınlarına Karşı Önlemlerini Artırıyor

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı, mevsimsel sıcaklıkların artmasıyla birlikte orman yangınlarını önlemek için devriye faaliyetlerini sıklaştırıyor. İnsansız Hava Aracı (İHA) ve dronlar aracılığıyla ormanları sürekli olarak kontrol eden jandarma, yangınların erken aşamada tespit edilmesini sağlıyor. Vatandaşlar da orman yangınlarına karşı alınması gereken tedbirler konusunda bilgilendiriliyor.

  • MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Doğu Anadolu Bölge Yarışması Malatya'da düzenlendi
    11:47 MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Doğu Anadolu Bölge Yarışması Malatya'da düzenlendi

    "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması" Doğu Anadolu Bölge Yarışması Malatya'da düzenlendi.

  • İletişim Başkanlığı: Erdoğan ile Şimşek arasında seçim öncesi kriz yaşandığı iddiası doğru değil
    11:44 İletişim Başkanlığı: Erdoğan ile Şimşek arasında seçim öncesi kriz yaşandığı iddiası doğru değil

    31 Mart seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında iplerin kopma noktasına geldiği ve ikili arasındaki ilişkinin "küresel" güçlerin devreye girmesiyle düzeldiği iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Bazı basın yayın organlarında yer alan haberleri yalanlayan İletişim Başkanlığı, "Ülkemiz ekonomisinde yol haritasını belirleyen Orta Vadeli Program ve 12'nci Kalkınma Planı bundan sonra da kararlılıkla sürdürülecektir" açıklamasında bulundu.


Advertisement