Yozgat-Tgrt Kullandıktan Sonra Yayına Verilecek) - Yozgat'ın 200 Yıllık Sekili Köyünde Su Sorunu - Son Dakika
Ekonomi

Yozgat-Tgrt Kullandıktan Sonra Yayına Verilecek) - Yozgat'ın 200 Yıllık Sekili Köyünde Su Sorunu

- Yozgat'ın 200 yıllık Sekili Köyünde su sorunuYOZGAT - Yozgat'ta 2-3 aydır sularının akmadığı iddiasında bulunan Yerköy ilçesi Sekili Köyü sakinleri, su ihtiyaçlarını arabalarla civar köylerden su taşıyarak giderdiklerini belirtirken köy muhtarı Sabit Avcı ise iddiaların asılsız olduğunu...

20.06.2017 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Yozgat'ın 200 yıllık Sekili Köyünde su sorunu

YOZGAT - Yozgat'ta 2-3 aydır sularının akmadığı iddiasında bulunan Yerköy ilçesi Sekili Köyü sakinleri, su ihtiyaçlarını arabalarla civar köylerden su taşıyarak giderdiklerini belirtirken köy muhtarı Sabit Avcı ise iddiaların asılsız olduğunu köye belirli aralıklarla her gün 8 saat su verildiğini söyledi.

Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ne bağlı 200 yıllık Sekili Köyü sakinleri yaklaşık 2-3 aydır köylerinde su sıkıntısı yaşadıklarını ve ihtiyaçlarını ise taşıma su ile giderdiklerini ifade ediyorlar. Köylülerin bu iddialarına karşılık ise köy muhtarı Sabit Avcı, günde 8 saat belirli aralıklarla köye cazibe yolu ile depolarda biriken suyu vatandaşın evine ulaştırdığını belirtiyor.

Sekili Köyünde kahvehane işleten Selahattin Berçin isimli vatandaş, "2-3 aydır suyumuz yok. Damla su akmıyor. Su sorunu var. Şu a bahçe zamanı, millet bahçe suladığı için sular kesik. İhtiyaçlarımızı civar köylerden bidonlarla su çekerek karşılıyoruz" dedi.

Celal Doğandemir isimli köy sakini ise, "3 aydır suyumuz yok. Suyumuzu tarım işçileri olan Urfalılara verdiler. İhtiyaçlarımızı arabalarımızla gittiğimiz köylerden getiriyoruz. Kuyu suyumuzla sondaj suyumuzla ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

Köylerinde sularının olmadığı iddiasında bulunan İsa güler isimli köy sakini ise "Çaydanlığa koyacak suyumuz yok. Kurbağalı kötü suyu kullanıyoruz, aylardır böyle. Bakan yok ilgilenen yok. Suyumuzun gelmesini istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz" ifadelerinde bulundu.

"Cenazemizi yıkayacak suyumuz yok" diyen Hanefi Demir isimli köy sakini ise "Aşağı Sekilinin bir damla suyu yok. cenazeniz olsa yıkayacak su yok. Akmıyor, sırayla veriyoruz diyorlar. Su yok. İhtiyacımızı başkalarının kapısından karşılıyoruz. Bir abdestle 5 vakit namaz kılmaya çalışıyoruz" dedi.

Köyde 3 mahalle olduğunu ve 8 saatte bir her mahallenin su ihtiyacının karşılandığını söyleyen Hüseyin Karagöz isimli köy sakini ise "Bunlar sadece iftiradan öte bir şey. Irmaktan gelen suyumuz var. Arıtma olmadığı için bu suyu veremiyoruz. Bu su paralı olduğu için faturaları ödeyemiyoruz ve bu suyu kullanamıyoruz. Cazibeli suyumuz var, daha güzel ve ücretsiz. Buradan saniyede 4.5 litre suyumuz akıyor" diye konuştu.

Semanur Doğan isimli köy sakini ise sularının her gün belirli saatlerde geldiğini ve belirli saatlerde ise kesildiğini söyledi.

Sekili Köyünde su sorunu yaşandığı iddialarına yanıt veren Muhtar Sabit Avcı ise bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı görüşünü savunarak şu ifadelere yer verdi: "Bunu söyleyenler karalamak için söylüyor. Geçen hafta Özel İdareden ekip geldi. Saniyede benim depoma 4.5 litre cazibeli su giriyor. Bu da 12 saatte 300 tonun üzerinde su ediyor. Benim köyüm 200 hane. Hane başı 1 ton 250 litre su düşüyor. Akmıyorsa bu sular nereye gidiyor. Bu sıkıntının tek sebebi de vatandaşın bahçe sulaması ve kendisinden kaynaklanıyor. Benim suyum 8 saat akıyor. Bence köylülerin şikayetleri asılsız. Gerçeği yansımıyor. 2.

Yozgat-Tgrt Kullandıktan Sonra Yayına Verilecek) - Yozgat\'ın 200 Yıllık Sekili Köyünde Su Sorunu
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Yozgat-Tgrt Kullandıktan Sonra Yayına Verilecek) - Yozgat'ın 200 Yıllık Sekili Köyünde Su Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement