Yozgat Valisi Yazıcı Kadışehri İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Yozgat Valisi Yazıcı Kadışehri İlçesini Ziyaret Etti

Yozgat Valisi Yazıcı Kadışehri İlçesini Ziyaret Etti

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kadışehri ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

06.11.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kadışehri ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yozgat Valizi Abdulkadir Yazıcı, Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Vali Abdulkadir Yazıcı, Kaymakam Ali Doğan, Belediye Başkanı Davut Karadavut ile birlikte ilçede devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Vali Yazıcı Kadışehri ilçesinin gelişmesine katkı sağlayacak yatırım ve hizmetlere devam ettiklerini söyledi. Kadışehri'nin hem mahalli müteşebbisleri hem de devlet yatırımı noktasına çok iyi durumda olduğunu dile getiren Vali Yazıcı "İlçenin her yerinde yükselen inşaatlar hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Bu yatırımlar tamamladığı zaman Kadışehri ilçesi daha yaşanılabilir ve daha güzel bir görünüme sahip olacak" dedi.

Vali Yazıcı ilk olarak kadınların sosyal amaçla kullanacakları Şehri Kadın Konağı inşaatını inceledi. İnşaatın ilerleme hızının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Yazıcı, "ORAN ve İl Özel İdaresi olarak yaptığımız bu yatırım, kadınların sosyal hayata katılımları, fırsat eşitliğinin sağlanması, kadınlara yönelik ortak kullanıma açık rekreasyon alanları ve sağlıklı yaşam için spor alanı oluşturulması amaçlandı" diye konuştu. İlçeye eğitim yatırımlarının hızlı bir şekilde tamamlandığını vurgulayan Vali Yazıcı,"Eğitim alanında ki yatırımlarımız devam ediyor. İnşaatı tamamlanan 200 kişilik öğrenci yurdumuz var. En kısa zamanda açılışı gerçekleşecek. Yine eğitim alanında Özel İl İdare kaynaklarından yaptırdığımız ilköğretim okulu var. Çalışmaların sonuna gelindi. Bu okul özellikle Kadışehri'nin köyleri ve bir kısım mahallelerine hitap edecek, yeterli ve donanımlı bir okul olacak" şeklinde konuştu.

İlçe Devlet Hastanesini de ziyaret eden Vali Yazıcı, "Kadışehri ilçesinde yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda inşa edilen 3 katlı ve toplam 2 bin 200 metrekare kapalı alana sahip 10 yataklı hastanede 4 oda 2'şer, 2 oda ise birer hasta yatabilecek. Acil serviste ise 3 yataklı bir müşahede ve 2 yataklı bir gözlem odası yer alıyor. Bu güzel hastane geçtiğimiz aylarda tamamladı ve hasta kabulüne başladı. Bu hastane ilçe ve yakın köylere hizmet edecek" dedi.

Yapılan yatırımların akıllı ve isabetli olmasına önem verdiklerine değinen Yazıcı,"İsraftan kaçınarak, devletin parasını başladığımız yatırımlarını kısa sürede tamamlayarak atıl hale gelmemesine dikkat ediyoruz. Kadışehri bu yatırımlarla önümüzde ki yıllara daha şehirleşmiş daha ihtiyaçları karşılanmış bir ilçe olarak girecek. Bu hedef doğrultusunda Kadışehri Belediyesi ve Kaymakamlığı son derece uyumluluk içerisinde çalışıyor. Bu uyumun neticesi de yapılan hizmetleri daha da kolaylaştırıyor" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Valisi Yazıcı Kadışehri İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement