Yozgat Valisi: Ankara-Sivas YHT hattı kente büyük katkı sağlayacak - Son Dakika
Güncel

Yozgat Valisi: Ankara-Sivas YHT hattı kente büyük katkı sağlayacak

Yozgat Valisi: Ankara-Sivas YHT hattı kente büyük katkı sağlayacak

Yozgat Valisi Ziya Polat, Ankara-Sivas YHT hattının kente ulaşımın yanında sosyal, kültürel, ekonomik anlamda da büyük katkı sağlayacağını belirtti. Yüksek hızlı trenin kentin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Polat, Yozgat'ın Türkiye'nin ortasında kesişen yolların kavşak noktasında olduğunu ve YHT'nin ekonomik, sosyal, kültürel, sanayi ve turizm anlamında büyük katkıları olacağını söyledi.

29.04.2023 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Valisi Ziya Polat, hizmete açılan Ankara- Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının, ulaşımın yanında, sosyal, kültürel, ekonomik anlamda kente çok büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Vali Polat, AA muhabirine, hattın Yozgat'ın en önemli yatırımlarından olduğunu belirtti.

Yüksek hızlı trenin kentin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını aktaran Polat, "Yüksek hızlı tren, bu ilin belki de en önemli yatırımlarından biri. Sadece ulaşım açısından bakmamak lazım, sosyal, kültürel, ekonomik anlamda da şehrimize çok büyük katkılar sağlayacağını hepimiz biliyoruz. Yozgat'ta 3 organize sanayi bölgemiz var. Kalifiye elemanların gelmesi, gitmesi, üniversitemize de destek olacağını düşünüyoruz." dedi.

Polat, Yozgat'ın Türkiye'nin ortası kuzeyden güneye, doğudan batıya giden yolların kesiştiği kavşak noktasında olduğunu anlatarak, "Şimdi ulaşıma yüksek hızlı tren eklendi. Havaalanı da hizmete açılacak. Yüksek hızlı trenle Ankara'ya ulaşım bir saatte sağlanacak, bu çok büyük bir nimet. Ekonomik, sosyal, kültürel, sanayi ve turizm anlamında çok büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Emek veren, destek veren, yapan, yaptıran, çalışan herkese teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Yozgat'ımıza hayırlı, uğurlu olsun." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat Valisi: Ankara-Sivas YHT hattı kente büyük katkı sağlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement