Yozgat'ta Yağmur Duası - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Yağmur Duası

Sorgun ve Aydıncık ilçelerinde çiftçiler yağmur duasına çıktı.

20.04.2014 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun ilçesine bağlı Çavuş köyünde, köylüler yağmur duasına çıktı, duanın hemen ardından hem yağmur, hem de dolu yağdı.

Çavuş köyünde gerçekleşen yağmur duasında, İlçe Müftülüğü Kur'an Kursu öğreticilerinden Hacı Osman Yılmaz ve Garajlar Yeni Camii imamı Abdullah Oran'ın okuduğu Kur'anı Kerim'in ardından, köylüler ve öğrenciler birlikte yağmur yağması için dua ettiler.

Yağmur duasına katılan Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun'un çok kurak bir mevsim geçirdiğini, bunun da çiftçileri olumsuz bir şekilde etkilediğini belirtti.

Yozgat'ın bir tarım memleketi olduğunu ve üreticinin de yağmura ihtiyacı bulunduğunu dile getireren Kılıç, "Çavuş köyünde yaşayan kardeşlerimiz, son çare olarak yağmur duasına çıkmayı uygun görmüşler, bizler de bu duaya katıldık. Öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte duamızı yaptık" dedi.

Yağmur duasının hemen ardından hem köye, hem de Sorgun'a sağanak şeklinde yağan yağmur herkesi sevindirirken, Kaymakam Kılıç, bazı yerlere küçük çaplı olmak üzere dolu yağdığı yönünde ihbarlar aldıklarını, ancak olayın boyutunun büyük olmadığını ifade etti.

Aydıncık

Aydıncık ilçesinde ise Esi Sarı mevkisinde çiftçiler yağmur duasına çıktılar.

Esi Sarı mevkisindeki yağmur duasına, ilçeye bağlı belde ve köylerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Merkez Büyük Cami İmam Hatibi Dursun Yılmaz, yağmur duasında yaptığı konuşmada, yağmur duasının sünnet olduğunu, Peygamber Efendimiz'in (SAV) de yağmur duası yaptığını söyledi.

Yılmaz, hem Peygamber Efendimiz (sav) hem de onun raşid halifeleri yağmur duasında bultuklarını söyledi.

Yağmur duasına İlçe Belediye Başkanı Ahmet Koçak, AK Parti ilçe Başkanı Burhan Koçak, MHP İlçe Başkanı Bekir Aydemir, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Osman Türker, Din görevlileri çevre ilçe ve beldelerden çok sayıda vatandaş katıldı. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Yağmur Duası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement